Αμύνταιο: Σε καλό κλίμα η διαβούλευση για την ανάπλαση της Μεγάλου Αλεξάνδρου…Μέχρι τη Δευτέρα 29/10 οι οριστικές αποφάσεις


Παρουσία, του Δημάρχου Αμυνταίου Κων/νου Θεοδωρίδη, πολιτικών και κοινωνικών φορέων, εμπόρων και πολιτών, πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Πέμπτης (25/10), στην αίθουσα δημοτικών συνεδριάσεων του Δήμου, διαβούλευση για την ένταξη της οδού Μεγάλου Αλεξάνδρου στο πρόγραμμα ανάπλασης και αναμόρφωσης, που θα χρηματοδοτηθεί με πόρους του ΕΣΠΑ.


Η συζήτηση διεξήχθη σε καλό κλίμα, στην εισαγωγική του τοποθέτηση ο εκπρόσωπος  της τεχνοκατασκευαστικής εταιρείας leather, κ. Θεόδωρος Καρυπίδης, επισήμανε την ανάγκη τόνωσης της εμπορικής κίνησης του Αμυνταίου μέσα από την αναμόρφωση της Μεγάλου Αλεξάνδρου, η οποία συνδέεται με τις ιστορικές, πολιτισμικές αλλά και  αρχιτεκτονικές και πολεοδομικές παραμέτρους που χαρακτηρίζουν το Αμύνταιο.

Επίσης ο κ. Θεοδωρίδης, ανέφερε ότι προβλέπεται ολοκληρωμένος σχεδιασμός, για την ανάπλαση και κατασκευή της συγκεκριμένης οδού, που περιλαμβάνει το ποσό  των 2.000 ευρώ για την αναμόρφωση της πρόσοψης κάθε καταστήματος που θα συμμετάσχει στο πρόγραμμα, ενώ το υπόλοιπο ποσό θα διοχετευθεί στην ανάπλαση της οδού, με το συνολικό ποσό του επιχειρησιακού προγράμματος «Ανταγωνιστικότητα, Επιχειρηματικότητα και Καινοτομία» να ανέρχεται στο 1.900.000 ευρώ. 

Οι καταστηματάρχες – έμποροι με επικεφαλής τον πρόεδρο του εμπορικού συλλόγου Αμυνταίου, κ. Δημήτριο Νάντση, επικρότησαν το σκεπτικό του έργου, ωστόσο εξέφρασαν ενστάσεις ως προς τον δομικό σχεδιασμό της ανάπλασης της οδού, καθώς απαίτησαν την πρόβλεψη δυνατότητας πάρκιγκ κατά μήκος της οδού για ΙΧ και ημιφορτηγά, ζητώντας δεσμεύσεις από τους συντελεστές του έργου.

Από την πλευρά του ο πρώην δήμαρχος Αμυνταίου, κ. Κων/νος Λιάσης, υπέβαλλε ερωτήματα, σχετικά με τις λεπτομέρειες σχεδιασμού και εκτέλεσης του έργου και έκρινε με τη σειρά, ότι από τη στιγμή που θα υπάρξουν σαφής δεσμεύσεις για χωροθέτηση πάρκιγκ κατά μήκος της Μεγάλου Αλεξάνδρου και δρόμους χαμηλής όχλησης και όχι πεζοδρόμηση, τότε το έργο μπορεί να προχωρήσει και να αναβαθμίσει αισθητικά και ποιοτικά την εν λόγω ζώνη της πόλης.

Να σημειωθεί ότι τα χρονικά περιθώρια για την ένταξη των καταστημάτων στο πρόγραμμα είναι ιδιαιτέρως περιορισμένα, καθώς οι πλειονότητα των εμπόρων-επιχειρηματιών-ιδιοκτητών, οφείλουν μέχρι τη Δευτέρα 29 Νοεμβρίου 2018, να υπογράψουν τη σχετική συναινετική πράξη (συμμετοχή το λιγότερο 80%), καθώς σε διαφορετική περίπτωση θα χαθεί η δυνατότητα αξιοποίηση του κονδυλίου.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια