Νικόλαος Παπαχρήστου: Δηλώνω παρών στα πολιτικά δρώμενα του τόπου…ο συνδυασμός των Ανοιχτών Οριζόντων θα κατεβάσει υποψήφιο Δήμαρχο


Το πρωί της Πέμπτης (7/6) ο επικεφαλής των ανοιχτών οριζόντων παραχώρησε εφ΄ όλης της ύλης συνέντευξη τύπου στη αίθουσα του ξενοδοχείου «Κλειώ» στο Αμύνταιο.


Στο πρώτο μέρος της συνέντευξης ο κ. Παπαχρήστου, άσκησε δριμεία κριτική στη δημοτική αρχή, με τον δήμαρχο Αμυνταίου κ. Κων/νο Θεοδωρίδη, να συγκεντρώνει το σύνολο των πυρών της κριτικής.







Ο κ. Παπαχρήστου κατηγόρησε τη δημοτική αρχή για αδυναμία οργάνωσης των υποδομών και των διοικητικών της χώρων, για χαμηλή απορροφητικότητα κοινοτικών πόρων (ΕΣΠΑ), για σκόπιμη καθυστέρηση αναπτυξιακών έργων και καπήλευση του έργου της προηγούμενης δημοτικής αρχής, πρακτικές που όπως τόνισε ενισχύουν τον συντηρητισμό και τον παλαιοκομματισμό.


Στη συνέχεια απαρίθμησε μια σειρά προβλημάτων που έχουν συσσωρευτεί από την καθυστερημένη αντίδραση της  παρούσας δημοτικής αρχής, όπως το ασυντήρητο οδικό δίκτυο, τα προβλήματα υδροδότησης της Κέλλης, τις αδιευθέτητες/ακάθαρτες λιμναίες ζώνες, την αύξηση του αριθμού των αδέσποτων, την απουσία παιδικών χαρών και την απένταξη του αποχετευτικού δικτύου στο Φιλώτα,  Προχωρώντας παράλληλα σε μια αντιπαραβολή  των 123 μεγάλων έργων, επι δημαρχίας Ιωσηφίδη.


Επίσης έκανε λόγο για αλόγιστη χρήση των αυτοκινήτων των δήμων και κατ’ επέκταση για σπατάλη δημοσίου χρήματος, επισημαίνοντας ότι το κονδύλιο των καυσίμων που εγκρίνει ο δήμος ανέρχεται περι των 500.000 ευρών.


Επέκρινε τον δήμο για τις επιλογές του, αρχικά να μη αξιοποίηση σημαντικής αξίας ακινήτων, όπως το Νέβεσκα (παραδοσιακός Ξενώνας στο Νυμφαίο), Πευκάκια (δημοτικό κατάστημα σε Άλσος στο Αμύνταιο) και Μπάνια (Ιαματικά λουτρά Λιμνοχωρίου), να παρεμποδίσει τις επενδύσεις, φέρνοντας το παράδειγμα του εργοστασίου εμφιάλωσης στο Ξινό Νερό και την καταγγελία σύμβασης-επένδυσης, και τέλος να παραχωρήσει το νεοκλασικό συγκρότημα του παλαιού δημοτικού σχολείου στην αρχαιολογία, για την έκθεση αρχαιολογικών ευρημάτων και όχι για τη στέγαση των γραφείων του δήμου.


Σχετικά με το επικείμενο κλείσιμο του ΑΗΣ Αμυνταίου Φιλώτα, εξέφρασε την αγωνία για τις απώλειες των θέσεων εργασίας και τη λειτουργία του δικτύου της τηλεθέρμανσής, επιρρίπτοντας συνάμα ευθύνες στον κ. Θεοδωρίδη αλλά και στην διοίκηση της ΔΕΤΕΠΑ για τους χειρισμούς τους πάνω στο χρονοδιάγραμμα κατασκευής των υποσταθμών βιομάζας, καθώς όπως επισήμανε δημιουργείται ένα κενό διάστημα, μέσα στο οποίο θα πρέπει να εξευρεθεί ο τρόπος λειτουργίας της τηλεθέρμανσης, ενώ ήταν επιφυλακτικός στις υποσχέσεις του κ. Στάθακη στο εν λόγω ζήτημα. 



Υπογράμμισε ότι ο κ. Θεοδωρίδης υποβαθμίζει την υπόσταση των τοπικών συμβουλίων, αγνοώντας τη γνώμη τους και υπενθύμισε τις περιπτώσεις, της παραχώρησης των εκτάσεων της Τ.Κ. Αγίου Παντελεήμονα στο Μοναστήρι, αλλά και τη διάθεση της υπερχείλισης του νερού των πηγών της Τ.Κ. Αετού στην Τ.Κ. Λιμνοχωρίου. 


Με αφορμή μάλιστα το κλείσιμο του ΑΗΣ και τις επιπτώσεις που είχαν οι οικισμοί από τη δραστηριότητα των λιγνιτωρυχείων (Ανάργυροι, Βαλτόνερα, Πεδινό), κατηγόρησε τον κ. Θεοδωρίδη για κοινωνική αναλγησία και έλλειψη αγωνιστικότητας, εν αντιθέσει με την στάση που τήρησε η παράταξη των ανοιχτών οριζόντων με τα ζητήματα του στρατοπέδου και του ΟΣΕ  όταν ήταν συμπολίτευση.


Στο δεύτερο και τελευταίο μέρος της συνέντευξης ο κ. Παπαχρήστου, μίλησε για το μέλλον της παράταξης αλλά και για την πολιτική πορεία του ιδίου. Συγκεκριμένα εξέφρασε την πεποίθηση του, ότι ο συνδυασμός των Ανοιχτών Οριζόντων, θα έχει συνέχεια και απεύθυνε  κάλεσμα προς όλους όσους προτίθενται να συνεισφέρουν στα κοινά του Δήμου Αμυνταίου.


Η Εμπιστοσύνη, η ανιδιοτέλεια και η συναδελφικότητα, ήταν τα χαρακτηριστικά που επισήμανε ως βασική προϋπόθεση όλων εκείνων που ενδιαφέρονται να πλαισιώσουν τον συνδυασμό.  


Επισήμανε οτι στις 30 Σεπτεμβρίου θα κηρύξει επίσημα την έναρξη της προεκλογικής περιόδου και δήλωσε με βεβαιότητα ότι ο συνδυασμός θα κατεβάσει υποψήφιο Δήμαρχο, δηλώντας παρόν στις πολιτικές ζωή του τόπου.


Δημοσίευση σχολίου

4 Σχόλια

Δεν δημοσιεύονται σχόλια υβριστικού χαρακτήρα , που προσβάλουν σε προσωπικό επίπεδο και τα σχόλια που είναι γραμμένα σε Λατινικά .
Την αποκλειστική ευθύνη για τα σχόλια την έχουν οι σχολιαστές .