Λευτέρης Αυγενάκης από Φλώρινα: Η συμφωνία Τσίπρα – Ζάεφ, είναι μια κακή συμφωνία για την Ελλάδα


Τη Φλώρινα επισκέφτηκε σήμερα Τετάρτη 20 Ιουνίου ο Γενικός Γραμματέας της Νέας Δημοκρατίας – Βουλευτής Ηρακλείου κ. Λευτέρης Αυγενάκης στο πλαίσιο επισκέψεων που πραγματοποιεί κλιμάκιο της ΝΔ σε Φλώρινα και Πέλλα.

Πρώτος σταθμός του κλιμακίου της ΝΔ ήταν το Μητροπολιτικό Μέγαρο, όπου συνομίλησαν με τον Μητροπολίτη Φλωρίνης Πρεσπών & Εορδαίας κ. Θεόκλητο. Έπειτα πραγματοποιήθηκε συνάντηση με τον Δήμαρχο Φλωρίνης κ. Γ. Βοσκόπουλο. Συνοδευόμενος από τον βουλευτή Φλώρινας, Γιάννης Αντωνιάδη, ο κ. Αυγενάκης παραχώρησε συνέντευξη τύπου, όπου τόνισε τα ακόλουθα: 

Έχει γίνει πολύ μεγάλη ζημιά με την υπογραφή της συμφωνίας στις Πρέσπες. Ο κ. Τσίπρας αποδέχθηκε μία κακή συμφωνία. Η συντριπτική πλειονότητα των πολιτών είναι πληγωμένοι, επειδή η Κυβέρνηση δεν σεβάστηκε τις ευαισθησίες τους.

Είναι μια προκλητική συμφωνία που περιλαμβάνει απαράδεκτες υποχωρήσεις από τις πάγιες εθνικές μας θέσεις.

Η αποδοχή της «μακεδονικής γλώσσας» και της «μακεδονικής εθνότητας» συνιστούν μη αποδεκτή εθνική υποχώρηση. Είναι ανήκουστη υποχώρηση.

Η ΝΔ δεν θα κυρώσει τη συμφωνία που υποχρεούται να φέρει στη Βουλή η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ με τους ΑΝΕΛ.

Όπως ακριβώς η Νέα Δημοκρατία έθεσε προ των ευθυνών της την Κυβέρνηση με την πρόταση δυσπιστίας την Κυριακή, το ίδιο ακριβώς θα πράξει καταψηφίζοντας τη συμφωνία, όταν οι κ. Τσίπρας και Καμμένος τη φέρουν προς επικύρωση στη Βουλή.

Θέλουμε σταθερότητα στα Βαλκάνια. Θέλουμε ειρήνη και σχέσεις συνεργασίας και αλληλεγγύης με τους γείτονες μας.  Αλλά αυτό προϋποθέτει σχέσεις ειλικρινείς και χτισμένες σε στέρεες βάσεις. Αυτό προϋποθέτει μια σταθερή και ισχυρή Ελλάδα. Αυτό επιβάλλει μια λύση που δεν θα θίγει τα εθνικά μας συμφέροντα.

Η Νέα Δημοκρατία θα κάνει το παν για να μην διχαστούν οι Έλληνες και καλεί τους πολίτες να δείξουν αυτοσυγκράτηση και ψυχραιμία. Και καλεί το ίδιο να πράξει και η κυβέρνηση, η οποία μοιάζει να μην συνειδητοποιεί ότι έχει απέναντί της τη συντριπτική πλειονότητα των Ελλήνων.

Πιστεύουμε στη ενότητα του ελληνικού λαού και στις αστείρευτες δυνάμεις του.


Το απόγευμα, το κλιμάκιο της ΝΔ με επικεφαλής τον κ. Λ. Αυγενάκη θα βρίσκεται στην Έδεσσα, όπου θα πραγματοποιηθούν συναντήσεις με τον Δήμαρχο κ. Δημήτρη Γιάννου και με τον Μητροπολίτη Εδέσσης & Πέλλης κ. Ιωήλ., ενώ στη συνέχεια ακολουθήσει Συνέντευξη Τύπου στο τοπικά ΜΜΕ στις 7:00μ.μ. στο δημοτικό κατάστημα «Κέντρο Καταρρακτών».

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια