Τεράστιες καταστροφές από τη θεομηνία στον Δήμο Αμυνταίου….Δηλώσεις από τον Δήμαρχο Αμυνταίου και την Πρόεδρο του Αγροτικού συλλόγου Αμυνταίου


Μεγάλες ζημιές και απίστευτες καταστροφές άφησε πίσω της η θεομηνία που έπληξε το απόγευμα της Πέμπτης (10/07) τον Δήμο Αμυνταίου και ευρύτερα τη Μακεδονία.


Δέντρα ξεριζώθηκαν, φωτοβολταϊκά και κατοικίες υπέστησαν ζημιές, καλλιέργειες επλήγησαν. Κατά γενική ομολογία ήταν ευτύχημα που δεν θρηνήσαμε την απώλεια ανθρώπινης ζωής στην περιοχή, όταν την ίδια στιγμή στην Χαλκιδική ο αριθμός των νεκρών από την φονική θεομηνία ανέρχεται στους εφτά.   


Με το πρώτο φως της ημέρας, συνεργεία του δήμου και δυνάμεις του στρατού καταβάλουν προσπάθειες να απομακρύνουν τα πεσμένα δέντρα, ενώ με την σειρά τους οι αγρότες μετέβησαν στα αγροκτήματα, προκειμένου να διαπιστώσουν το μέγεθος των ζημιών.



Μάλιστα γι΄ αυτόν ακριβώς τον λόγο, ο κυβερνητικός βουλευτής της ΠΕ Φλώρινας, Γιάννης Αντωνιάδης, μετέβη εσπευσμένα από την Αθήνα στη Φλώρινα και αύριο θα επισκεφτεί τις πληγείσες αγροτικές περιοχές Μανιακίου και Βεγόρας του Δήμου Αμυνταίου. 



Ο Δήμαρχος Αμυνταίου κ. Κωνσταντίνος Θεοδωρίδης δήλωσε «Η αλήθεια είναι ότι τα χθεσινά καιρικά φαινόμενα ηταν πρωτόγνωρα για την περιοχή μας και οι επιπτώσεις ηταν αξιοσημείωτες σε όλο τον Δήμο Αμυνταίου. Από την πρώτη στιγμή τα συνεργεία του Δήμου, έσπευσαν στα σημεία που έχριζαν άμεσης παρέμβασης. Σήμερα το πρωί με συντονισμένες ενέργειες συνεχίστηκαν οι επεμβάσεις των συνεργείων και μεγάλο μέρος των προβλημάτων αποκαταστάθηκε. Προς αυτή την κατεύθυνση σημαντική υπήρξε η συμβολή του στρατού, ειδικά στην ΤΚ τη Κέλλης, όπου με πρωτοβουλία του προέδρου Αθανάσιου Τάσκα, διευθετήθηκε το πρόβλημα που δημιούργησε η πτώση πλατανων στην κεντρική πλατεία του χωριού». 


Η πρόεδρος του Αγροτικού συλλόγου Αμυνταίου κα Διαμάντω Κρητικού σχολίασε «Πέραν των προβλημάτων που δημιουργήθηκαν στα χωριά από τις πτώσεις δέντρων, σημαντικές ηταν οι επιπτώσεις που υπέστη ο αγροτικός κόσμος της περιοχής. Επλήγησαν οι πίνακες ηλεκτροδότησης πομόνων, στέγαστρα, δενδρώδης καλλιέργειες και αμπελοκαλλιέργειες. Σε ορισμένες περιπτώσεις η πτώση των ροδακινων εχει δημιουργήσει στρώσεις στο έδαφος και οι παλμέτες των αμπελώνων αποκολλήθηκαν, προξενώντας μεγάλες οικονομικές ζημιές. Εκπρόσωπος του ΕΛΓΑ επισκέφτηκε την περιοχή για μια πρώτη αυτοψία, από κει και πέρα όμως αναμένουμε την επίσπευση των διαδικασιών που ορίζουν οι περιστάσεις. Σαν Αγροτικός Σύλλογος και με βάσει της εικόνας που παρουσιάζει η περιοχή, θεωρούμε ότι  θα πρέπει να κηρυχθεί σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης ».     









Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια