Ενημέρωση για την καταλληλότητα των ιχθύων και το φαινόμενο του δυσχρωματισμού στη λίμνη Βεγορίτιδα


 Σας γνωρίζουμε ότι, μετά από δειγματοληψία ιχθύων της λίμνης Βεγορίτιδας (συγκεκριμένα 2 κορήγονοι, 2 ηλιόψαρα, 2 πρικιά και 1 τσιρόνι), που πραγματοποιήθηκε στις 8 - 8 – 2018,
και μετά από παρασιτολογικές και μικροβιολογικές αναλύσεις που πραγματοποίησε το Τμήμα Παθολογίας πτηνών – μελισσών και υδρόβιων οργανισμών της Δ/νσης Κτηνιατρικού Κέντρου Θεσ/νίκης, δεν εντοπίστηκαν παθογόνοι παράγοντες.

 Συνεπώς, σύμφωνα και με τα (α) υπ’ αρ. 11578/16-8-2018 έγγραφο της Δ/νσης Κτηνιατρικού Κέντρου Θεσ/νίκης και (β) υπ’ αρ. 1474/108886 έγγραφο του Υ.Π.Α.Α.Τ. της Γεν. Δ/νσης Κτηνιατρικής, δεν προκύπτει κίνδυνος για τη Δημόσια Υγεία από την κατανάλωση αλιευμάτων της λίμνης Βεγορίτιδας, αλλά και όλων των άλλων λιμνών του Νομού Φλώρινας στις οποίες παρατηρείται τυχόν ανάλογο φαινόμενο δυσχρωματισμού λόγω φυτοπλαγκτού και κυανοφυκών.


Δημοσίευση σχολίου

4 Σχόλια

  1. Δηλαδη ολη αυτην την ιστορία ποιος την δημιουργησε και διατι παρακαλώ
    αλλα εν ελλαδι θελει ο καθενας να παριστανη τον εαυτόν ΧΡΙΣΤΟ
    ελεος ποια
    μφχ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Τα ψάρια οταν τηγανιζωντε σε 80 με 100 βαθμούς τα τρώμε αφωβα, πεθενουν όλα τα μικρόβια. Αυτό δεν πάει να πει ότι ι λιμνη είναι καθαρή.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δηλαδη δεν αληθεια οτι τα νερα εινα καθαρα ?
      τοτε τι εξετασεις εκανε το ΑΠΘ ειναι ολα ψευτικα δηλαδη
      περιπαιζεται με την υγειαν των κατοικων αυτης
      Μφχ
      Κ.Σ

      Διαγραφή
  3. Οι ψαράδες έχουν δίκιο, ποιος θα αγοράσει τα ψαρια. Από τον αλλη μεριά οι τιμές έχουν πατωσει. Αντί να κρυβόμαστε πισο από το δάχτυλο μας, καιρός να αργήσουμε τις κινητοπιοισεις. Να ζητήσουν αποζημίωση από τιν περιφέρεια και όχι να τους τραπεζωνουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δεν δημοσιεύονται σχόλια υβριστικού χαρακτήρα , που προσβάλουν σε προσωπικό επίπεδο και τα σχόλια που είναι γραμμένα σε Λατινικά .
Την αποκλειστική ευθύνη για τα σχόλια την έχουν οι σχολιαστές .