ΟΑΕΔ: Αναρτήθηκαν οι οριστικοί πίνακες για προσλήψεις 5.500 νέων επιστημόνων στο Δημόσιο

Αναρτήθηκαν ο οριστικός πίνακας κατάταξης ανέργων και ο πίνακας αποκλειόμενων για το πρόγραμμα «5.500 νέοι επιστήμονες για τη θεσμική αναβάθμιση των δημόσιων υπηρεσιών» που υλοποιείται από τον ΟΑΕΔ.

 
Η κατάρτιση και των δύο πινάκων πραγματοποιήθηκε με βάση τα κριτήρια της αντίστοιχης δημόσιας πρόσκλησης Νο 11/2018, όπως αυτή είχε εγκριθεί από το ΑΣΕΠ, μέσω του Ολοκληρωμένου Πληροφοριακού Συστήματος (ΟΠΣ) του ΟΑΕΔ.
To πρόγραμμα απευθύνεται σε άνεργους πτυχιούχους ανώτατων εκπαιδευτικών και τεχνολογικών ιδρυμάτων ηλικίας 22-29 ετών σε υπουργεία και εποπτευόμενους δημόσιους φορείς, με διάρκεια 12 μηνών και συνολικό προϋπολογισμό 90.000.000 ευρώ. Στόχος του προγράμματος είναι: α) Η άμεση απόκτηση εργασιακής εμπειρίας των νέων πτυχιούχων στο επιστημονικό αντικείμενο, β) η θεσμική αναβάθμιση του Δημοσίου μέσω συγκεκριμένων project που εκτελεί υψηλά καταρτισμένο νέο εργατικό δυναμικό και γ) η αντιμετώπιση του φαινομένου της διαρροής του επιστημονικού δυναμικού νεαρής ηλικίας σε άλλες χώρες προς αναζήτηση εργασίας.
Οι ακαθάριστες μηνιαίες αμοιβές των ωφελουμένων ορίζονται: α) Για την κατηγορία ΠΕ έως τα 1.040 ευρώ, β) για την κατηγορία ΤΕ έως τα 990 ευρώ, ενώ για ωφελούμενους, οι οποίοι διαθέτουν μεταπτυχιακό τίτλο ή διδακτορικό δίπλωμα, οι ανωτέρω αποδοχές προσαυξάνονται μηνιαίως κατά 50 ευρώ ή 100 ευρώ, αντίστοιχα.
Με δράσεις όπως η ψηφιοποίηση του αρχείου του ΕΦΚΑ, η εκπόνηση μελετών αναβάθμισης και περιβαλλοντικής βελτίωσης των νοσοκομείων της χώρας, αλλά και ο σχεδιασμός και υλοποίηση παρεμβάσεων ατομικής και ομαδικής συμβουλευτικής για νέους στις φυλακές, το πρόγραμμα αξιοποιεί ένα νέο επιστημονικό δυναμικό σε θέσεις και δράσεις με άμεσα θετικό κοινωνικό αποτύπωμα.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια