Αφιερωμένες στη λήξη του εμφυλίου οι «ΠΡΕΣΠΕΣ 2018»...Καμία εκδήλωση στον Δήμο Αμυνταίου


Στα 70 χρόνια από τη λήξη του Εμφυλίου Πολέμου θα είναι αφιερωμένες οι φετινές εκδηλώσεις «Πρέσπες 2018» που θα πραγματοποιηθούν το τελευταίο τριήμερο του Αυγούστου. 


Όπως τόνισε σε συνέντευξη τύπου ο καλλιτεχνικός διευθυντής και εμπνευστής των εκδηλώσεων Γιώργος Λιάνης «ο οργανισμός θέλει να γιορτάσει τη λήξη του εμφυλίου πολέμου ενωτικά και με ομόνοια σε μια περιοχή όπως η Πρέσπα και η Φλώρινα όπου εδώ παίχτηκε η πιο δραματική σκηνή στο τέλος του εμφυλίου».


Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων ξεκινάει την Πέμπτη 23 Αυγούστου στη Τ.Κ. Μελίτης όπου θα παρουσιαστεί η ορχήστρα του Μίκυ Θεοδωράκη και συνεχίζουν την Παρασκευή 24 Αυγούστου με τη κεντρική συναυλία στο νησάκι του Αγίου Αχιλλείου Πρεσπών όπου ο Γιώργος Νταλάρας θα τραγουδήσει μεταξύ άλλων τη Ρωμιοσύνη του Γιάννη Ρίτσου , ενώ κείμενα θα διαβάσει ο Γιώργος Κιμούλης.


Στο τέλος της βραδιάς οι παρευρισκόμενοι θα ανάψουν από ένα κερί θλίψης, όπως είπε ο κ. Λιάνης, για όσους χάθηκαν στον εμφύλιο πόλεμο, για τις ψυχές που κάηκαν στη μεγάλη φωτιά της Αθήνας και στο ποιητή Μάνο Ελευθερίου.


Το Σάββατο 25 Αυγούστου, στη Φλώρινα, χορωδίες απ’ όλη την Ελλάδα θα αποδώσουν τα αριστουργήματα του Μίκη Θεοδωράκη, υπό τη διεύθυνση του μαέστρου Παναγή Μπαρμπάτη. Θα συμμετέχουν και οι χορωδίες του Ωδείου Φλώρινας και του Αμυνταίου. Οι εκδηλώσεις «Πρέσπες», που φέτος συμπληρώνουν 29 χρόνια ζωής,



ολοκληρώνονται  την Κυριακή 26 Αυγούστου όπου το πρωί, θα πραγματοποιηθεί ημερίδα με θέμα «70 χρόνια από τη λήξη του Εμφυλίου Πολέμου» στην οποία θα μετέχουν μεταξύ άλλων οι Ηλίας Νικολακόπουλος, Νίκος Μέρτζος, Κωνσταντίνος Τσουκαλάς, Γιώργος Λιάνης, Ανδρέας Ανδρέου, ο πρώην αρχηγός ΓΕΣ Φράγκος Φραγκούλης και εκπρόσωποι  κομμάτων της Βουλής.



Η αυλαία των εκδηλώσεων θα πέσει το βράδυ της Κυριακής στη Φλώρινα, με τη μουσική συνάντηση των Σταύρου Ξαρχάκου και Άλκηστις Πρωτοψάλτη.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια