Ανακοίνωση Συλλόγου Εργαζομένων Α.Δ.Η.-Δ.Μ. για αναπλήρωση προϊσταμένων

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Λίγες μέρες μετά τη συνάντηση που είχε το ΔΣ του Συλλόγου Απ.Δ.Ηπ-Δ.Μ. και ενώ ήταν γνωστό στον Συντονιστή, μας γνωστοποιήθηκε έγγραφο του ΥΠΕΣ (είχε κάνει ειδική διοικητική προσφυγή συνάδελφος από τα Γρεβενά) που το υπογράφει ο πρώην Γ.Γ. κ. Πουλάκης στο οποίο επισημαίνει την Εγκύκλιο του Υπουργείου Εσωτερικών & Διοικητικής Ανασυγκρότησης (ΔΙΔΑΔ /Φ.35.44/2185/34157/18-11-2015) και «παρακαλεί» τον Συντονιστή Απ.Δ.Ηπ.-Δ.Μ. να αποκαταστήσει την νομιμότητα, αναφέροντας τα εξής:


«…οι αναπληρώσεις γίνονται με δύο τρόπους:

1. Ευθέως βάση του νόμου, δηλαδή ex lege, να αναπληρώνει αυτός που έχει το μεγαλύτερο βαθμό και επί ομοιοβάθμων αυτός που έχει ασκήσει περισσότερο χρόνο καθήκοντα προϊσταμένου (Αρ. 87 παρ. 1 εδ. Α΄Υ.Κ.)

2. Με απόφαση του οργάνου που είναι αρμόδιο για την τοποθέτηση προϊσταμένου (αρ. 87 παρ. 1 εδ. Β΄Υ.Κ.)

Απαραίτητες προϋποθέσεις για τους δύο τρόπους αναπλήρωσης είναι οι εξής:

1. Ο αναπληρωτής πρέπει να είναι Προϊστάμενος σε οργανική μονάδα

2. Η οργανική μονάδα πρέπει να είναι υποκείμενη στη μονάδα της οποίας αναπληρώνεται ο προϊστάμενος, δηλ. αναπληρωτής του διευθυντή είναι ο προϊστάμενος Τμήματος.

3. Ο αναπληρωτής πρέπει να είναι προϊστάμενος κατά κυριολεξία, δηλαδή να μην είναι αναπληρωτής προϊστάμενος. Διότι ο Υ.Κ. προβλέπει ότι ο αναπληρωτής προϊστάμενος προέρχεται από πλείονες «υποκείμενες οργανικές μονάδες». Ασφαλώς σε μία από αυτές θα υπηρετεί κατά κυριολεξία «προϊστάμενος».

επισημαίνει ότι αποτελεί δέσμια αρμοδιότητα της υπηρεσίας σας να πληρούνται εκ του νόμου προϋποθέσεις για λόγους δημόσιου συμφέροντος για κάθε εκδιδόμενη διοικητική πράξη».

Καταλήγει δε:

«Κατόπιν των ανωτέρω, παρακαλούμε για τις σχετικές ενέργειές σας προς την αποκατάσταση της νομιμότητας, σύμφωνα με τις διατάξεις του υπαλληλικού κώδικα ( ν. 3528/2007)».

Δεν είναι η πρώτη φορά που ο συντονιστής κ. Μιχελάκης, δεν εφαρμόζει τις διατάξεις του υπαλληλικού κώδικα, σχετικά με τις υπηρεσιακές μεταβολές των υπαλλήλων. Αυτό άλλωστε επισημάναμε και στην τελευταία συνάντησή μας για πολλοστή φορά.

Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι

Ακόμα μία φορά δικαιώνεται, με τον πιο εκκωφαντικό τρόπο, η στάση που έχει κρατήσει ο Σύλλογος μας όλα αυτά τα χρόνια απέναντι στο κλίμα ανισότητας και αναξιοκρατίας που επικρατεί στην Απ.Δ.Ηπ.-Δ.Μ. με προσωπική ευθύνη του Συντονιστή και όσων των καλύπτουν.

Καλούμε για ακόμα μία φορά το Συντονιστή

ü να εφαρμόσει πλήρως τη διαδικασία αναπλήρωσης προϊσταμένων όπως προβλέπεται από το άρθρο 87 του υπαλληλικού κώδικα.

ü να ανακαλέσει όλες τις αποφάσεις που έχει εκδώσει και αντίκεινται στον Υ.Κ .

ü να αποκαταστήσει όλους τους συναδέλφους που με προφάσεις έχει καθαιρέσει από θέσεις ευθύνης.

Για το Διοικητικό Συμβούλιο

Ο Πρόεδρος Η Γενική Γραμματέας

Αντώνιος Μαυράκος Αναστασία Τζίμα

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια