Aπάντηση σε δηλώσεις Συντονιστή περί παράλληλων καθηκόντων

Με αφορμή τις δηλώσεις του Συντονιστή Απ. Δ. Ηπ.-Δ.Μ. προς τα ΜΜΕ για τη μη σύννομη ανάθεση καθηκόντων άλλης οργανικής μονάδας (παράλληλα καθήκοντα) σε υπαλλήλους και προϊσταμένους, πρέπει να καταδείξουμε τα εξής:


Η πρακτική ανάθεσης καθηκόντων άλλης οργανικής μονάδας, με αποτέλεσμα επί παραδείγματι ένας προϊστάμενος τμήματος να είναι ταυτόχρονα και υπάλληλος σε άλλο τμήμα ή ένας υπάλληλος να έχει ταυτόχρονα δύο προϊσταμένους κ.ο.κ., προκειμένου να αντιμετωπιστεί η υποστελέχωση των υπηρεσιών (συχνά υποκρύπτονται τιμωρητικές συμπεριφορές με πρόφαση τις υπηρεσιακές ανάγκες) αντίκειται συνολικά στο πνεύμα και τις διαδικασίες του Υπαλληλικού Κώδικα (τοποθέτηση, μετακίνηση-μετάθεση, αξιολόγηση κλπ) αλλά και ειδικότερα στο αρ. 30 αυτού.

Το ΔΣ του Συλλόγου, στη συνάντηση που είχε με τον Συντονιστή τη 16η Ιουλίου 2019, έθεσε για πολλοστή φορά το εν λόγω ζήτημα της καταστρατήγησης του νόμου στο φορέα και μόνο. Η επιβάρυνση (φόρτος εργασίας), στην οποία αναφέρθηκε ο κ. Μιχελάκης, ήταν μία προσωπική του υπόθεση. Το θέμα για εμάς δεν είναι μόνο αν υπάρχει επιβάρυνση ή όχι των υπαλλήλων από την ενασχόληση με πολλά και διαφορετικά αντικείμενα εργασίας, αλλά η ισονομία και η αξιοκρατία, που προφανέστατα φαλκιδεύονται όταν η υπαλληλική εξέλιξη και σταδιοδρομία κάποιων εξ ημών βασίζεται σε κανόνες πέρα και πάνω από το νόμο.

Ο κ. Μιχελάκης για ακόμα μία φορά επιλέγει το δρόμο της πόλωσης αναφέροντας ότι ως τελικός υπογράφων έχει τη γνώση των υπηρεσιών αγνοώντας τεχνηέντως ότι είναι επικεφαλής μίας υπηρεσίας, η οποία έχει δέσμια αρμοδιότητα να εφαρμόζει τις εκ του νόμου προϋποθέσεις για λόγους δημόσιου συμφέροντος για κάθε εκδιδόμενη διοικητική πράξη και όχι να ερμηνεύει το νόμο κατά το δοκούν.

Για το Διοικητικό Συμβούλιο

Ο Πρόεδρος                                    Η Γενική Γραμματέας

Αντώνιος Μαυράκος                        Αναστασία Τζίμα

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια