ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΝΟ.Δ.Ε. ΦΛΩΡΙΝΑΣ

 Σήμερα ζούμε το απόγειο της διγλωσσίας και κυρίως της υποκρισίας της κυβέρνησης. Με τις ευλογίες του κ. Κοτζιά οι κ. Τσίπρας και Καμμένος βάζουν από κοινού την υπογραφή τους στην πρόσκληση που θα απευθύνει το ΝΑΤΟ προς τα Σκόπια για την ένταξή τους στη Ατλαντική Συμμαχία. Παραβιάζουν κατάφωρα την ομόφωνη απόφαση του Βουκουρεστίου που έλεγε «πρώτα λύση και μετά πρόσκληση ένταξης». Εγκαταλείπουν το μόνο διαπραγματευτικό όπλο που απέκτησε η χώρα μας το 2008. Δημιουργούν τετελεσμένα σε βάρος των εθνικών μας συμφερόντων.


Και για την εξέλιξη αυτή είναι συνυπεύθυνοι όχι μόνον οι κ. Τσίπρας και Κοτζιάς, αλλά και ο αρμόδιος υπουργός κ. Καμμένος που υποτίθεται ότι θεωρεί κακή αυτή τη συμφωνία.

Ο κ. Καμμένος είναι κατ’ εξοχήν υπόλογος για τη σημερινή εξέλιξη. Η προσυπογραφή της πρόσκλησης ένταξης των Σκοπίων συνιστά κορύφωση της υποκρισίας και του τυχοδιωκτισμού του.
Είναι τραγέλαφος να ισχυρίζεται ότι θα ρίξει την κυβέρνηση αν φέρει για κύρωση τη συμφωνία των Πρεσπών και ταυτόχρονα να συμπράττει στο σημαντικότερο αποτέλεσμά της που ήταν το πάγιο αίτημα των Σκοπίων να ενταχθούν στο ΝΑΤΟ .Η εικόνα των τριών στις Βρυξέλλες απεικονίζει τον πιο θλιβερό πολιτικό τυχοδιωκτισμό που γνώρισε η Πατρίδα μας σε βάρος των εθνικών μας συμφερόντων. Είναι άλλη μια απόδειξη της διαπίστωσής μας πως ο θίασος αυτός είναι ανάγκη να φύγει το συντομότερο δυνατό.

Εμείς ανέκαθεν υποστηρίζουμε και επιδιώκουμε λύση.

Αλλά λύση που να σέβεται τις ευαισθησίες των Ελλήνων.

Η συμφωνία Τσίπρα-Ζάεφ, όμως δεν σέβεται τις ευαισθησίες αυτές και είναι προφανώς ετεροβαρής, καθώς αναγνωρίζει την ύπαρξη «μακεδονικής» εθνότητας και γλώσσας.
Αυτό δεν είναι αποδεκτό για τη συντριπτική πλειονότητα του ελληνικού λαού. Δεν μπορούμε να δεχτούμε «μακεδονική» γλώσσα και εθνότητα. Διότι αν δεχτείς ως όνομα το «Βόρεια Μακεδονία», αλλά ταυτόχρονα αποδεχθείς ότι υπάρχει «μακεδονική» γλώσσα και ταυτότητα, τι μήνυμα στέλνεις στους πολίτες στην Ελλάδα που είναι Μακεδόνες;

Πως αισθάνονται οι κ. Τσίπρας, Κοτζιάς και Καμμένος όταν -μετά τη δική τους υπογραφή- ακούν τον κ. Ζάεφ να δηλώνει περήφανος που πέτυχε να αναγνωρίζονται οι συμπολίτες του ως Μακεδόνες;
Και επειδή τους ακούμε να λένε ότι δεν παραχώρησαν την εθνότητα, αλλά τάχα την ιθαγένεια, ας μας πουν ένα κράτος στον κόσμο στο οποίο όλοι οι κάτοικοι της έχουν άλλη εθνικότητα και άλλη ιθαγένεια.


Ποιον αλήθεια κοροϊδεύουν;

Ο Ελληνικός λαός ξέρει την απάντηση και θα την δώσει στις ερχόμενες εκλογές.


ΝΟ.Δ.Ε. ΦΛΩΡΙΝΑΣ

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια