Τα ανταλλάγματα για τις Αντιπεριφέρειες και οι παραιτήσεις που θα απαιτηθούν

Έφτασε η ώρα της κρίσης στην Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας. Τις ημέρες αυτές ο Περιφερειάρχης βλέπει έναν-έναν τους Περιφερειακούς Συμβούλους της συμπολίτευσης (όσους έχουν απομείνει) με σκοπό να δει τις προθέσεις τους εν όψει της αλλαγής των Αντιπεριφερειαρχών.


Η αλλαγή σκυτάλης για τις θεματικές αντιπεριφέρειες, όπως είναι γνωστό έχει προγραμματιστεί για τις αρχές Σεπτεμβρίου. Βέβαια, όπως έχει ήδη καταγράψει ο «Επίκαιρος», οι πρώτες γκρίνιες έκαναν την εμφάνιση τους ήδη, όταν έγινε γνωστή η ημερομηνία των αυτοδιοικητικών του 2019, άρα και η μειωμένη θητεία της περιφερειακής αρχής, άρα και οι μειωμένη θητεία της τελευταίας «άτυχης» φουρνιάς των Αντιπεριφερειαρχών. 

Απαραίτητη προϋπόθεση για τους φιλόδοξους Αντιπεριφερειάρχες είναι σύμφωνα με πληροφορίες, να δεσμευτούν ότι θα είναι υποψήφιοι με τον Θοδωρή Καρυπίδη στις επόμενες εκλογές. Δηλαδή δεν θα γίνει επιλογή σύμφωνα με κριτήρια ικανότητας και καταλληλότητας, ούτε με κριτήρια δικαιοσύνης (πχ όλοι από ένα έτος) αλλά θα μπουν μόνο οι «ημέτεροι». 

Ο ακόμα μεγαλύτερος σκόπελος που πρέπει να ξεπεράσει ο Θοδωρής Καρυπίδης είναι το ότι για να γίνουν τυπικά οι αλλαγές, πρέπει οι νυν αντιπεριφερειάρχες να παραιτηθούν. 

Το πρόβλημα είναι ότι τουλάχιστον δύο εξ αυτών δεν προτίθενται να το κάνουν, λόγω του ότι θεωρούν εαυτούς αδικημένους. Οπότε πρέπει είτε με κάποιο τρόπο να πειστούν, είτε να αποπεμφθούν!

Πηγή: e-ptolemeos.gr

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια