...Διαφημιστείτε στο blog Aνάποδοι. Επιλέξτε το διαφημιστικό πακέτο που ανταποκρίνεται στις ανάγκες σας και επικοινωνήστε μαζι μας στο email anapodoi@hotmail.gr...

Δευτέρα, 11 Ιουνίου 2018

Εισαγγελική παρέμβαση για τα προβλήματα στη ΔΕΥΑ Εορδαίας – Στάση εργασίας των εργαζομένων την ερχόμενη Τρίτη

Σε κινητοποιήσεις προχωρούν οι εργαζόμενοι στη Δημοτική Επιχείρησης Ύδρευσης – Αποχέτευσης Εορδαίας (ΔΕΥΑΕ) διαμαρτυρόμενοι για ενδο-υπηρεσιακά προβλήματα που τούς απασχολούν εδώ και πολύ καιρό, για τα οποία δεν δίνεται λύση και τα οποία, όπως καταγγέλλουν, δεν τούς επιτρέπουν να κάνουν απρόσκοπτα τη δουλειά τους.
Μάλιστα, για τα προβλήματα στη ΔΕΥΑΕ υπάρχει πλέον και παρέμβαση του εισαγγελέα, μετά από μήνυση που κατέθεσε εργαζόμενος στην επιχείρηση, και ήδη διενεργείται προανάκριση. Με ανακοίνωσή του το Σωματείο Εργαζομένων στη ΔΕΥΑΕ ενημερώνει τους πολίτες ότι πραγματοποιεί στάση εργασίας την Τρίτη 12 Ιουνίου από τις 11π.μ. έως 13.00, με κύριο αίτημα «να πραγματοποιηθεί μια συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της επιχείρησης, προκειμένου να συζητηθούν ώστε να επιλυθούν τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν καθημερινά στο χώρο εργασίας τους». Το σωματείο ζητά μάλιστα τη συμπαράσταση των πολιτών και υπόσχεται ότι «η επίτευξη του επιθυμητού αποτελέσματος που είναι ομαλές συνθήκες εργασίας, θα οδηγήσει σε ακόμη καλύτερη παροχή υπηρεσιών προς τους πολίτες του Δήμου Εορδαίας, τις οποίες οι εργαζόμενοι κρατούν σε πολύ υψηλό επίπεδο, παρ’ όλες τις αντιξοότητες». Οι εργαζόμενοι στη ΔΕΥΑ Εορδαίας, κάνουν λόγο για πολλά υπηρεσιακά προβλήματα με τη διευθύντρια της επιχείρησης, η οποία όπως υποστηρίζουν επικοινωνεί μονάχα εγγράφως με υπηρεσιακούς παράγοντες της ΔΕΥΑΕ. Υπάρχουν προβλήματα με το γραφείο προμηθειών και το γραφείο προσωπικού, ενώ αιχμές εκτοξεύουν και προς τη διοίκηση της επιχείρησης, αφού όπως λένε «η διοίκηση δεν παίρνει θέση και παρακολουθεί απλά τα προβλήματα, παίζει το ρόλο του θεατή». Σε σχετική αναφορά – καταγγελία – διαμαρτυρία τους 43 εργαζόμενοι της ΔΕΥΑΕ κατήγγειλαν ότι τα προβλήματα αυτά έχουν ως αποτέλεσμα να σημειώνονται μεγάλες καθυστερήσεις στις προμήθειες και να μένουν χωρίς υλικά τα συνεργεία της επιχείρησης και να μην διενεργηθεί έγκαιρα διαγωνισμός για την έκδοση των λογαριασμών ύδρευσης των καταναλωτών. Επίσης να μην υπάρχει ομαλή ροή του προγράμματος βάρδιας και να καταπονείται σωματικά και ψυχικά το προσωπικό χωρίς ουσιαστικό όφελος στην υπηρεσία, αλλά και γενικότερα να δημιουργούνται υπηρεσιακές κόντρες, κόντρες που είχαν ως αποτέλεσμα να μην δώσει έγκαιρα το γραφείο προσωπικού στοιχεία στο δικηγόρο για τη δικαστική προσφυγή που άσκησαν 49 εργαζόμενοι της ΔΕΥΑΕ κατά των μνημονιακών μισθολογικών περικοπών, με αποτέλεσμα να συρθεί το δικαστήριο πίσω έναν ολόκληρο χρόνο. Η διοίκηση του Σωματείου Εργαζομένων στη ΔΕΥΑΕ τονίζει επίσης ότι ζητήθηκε εγγράφως από τις 20 Απριλίου 2018 να γίνει ένα διοικητικό συμβούλιο μόνο με αυτά τα ζητήματα που τούς δημιουργούν καθημερινά προβλήματα στη δουλειά τους, ήρθε μάλιστα στις 9 Μαΐου στην Πτολεμαΐδα και ο πρόεδρος της ομοσπονδίας τους, αλλά δεν έγινε τίποτα, οπότε προχωρούν σε κινητοποιήσεις που αποφάσισε στις 23 Μαΐου η γενική τους συνέλευση.


Πηγή: e-ptolemeos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δεν δημοσιεύονται σχόλια υβριστικού χαρακτήρα , που προσβάλουν σε προσωπικό επίπεδο και τα σχόλια που είναι γραμμένα σε Λατινικά .
Την αποκλειστική ευθύνη για τα σχόλια την έχουν οι σχολιαστές .