Θεατρική παράσταση με τίτλο «Άγημα Τιμών» στον αρχαιολογικό χώρο των Πετρών Αμυνταίου

 Η Εφορεία Αρχαιοτήτων Φλώρινας, με αφορμή τον εορτασμό της Αυγουστιάτικης Πανσελήνου, σας προσκαλεί στον αρχαιολογικό χώρο των Πετρών Αμυνταίου τη Δευτέρα 19 Αυγούστου 2019, ώρα 20:30, για να παρακολουθήσετε τη θεατρική παράσταση με τίτλο «Άγημα Τιμών», του Νίκου Βασιλειάδη με τον Γιάννη Καραμφίλη, σε σκηνοθεσία Γιάννη Ρήγα. Η παράσταση οργανώθηκε με την υποστήριξη του Δήμου Αμυνταίου. 
 
Οι επισκέπτες θα έχουν τη δυνατότητα να περιηγηθούν στον αρχαιολογικό χώρο των Πετρών. 
Η είσοδος είναι ελεύθερη. 
Λίγα λόγια για την παράσταση
Ένας δόκιμος αξιωματικός του 343ου τάγματος πεζικού του χωριού Ντάροβα ή Κεχρόκαμπος ή Ελευθερές, πτυχιούχος αρχαιολόγος, αφηγείται «ιστορίες από το στρατό».
Ισορροπώντας διαρκώς ανάμεσα στο τραγικό και  το κωμικό, τη συντροφικότητα και τη μοναχικότητα, περιγράφει γλαφυρά την Ελληνική επαρχία, δίνει το στίγμα της πολιτικής κατάστασης στην Ελλάδα της "Εθνικής Κυβερνήσεως",  ζωντανεύει τον παραλογισμό του στρατού.

Το ανήσυχο πνεύμα του θα τον οδηγήσει σε περιπέτειες εντός και εκτός στρατώνα. Θα γοητευθεί από το φυσικό τοπίο της αφιλόξενης Ντάροβας και θα φτάσει στον κολοφώνα της στρατιωτικής του καριέρας εκφωνώντας τον επικήδειο στην κηδεία ενός στρατιώτη, επικεφαλής ενός ιλαροτραγικού αγήματος τιμών.

Η ταυτότητα της παράστασης
Συγγραφέας: Νίκος Βασιλειάδης Σκηνοθεσία: Γιάννης Ρήγας Ενδυματολογία: Χρήστος Μπρούφας Μουσική: Γιώργος Χριστιανάκης Ερμηνεύει ο Γιάννης Καραμφίλης
Παραγωγή: Πανδαιμόνιο 7
Διάρκεια: 80 λεπτά

Πληροφορίες: Ελπινίκη Ναούμ, δρ. αρχαιολογίας-μουσειολόγος της Εφ.Α. Φλώρινας 

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια