Δεκάδες Εκατομμύρια Ευρώ χάνονται από το Ν Φλώρινας με την απένταξη της Φλώρινας από στις Μειονεκτικές Περιοχές

Σε οικονομικό μαρασμό καταδικάζεται ο Ν. Φλώρινας, αφού δίνεται η χαριστική βολή στη βασική οικονομική δραστηριότητα του. Ένας νομός που χαρακτηρίζεται γεωργοκτηνοτροφικός και παραμεθόριος θα πάψει να υφίσταται. Η απόφαση του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων για απένταξη της Φλώρινας από τις μειονεκτικές περιοχές θα προκαλέσει:
 
·       Μείωση των ποσοστών επιδότησης στα Σχέδια Βελτίωσης.
·       Μείωση των ποσών επιδότησης των Νέων Αγροτών.
·       Μηδενισμός της εξισωτικής αποζημίωσης.
·       Μείωσης των ποσοστών επιδότησης του προγράμματος αναδιάρθρωσης αμπελώνων.
·       Μείωση της μοριοδότησης, και συνεπώς της ανταγωνιστικότητας όλων των προτάσεων που προέρχονται από το Ν. Φλώρινας.
Έτσι θα παύσουν να εισρέουν στην οικονομία του νομού τα έσοδα από το Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης. Τα αναπτυξιακά προγράμματα του Προγράμματος Αγροτικής Ανασυγκρότησης (ΠΑΑ2014-2020) δεν θα βρίσκουν υποψηφίους στην περιοχή. Η ζημιά που θα προκληθεί στην οικονομική δραστηριότητα του Ν. Φλώρινας θα είναι ανεπανόρθωτη καθώς, η αγροτική κοινωνία θα υποστεί τεράστιο πλήγμα και η ζημιά αυτή θα είναι τεράστια και μη αναστρέψιμη, μετά τα συνεχή πλήγματα που έχουν υποστεί οι αγρότες. Φυσική συνέπεια θα είναι η μείωση της οικονομικής δραστηριότητας και σε άλλους τομείς της οικονομίας του Νομού, ενός νομού που χαρακτηρίζεται ως αγροτικός και κτηνοτροφικός.

Χαρακτηριστικό της διάθεσης του Υπ.Α.Α.Τ είναι ο μη χαρακτηρισμός ως παραμεθορίου απόστασης 510μ από τα σύνορα!!!!

Ο Γεωπονικός Σύλλογος Ν. Φλώρινας με επιστολή του προς το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων τεκμηριώνει σε επιστημονική βάση την ανάγκη διατήρησης  του Ν Φλώρινας στις μειονεκτικές περιοχές της χώρας μας.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια