Συνάντηση στην Τ.Κ. Αγίου Παντελεήμονα για τα ζητήματα που αφορούν τη λίμνη Βεγορίτιδα

Συνάντηση στην Τ.Κ. Αγ. Παντελεήμονα με στόχο την ενημέρωση των εμπλεκόμενων σχετικά με τα ζητήματα που αφορούν τη λίμνη Βεγορίτιδα και τις πρόσφατες σχετικές πρωτοβουλίες που έχουν παρθεί από πλευράς Περιφέρειας Δ. Μακεδονίας, πραγματοποιήθηκε,
την Πέμπτη 2 Αυγούστου, παρουσία του Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Φλώρινας κ. Στέφανου Μπίρου, του Αντιπεριφερειάρχη Ενέργειας, Περιβάλλοντος και Μεταφορών κ.  Κων/νου Γέρου, του Αντιδημάρχου Δήμου Αμυνταίου κ. Γιάννη Νάτση, του Προέδρου της Τ.Κ. Αγ. Παντελήμονα και Αντιπροέδρου του Συλλόγου Προστασίας της Βεγορίτιδας κ. Κλήμη Μπούκτση, του Προέδρου του Αλιευτικού Συνεταιρισμού Αγ. Παντελεήμονα κ. Γιώργου Μεδίτσκου και μελών του συνεταιρισμού, της Προέδρου του Πολιτιστικού Συλλόγου Αγ. Παντελεήμονα κ. Μαρίας Λιπίτκα και μελών του Συλλόγου, και υπηρεσιακών παραγόντων της Π.Ε. Φλώρινας.
Κατά τη διάρκεια της συνάντησης έγινε συζήτηση και ενημέρωση σχετικά με όλα τα προβλήματα που έχουν προκύψει το τελευταίο διάστημα. Παρουσιάστηκαν επίσης τα νέα στοιχεία, μηνός Ιουλίου, του Ελληνικού Κέντρου Βιοτόπων και Υδροτόπων (ΕΚΒΥ) που δείχνουν ότι η κατάσταση της λίμνης έχει βελτιωθεί αισθητά, ενώ υπήρξε δέσμευση ότι η  παρακολούθηση  της γενικότερης κατάστασης της λίμνης θα συνεχιστεί με τακτικές μετρήσεις από πλευράς ΕΚΒΥ κατά το επόμενο χρονικό διάστημα. Τα στοιχεία που θα προκύπτουν θα είναι στη διάθεση όλων των ενδιαφερόμενων. Ταυτόχρονα έγινε ενημέρωση ως προς τον προγραμματισμό από πλευράς Περιφέρειας Δ. Μακεδονίας των έργων που έχουν να κάνουν με την αντιμετώπιση περαιτέρω προβλημάτων μόλυνσης της λίμνης.
Ακολούθησε γεύμα με το μενού να περιλαμβάνει αλιεύματα της ίδιας ημέρας από τη λίμνη.

Δημοσίευση σχολίου

16 Σχόλια

  1. Και τι μας νοιαζει τι φαγανε ?
    Επιβιώσανε μετά την καταναλωση των αλιευματων ή τρέχανε .
    Υ.Γ. Τον λογαριασμό ποιος τον πλήρωσε ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ήρθε να να διαπραγματευτεί ξανα το υψόμετρο της λιμνης, ή μονη πρωτοβουλία που πήρανε ήτανε, να βάλουν το εργο στο ντουλαπι για να μπορουν να εκβιαζουν.
    Θα πρέπει να ξέρετε ότι τα κάθε λογής «θα» έχουν κουράσει τον κόσμο, που γνωρίζει πολύ καλά ότι ένα έργο που είχε ενταχθεί το 2014 σήμερα θα μπορούσε να λειτουργεί κανονικά! Λυπάμαι, αλλά δυσκολεύομαι να πιστέψω πως ό,τι δεν κάνατε τόσα χρόνια θα το κάνετε στους 9 μήνες που απομένουν στην θητεία σας. (Μάκης Ιωσηφίδης).
    Tωρα στελνουν λαγους για να προλάβουν δυσαρεστες καταστασεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. O Μεγας Μπιρος αισθανεται οτι ειναι ο Μεγας Αλεξνδρος κι το παιζει = ΕΓΩ =και κανεις
    αλλος .
    Πως κ. Μπιρος τωρα ανακυψες τα προβήματα της λίμνης ΟΣΤΡΟΒΟΥ( βεγοριτης) που ησουν
    λοιπον τοσο καιρο??
    Βρε πως λλζουν οι καιροι φιλτατε Φλωρινιωτες που πιστευετε στα == ΕΙΔΩΛΑ = των
    αναξίων = δηθεν = πολιτικών που σας διοικούν.
    Ευχοαμαι και σε ανωτερα
    μφχ
    ΥΓ.Δεν δημοσιεύονται σχόλια υβριστικού χαρακτήρα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Η υποκρισία στο μεγαλείο της ρε φίλε

    Χαχααχχχαχ κλίμη που ρίχνεις τα λυματα από το καθαριστήριο σου? Μήπως λέω μέσα στην λίμνη? Λέω τώρα εγώ μπορεί και να κάνω λαθος ο άλλος Εκεί που ρίχνει τα σκουπίδια του στην λίμνη?Η ο άλλος που μετέτρεψε την λίμνη σε Βουλκανιζατέρ!!!,ρε τη υποκρισία είναι αυτή... τόσα χρόνια δεν μιλούσε κανενας...τωρα ξαφνικά πονατε την λιμνη η οποία αργοπεθαίνει και μερικοί μερικοί βλέπουν την τσέπη τους που ήταν ο πολιτιστικός Σύλλογος,ο αλιευτικός,και η τοπική κοινωνία όταν χρειαζόταν,έκανε καμία ενημέρωση ο πολιτιστικός για την λίμνη έστω μια πολιτιστική εκδήλωση που να έχει θέμα την λίμνη???Εκτός από τα πανηγύρια γίνεται κάτι άλλο να αναδείξουν την λίμνη.. Όχι άιντε και καλή πισινα για τα μελλοντικά μπανακια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. εσύ που κρίνεις τους πάντες τι αγώνες έχεις κάνει για τη λίμνη; Από τον υπολογιστή σου φαντάζομαι. Γιατί αν αγωνιζόμουν από κάποια συλλογικότητα δεν θα κρυβόσουν πίσω από την ανωνυμία των blog.

      Βγές επώνυμα, ασχολήσου με τον Σύλλογο Προστασίας, Πολιτιστικό κλπ. να διορθώσεις τα λάθη τους.

      Διαγραφή
    2. Φαντάζομαι έγραψες το σχολιο σου ανακτεύοντας τον φρέντο σου κουρασμένος από τους τόσους αγώνες για την λίμνη. Οι αγωνιστές ξέρεις όμως δεν φορουν κουκούλες. Βγαίνουν επώνυμα και διαμαρτύρονται και διεκδικούν.

      Διαγραφή
    3. Το ξέρω οι αλήθειες πονάνε δεν πειράζει,Όχι φρέντο φραπεδια φίλε μου,, εσένα βρε ούζο βγες επώνυμα να δούμε την φαρα σου παλιο γλιτσα,ειπα κατι παραλογο?για πες μου εναν απο εκει περα τη εκανε για την λιμνη??τι μου αρχίζεις τα κλασικά τα αγιωτικα σας ....να ασχοληθώ χαχχαχα Όχι ρε προτιμώ αυτό που κάνω για την λιμνη να μένει ανωνυμο δεν θέλω προβολές και τραπέζια από προδοτες..

      Διαγραφή
  5. Όσο εκαναν μπανιο στη Βεγορίτιδα άλλο τόσο τα ψάρια είναι απο τη Βεγορίτιδα οπως ειδα και στο συλλογο βεγοριτιδας ελατε στο συμποσιο πληρωνει το δημοσιοδημοσιο
    Φελλοί

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Τον λογαριασμο ποιος τον πληρωσε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ο κ.Κάνγκας δεν ήταν και πρόεδρος του συλλόγου προστασίας της Βεγορίτιδας; Τώρα που πήγε από την άλλη μεριά του Μπίρου, ποιά πλευρά υποστηρίζει;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΚΑΠΟΙΟΙ ΚΑΝΑΝ ΣΥΖΗΤΗΣΗ ,ΚΑΙ ΑΣ ΗΤΑΝ ΣΕ ΤΑΒΕΡΝΑ .ΑΠΟ ΤΟ ΝΑ ΒΡΙΖΟΥΝ ΔΗΜΟΣΙΑ ΚΑΙ ΝΑ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΡΕΖΙΛΙ ΠΑΝΤΟΥ.ΜΠΡΑΒΟ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΑΥΤΟΥΣ ΗΤΑΝ ΕΚΕΙ,ΚΑΙ ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΝ ΝΑ ΒΡΟΥΝ ΜΙΑ ΛΥΣΗ ΧΩΡΙΣ ΚΑΡΑΓΚΙΟΖΙΛΙΚΙΑ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ξεχασες το δοκιμαστικο ανοιγμα της σηραγγας στην αρνισσα.
      Tις συναντήσεις που ο μπιρος απαγόρευε στον δημαρχο και επιτροπη της εδεσσας, να μπει στην συνεδριαση.
      Tις συναντήσεις που απειλουσε βουλευτες και υπουργους.
      Την προβλητα που την καθυστερουσε με χερια και με πόδια.
      Τα ψεματα μετα απο καθε ταξιδι στην αθηνα "πηρα αδεια απο υπουργο να αδειάσω την λιμνη"...
      Και προπαντων αυτο το χωριατικο θρασος με σπασμενα ελληνικα.
      Περιμενετε πραγματικα οτι ο μπιρος θα σωσει την λιμνη. Τι σας προτεινει 612, 613, 614,5.

      Διαγραφή
  9. Ρε παιδιά πάτε καλα. Γεύματα με τους χειρότερους εχθρούς της λίμνης. Γιατί δεν φοναξατε και τον Γιαννακιδη;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Απο το στόμα του μπιρου μιλισε αγγελος ΘΕΟΥ. Αφού απέτυχαν να γίνουν συναντήσεις μεταξύ βεγορας και Αγίου Π. προσπαθεί από τον πισω πορτα. Δεν εμφανίζετε ο ιδιος. Από τον στιγμή που το Ελληνικό κράτος αποφάσισε να μη πεθάνει η Έδεσσα. Προσπαθεί να ξεγελάσει τους αγαθούς του Αγίου Π. Οπος με το δοκιμαστικό ανοιγμα στιν αρνισσσ Ξαφνικά βγάνει ο Μάκης και λεει αυτά που είπε. Τώρα που σφιξανε οι κολ... Τρέχουν όλοι στον Μανώλη. ΜΑΤΑΚΙΑ ΑΝΟΙΧΤΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Αλήθεια μόνο αυτοί απ όλους τους κατοίκους αξίζουν ενημέρωση; Η Περιφέρεια οφείλει να κάνει δημόσια ενημέρωση και όχι στους φίλους της αλλά δε το κάνει γιατί ξέρει την αλήθεια. Και η αλήθεια είναι οτι η λίμνη είναι μολυσμένη με ευθύνη της Περιφέρειας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δεν δημοσιεύονται σχόλια υβριστικού χαρακτήρα , που προσβάλουν σε προσωπικό επίπεδο και τα σχόλια που είναι γραμμένα σε Λατινικά .
Την αποκλειστική ευθύνη για τα σχόλια την έχουν οι σχολιαστές .