Άγονος για δεύτερη φορά ο διαγωνισμός της ΔΕΗ που είχε προκηρύξει ο ΣΥΡΙΖΑ για τις λιγνιτικές μονάδες...Το παίρνει πάνω του ο Χατζηδάκης

Χωρίς κατάθεση προσφορών ολοκληρώθηκε τη Δευτέρα 15/07 ο διαγωνισμός για την πώληση των λιγνιτικών μονάδων Μεγαλόπολης και Φλώρινας της ΔΕΗ. Όπως ανακοίνωσε η επιχείρηση και σύμφωνα με πληροφορίες του Αθηναϊκού Πρακτορείου, ως τις 12 που έληξε η προθεσμία υποβολής προσφορών για την αποεπένδυση των λιγνιτικών μονάδων, δεν κατατέθηκε καμιά προσφορά.
Όπως αναφέρεται, θα ακολουθήσει ενημέρωση στο Διοικητικό Συμβούλιο της επιχείρησης την Πέμπτη 18 Ιουλίου προκειμένου ο διαγωνισμός να κηρυχθεί άγονος. Πρόκειται για τον δεύτερο κατά σειρά διαγωνισμό για τις μονάδες καθώς και η προηγούμενη φάση κηρύχθηκε άγονη λόγω χαμηλού τιμήματος.

Η πώληση των μονάδων επιβλήθηκε σε εφαρμογή απόφασης του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου για το μονοπώλιο της ΔΕΗ στην παραγωγή ρεύματος από λιγνίτη.

Υπενθυμίζεται πως η πώληση των λιγνιτικών μονάδων που αντιστοιχούν στο 40% του δυναμικού της ΔΕΗ γίνεται σε εφαρμογή απόφασης του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου για το «σπάσιμο» του μονοπωλίου της ΔΕΗ στη λιγνιτική παραγωγή. Έχει συμφωνηθεί η πώληση της μονάδας στη Φλώρινα, καθώς και της άδειας για κατασκευή δεύτερης μονάδας στον ίδιο Σταθμό, ενώ ο πυρήνας της διαπραγμάτευσης είχε να κάνει με το αν θα γίνει δεκτή η ελληνική πρόταση να περιληφθεί και ο ΑΗΣ Αμυνταίου ή θα εντάσσονταν και άλλες μονάδες.

 «Επιδιώκουμε ένα σχέδιο σωτηρίας για τη ΔΕΗ. Ένα σχέδιο σωτηρίας για τους υπαλλήλους και για την επιχείρηση» δήλωσε σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Realnews ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κ. Χατζηδάκης και πρόσθεσε πως «η ΔΕΗ έχει φτάσει, δυστυχώς, στο παρά πέντε. Είχαμε την έκθεση του ορκωτού ελεγκτή που μας είπε ουσιαστικά ότι η επιχείρηση θα έχει άμεσα προβλήματα ρευστότητας στους επόμενους μήνες. Και αυτή η έκθεση έχει ήδη δημοσιευθεί από τον Απρίλιο. Είχαμε και τα μπλακ άουτ που ζήσαμε στο κέντρο της Αθήνας αυτή την εβδομάδα. Η ΔΕΗ έχει μια πληγή που πρέπει να επουλώσουμε επειγόντως».

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια