Την Κυριακή 17 Μαρτίου στο Εκθεσιακό Κέντρο Δυτικής Μακεδονίας στα Κοίλα της Κοζάνης παρευρέθη η Πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ Φώφη Γεννηματά

Την Κυριακή 17 Μαρτίου στο Εκθεσιακό Κέντρο Δυτικής Μακεδονίας στα Κοίλα της Κοζάνης παρευρέθη η Πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ Φώφη Γεννηματά στα πλαίσια μιας σειράς επισκέψεων σε Άρτα Πρέβεζα και Γρεβενά.


Πλήθος κόσμου από όλη την Περιφέρεια αλλά και σύντροφοι από τον νομό μας βρέθηκαν εκεί σε μια πραγματικά μεγάλη συγκέντρωση με παλμό και ενθουσιασμό κάνοντας πλέον φανερό ότι η μεγάλη Δημοκρατική Παράταξη θα διαδραματίσει πάλι καθοριστικό ρόλο στις εξελίξεις που αφορούν το μέλλον του τόπου.

Έδωσαν δυναμικό παρόν η πρόεδρος της Νομαρχιακής Επιτροπής με τα μέλη της Π.Ε. Φλώρινας υποψήφιοι περιφερικοί και δημοτικοί σύμβουλοι του νομού, υποψήφιοι βουλευτές του κινήματος καθώς και πολλοί συμπολίτες μας κάνοντας αισθητή την παρουσία τους και δίνοντας με αυτό τον τρόπο το στίγμα της αλλαγής από εδώ που είναι η αρχή και όχι το τέλος της Ελλάδας. ( Μελίνα).

Η ομιλία της Προέδρου κινήθηκε σε δύο βασικούς άξονες , τον γενικότερο που αφορά το σύνολο της χώρας και την Ευρωπαϊκή μας πορεία με ειδίκευση στην περιφέρεια της Δυτικής Μακεδονίας καθώς και στην συμφωνία των Πρεσπών.

1ον Για την πορεία της Ευρώπης.

Οι Ευρωεκλογές είναι κρίσιμες για το μέλλον της Ευρώπης. Προτεραιότητα πρέπει να είναι το κοινωνικό κράτος. Να μπει τέλος στη διαρκή λιτότητα ενώ ο κατώτερος μισθός και κατώτερη σύνταξη να εξασφαλίζουν αξιοπρεπή ζωή.

2ον Για την Ανάπτυξη

Η χώρα χρειάζεται αναπτυξιακό ΣΟΚ. Παραγωγή νέου πλούτου, δίκαιη διανομή του, δουλειές με ασφάλεια για όλους. Χρειάζονται μεγάλες ξένες επενδύσεις, πόλοι ανάπτυξης σε κάθε ελληνική περιφέρεια και κίνητρα στις μικρομεσαίες ελληνικές επιχειρήσεις.

3ον Για τον Δημόσιο Τομέα.


Ο ΣΥΡΙΖΑ αντιμετωπίζει τον Δημόσιο Τομέα ως λάφυρο. Η ΝΔ ως εχθρό και προτείνει δραστική περικοπή των δημόσιων δαπανών. Λέμε όχι και στις 2 αυτές καταστροφικές λογικές. Θέλουμε Κράτος ευέλικτο, με επιτελικό και ελεγκτικό ρόλο ώστε να λειτουργεί η αγορά με κανόνες. Φιλικό για τους πολίτες και τις επενδύσεις. Είναι προτεραιότητά μας η στήριξη των Δημόσιων Νοσοκομείων και Κέντρων Υγείας (με νέα συστήματα που αντιμετωπίζουν τον κίνδυνο σπατάλης, καθώς και η ενίσχυση του Δημόσιου Συστήματος Παιδείας που έχει ισοπεδωθεί.

Χρειάζονται δημόσιες επενδύσεις για τον εκσυγχρονισμό των υποδομών που φθάνουν στα όρια της κατάρρευσης.

4ον Για τον Εθνικό Πλούτο.

Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει βάλει υποθήκη στους δανειστές τη δημόσια περιουσία για 99 χρόνια. Το λεγόμενο «Υπερταμείο», πρέπει να καταργηθεί και να δημιουργηθεί το Ταμείο Αξιοποίησης και όχι εκποίησης του Εθνικού πλούτου.

5ον Πρέσπες

Ο ΣΥΡΙΖΑ χρησιμοποίησε τη συμφωνία των Πρεσπών για να διχάσει τον Ελληνικό λαό με άμεση συνέπεια το πλήγμα του κοινοβουλευτισμού και την εμφάνιση του φαινομένου βουλευτές να αλλάζουν κόμμα από μέρα σε μέρα, να δανείζονται από κόμμα, σε κόμμα.

6ον Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας

Εδώ στην Κοζάνη και τη Δυτική Μακεδονία υπάρχουν τρανταχτές αποδείξεις για το πραγματικό πρόσωπο του κ. Τσίπρα και του ΣΥΡΙΖΑ.

Η Δυτική Μακεδονία είχε τη μεγαλύτερη απώλεια εισοδήματος από όλες τις Περιφέρειες της Χώρας.

Την τριετία 2014-2016 αυτή η Περιφέρεια έχασε το 14% του ΑΕΠ της. Ένα τρομακτικό νούμερο αν αναλογισθεί κανείς ότι αντιστοιχεί σε απώλεια 600 εκ από την τοπική οικονομία.

Γι αυτό η Δυτική Μακεδονία βρέθηκε στην πρώτη θέση της ανεργίας στην ΕΕ και η ανεργία των νέων ξεπέρασε το 70%.

Είναι μη αποδεκτό μια δυναμική Περιφέρεια, όπως η δική μας η Περιφέρεια της Ενέργειας, η Περιφέρεια που βγήκε από την γεωγραφική της απομόνωση με το μεγάλο έργο της Εγνατίας που η δική μας η Κυβέρνηση έκανε, η Περιφέρεια των Νερών, των δασών και της Γούνας, να βιώνει σήμερα την φτώχεια και την ανεργία.

Τα δημογραφικά στοιχεία δείχνουν ότι η Δυτική Μακεδονία ερημώνει με ρυθμούς μεγαλύτερους από κάθε άλλη περιοχή της Χώρας.

Ο κ. Τσίπρας και ο ΣΥΡΙΖΑ, πρώτα ως αντιπολίτευση και μετά ως Κυβέρνηση, πολέμησαν και τελικά κατάργησαν ένα μεγάλο επενδυτικό σχέδιο στην ενέργεια 5δις ευρώ για τη Δυτική Μακεδονία, για να φτάσουν σήμερα στο ξεπούλημα των σταθμών και των ορυχείων υπηρετώντας μεταπρατικά συμφέροντα.

Είναι αδιανόητο να δεχθούμε μια τέτοια εξέλιξη για την Κοζάνη την Πτολεμαΐδα και τη Φλώρινα που κράτησαν όρθια ενεργειακά τη Χώρα επί 65 χρόνια.

Η μετάβαση της Χώρας στην επόμενη μέρα της ενέργειας χρειάζεται σχέδιο με στρατηγικές συμμαχίες για τη ΔΕΗ και ένα σοβαρό ειδικό αναπτυξιακό πρόγραμμα για τις λιγνιτοφόρες περιοχές.

Η κυβερνητική πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ εκτός από την ενέργεια έπληξε και τους υπόλοιπους τομείς στη Περιφέρεια. Η Γούνα γνώρισε κάθετη πτώση στις εξαγωγές της. Στον αγροτικό τομέα χάθηκαν χρηματοδοτήσεις για αρδευτικά και ενισχύσεις.

Στις επιχειρήσεις δεν πήγε ούτε ένα ευρώ από το ΕΣΠΑ 4 χρόνια τώρα. Με τον κάθετο άξονα στην Εγνατία από την Λάρισα έως τη Φλώρινα και τον Ε65 που εμείς το ΠΑΣΟΚ εντάξαμε στα Διευρωπαϊκά δίκτυα με την επέκταση του Σιδηροδρομικού δικτύου από την Κοζάνη στην Ηγουμενίτσα και την Καλαμπάκα.

Με επενδύσεις στις λίμνες και τα χιονοδρομικά για να ενισχύσουμε το τουριστικό προϊόν της Περιφέρειας. Βασική προϋπόθεση για να πετύχει το πρόγραμμά μας είναι η συνεργασία με την Αυτοδιοίκηση Α΄και Β΄ βαθμού ως βασικού αναπτυξιακού πυλώνα της Χώρας.

Πιστεύουμε στην ανεξάρτητη Αυτοδιοίκηση και στο πρόγραμμά μας προβλέπουμε την μεταβίβαση αρμοδιοτήτων και πόρων σε Περιφέρειες και Δήμους.

Οι επόμενοι μήνες θα κρίνουν σχεδόν τα πάντα για το παρόν και το μέλλον της Πατρίδας μας.

Οι καιροί είναι κρίσιμοι, η συγκυρία ιστορική. Η ευθύνη της παράταξής μας μεγάλη.

Για το ΚΙΝΑΛ

Καλυβιάνος Λεωνίδας

Υποψήφιος Βουλευτής

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια