Η Νέα Δημοκρατία κατέθεσε πρόταση μομφής κατά της κυβέρνησης....Το απόγευμα ξεκινά η συζήτηση στη βουλή + Video

Την κατάθεση πρότασης δυσπιστίας κατά της κυβέρνησης για το το ονοματολογικό της ΠΓΔΜ ανακοίνωσε πριν από λίγο , ο Πρόεδρος τη Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης από το βήμα της βουλής, καταγγέλλοντας τη συμφωνία ως «εθνική υποχώρηση» και «υποθήκευση» του μέλλοντος της Ελλάδας.


«Εκεί όπου ο Καραμανλής είπε όχι εσείς λέτε ναι» είπε ο κ. Μητσοτάκης απευθυνόμενος στην κυβέρνηση και ανακοίνωσε καταχειροκροτούμενος ότι αμέσως μετά τη λήξη της συζήτησης του πολυνομοσχεδίου η ΚΟ της ΝΔ καταθέτει την πρόταση δυσπιστίας επιχειρώντας να σταματήσει την υπογραφή της συμφωνίας για την επίλυση του ονοματολογικού. «Αποτελεί πράξη ευθύνης να εξαντλήσω κάθε δυνατότητα που μου παρέχει το Σύνταγμα για να σταματήσω αυτή την εξέλιξη» δήλωσε και χαρακτήρισε «ανεύθυνο και ανέντιμο να παραδίδει η κυβέρνηση τη χώρα».


Μάλιστα προκάλεσε την κυβέρνηση να μετατρέψει την πρόταση δυσπιστίας σε πρόταση εμπιστοσύνης για να φανεί εάν η κυβέρνηση έχει τη νομιμοποίηση να προχωρήσει στην υπογραφή της συμφωνία. «Σας προκαλώ κύριε Τσίπρα γιατί σήμερα αναμετριόμαστε όλοι με την ιστορία» είπε ο κ. Μητσοτάκης και πρόσθεσε: «να δούμε επιτέλους εάν υπάρχουν 154 βουλευτές πρόθυμοι να πουν ναι στην υπογραφή που ετοιμάζεστε να βάλετε στις Πρέσπες». «Οφείλω να προσπαθήσω να αποτρέψω αυτό τον προφανή θεσμικό εκτροχιασμό. Έχω υποχρέωση να προσπαθήσω να αποτρέψω την υποθήκευση του μέλλοντος της πατρίδας μας» είπε ο πρόεδρος της ΝΔ και καταλόγισε στην κυβέρνηση ότι παίζει «πολιτικά ανήθικό θέατρο» με τον κ. Καμμένο. «Η κυβέρνηση δεν διαθέτει ούτε τη λαϊκή εξουσιοδότηση, ούτε την πολιτική νομιμοποίηση» ανέφερε καταγγέλλοντας την απουσία κυβερνητικής πλειοψηφίας για την επίλυση του ονοματολογικού.


Να σημειωθεί ότι σήμερα (14/6) στις 6 το απόγευμα αναμένεται να ξεκινήσει η συζήτηση για την πρόταση μομφής κατά της κυβέρνησης.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια