Η ΟΚΕ περιμένει την απάντηση του Πρωθυπουργού αν ο Ελληνικός λαός πλήρωσε 123 δις για ιδιωτικές τράπεζες

Ο Πρόεδρος της Ομάδας Κοινωνικής Εγρήγορσης (ΟΚΕ) Βασίλης Αναστασόπουλος, στο πλαίσιο του δημόσιου διαλόγου, ζητάει από την Κυβέρνηση και τις αρμόδιες οικονομικές αρχές, να δοθούν στην δημοσιότητα στοιχεία, για το εάν τα 23 δις του ομολογιακού δανεισμού, που συνάφθηκαν επί περιόδου Καραμανλή, υπέρ των ιδιωτικών τραπεζών και με την εγγύηση του Ελληνικού Δημοσίου, όταν κατέπεσαν αν τελικά φορτώθηκαν στους ώμους του Έλληνα φορολογούμενου.


Επίσης για τα «κρυφά» ομόλογα ύψους 160 δις, που εκδόθηκαν υπέρ των τραπεζών και τα οποία ακόμα δεν έχουν καταπέσει, τα ΦΕΚ των οποίων έφερε στο φως της δημοσιότητας η ΟΚΕ, ο Β. Αναστασόπουλος ερωτά αν ισχύουν οι υπολογισμοί μας ότι οι τόκοι τους ανέρχονται στα 100 δις (!) κι αν και με αυτό το ποσό έχουν ήδη επιβαρυνθεί οι Έλληνες πολίτες.

Σε κάθε περίπτωση η ΟΚΕ επιμένει να ριχτεί άπλετο φως στην υπόθεση του περιώνυμου Κωδικού 5.000 «πιστωτικά έσοδα» του κρατικού απολογισμού, όπου και εντοπίσαμε εξ αρχής την ύπαρξη των 160 δις και να δοθεί πλήρης ανάλυση του συνολικού ποσού του εν λόγω κωδικού, ύψους 771 δις.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια