Δράσεις κυκλοφοριακής αγωγής με θέμα «Στη ζωή με ποδήλατο» πραγματοποιήθηκαν από το Τμήμα Τροχαίας Καστοριάς στο πάρκο κυκλοφοριακής αγωγής του Δήμου Καστοριάς

Οι δράσεις εντάσσονται στο πλαίσιο υλοποίησης δράσεων «Μπαμπά, μαμά, μην τρέχεις» και διήρκεσαν από τις 04 έως 10 Ιουνίου


Στις εκδηλώσεις συμμετείχαν μαθητές της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης της Π.Ε. Καστοριάς.
Πραγματοποιήθηκε τελετή αγιασμού την Δευτέρα 04 Ιουνίου, παρουσία πλήθους κόσμου.

Οι μαθητές είχαν τη δυνατότητα να κάνουν πρακτική άσκηση με ποδήλατα και ηλεκτροκίνητα αυτοκινητάκια.

Από τo Τμήμα Τροχαίας της Διεύθυνσης Αστυνομίας Καστοριάς, πραγματοποιήθηκαν δράσεις κυκλοφοριακής αγωγής με θέμα «Στη ζωή με ποδήλατο» από τις 04 έως τις 10 Ιουνίου, στο πάρκο κυκλοφοριακής αγωγής του Δήμου Καστοριάς.

Οι εκδηλώσεις διοργανώθηκαν, στο πλαίσιο της υλοποίησης των δράσεων «Μπαμπά, μαμά, μην τρέχεις», από το Τμήμα Τροχαίας Καστοριάς με τη συνδρομή της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Καστοριάς, του Δήμου Καστοριάς και του Σώματος Σαμαρειτών Διασωστών Νομού Καστοριάς.

Με τη έναρξη των εκδηλώσεων πραγματοποιήθηκε την Δευτέρα (04-06-2018) τελετή αγιασμού χοροστατούντος του Σεβασμιώτατου Μητροπολίτη Καστοριάς κ. Σεραφείμ, με την παρουσία Πολιτικών και Στρατιωτικών Αρχών του τόπου, εκπροσώπων των Μ.Μ.Ε. και συνδικαλιστικών ενώσεων του προσωπικού της ΕΛ.ΑΣ., καθώς και μαθητών.
 

Καθ΄όλη τη διάρκεια των εκδηλώσεων οι μαθητές εκπαιδεύτηκαν, από προσωπικό του Τμήματος Τροχαίας Καστοριάς, με διαδραστικό τρόπο για το πώς να κινούνται με ασφάλεια ως πεζοί, ως οδηγοί ποδηλάτου και ως επιβαίνοντες σε οποιοδήποτε όχημα, κάνοντας πρακτική άσκηση πάνω σε ποδήλατα και ηλεκτροκίνητα αυτοκινητάκια.
Επίσης, συμμετείχαν σε διάφορες διαδραστικές ασκήσεις (ζωγραφική. επιτραπέζια παιχνίδια, σταυρόλεξα, παζλ κ.λ.π.) για την ανάπτυξη νοητικών και σωματικών δεξιοτήτων, ώστε να αφομοιώσουν τους βασικούς κανόνες του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας και να είναι σε θέση να κινούνται χωρίς να προκαλούν κίνδυνο για τον εαυτό τους και τους λοιπούς χρήστες.

Παράλληλα, οι επισκέπτες είχαν τη δυνατότητα να ενημερωθούν από προσωπικό του Σώματος Σαμαρειτών Διασωστών Νομού Καστοριάς σχετικά με θέματα πρώτων βοηθειών και αντιμετώπισης ατυχημάτων με ποδήλατο ή άλλων καταστάσεων στον δρόμο.

Τέλος, τα παιδιά που συμμετείχαν στις δράσεις έλαβαν αναμνηστικά δώρα (καπέλο, flyer, αναμνηστικό δίπλωμα ποδηλάτου, ανακλαστικό βραχιόλι, μπλοκ δραστηριοτήτων).









Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια