ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΔΗΜΑΡΧΩΝ ΦΛΩΡΙΝΑΣ ΠΡΕΣΠΩΝ ΓΙΑ ΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ

Συνέντευξη τύπου σχετικά με τη λειτουργία του Κέντρου Κοινότητας του Δήμου Φλώρινας, αλλά και του παραρτήματος αυτού στον Δήμο Πρεσπών, παραχώρησαν από κοινού οι Δήμαρχοι Φλώρινας και Πρεσπών, κ. Γιάννης Βοσκόπουλος και κ. Παναγιώτης Πασχαλίδης, την Παρασκευή, 18 Μαΐου 2018, στο Δημαρχείο, μαζί με τις εργαζόμενες του Κέντρου, κ. Μαρία Μίσιου, κ. Ειρήνη Ράπου, κ. Μαργαρίτα Σουλίδου και κ. Αγγελική Ταλιοπούλου.

Ο Δήμαρχος Φλώρινας κατά την τοποθέτησή του είπε:

«Αρχικά θα ήθελα να ευχαριστήσω τα μέσα ενημέρωσης της περιοχής μας που βρίσκονται σήμερα μαζί μας, καθώς χάρη σε εσάς και στη δική σας συνδρομή ενημερώνεται η τοπική κοινωνία.
Στη σημερινή συνέντευξη τύπου θα αναφερθούμε στο Κέντρο Κοινότητας του Δήμου Φλώρινας, και στο παράρτημα αυτού, που λειτουργεί στην περιοχή του Δήμου Πρεσπών. Σκοπός του Κέντρου είναι η στήριξη των συμπολιτών μας, ενώ υπάρχει και εκπρόσωπος των ΡΟΜΑ, καθώς, όπως πολύ καλά γνωρίζετε, το ενδιαφέρον μας είναι πολύ μεγάλο για τους δημότες των Δήμων μας και για όλες ανεξαιρέτως τις κοινωνικές ομάδες, αφού θέλουμε να λαμβάνουν την καλύτερη δυνατή εξυπηρέτηση.
Στο Κέντρο του Δήμου Φλώρινας, εργάζονται τρεις εργαζόμενοι, και μια κυρία στην περιοχή των Πρεσπών, ενώ η λειτουργία του στηρίζεται παράλληλα και από τη Διεύθυνση Κοινωνικής Προστασίας, Παιδείας, Πολιτισμού και Τουρισμού του Δήμου Φλώρινας.
Οι κύριοι στόχοι του Κέντρου κοινότητας είναι:
α) η υποδοχή, ενημέρωση και υποστήριξη των πολιτών για την εφαρμογή του Κοινωνικού Εισοδήματος Αλληλεγγύης (ΚΕΑ),
β) η διασύνδεση των πολιτών με τα κοινωνικά προγράμματα και υπηρεσίες που υλοποιούνται στην εκάστοτε περιοχή παρέμβασης, και
γ) η παροχή ποιοτικών υπηρεσιών για τη βελτίωση του βιοτικού επιπέδου.
Περισσότερες πληροφορίες, όμως, για την λειτουργία και τους σκοπούς του Κέντρου Κοινότητας θα μας δώσουν οι εργαζόμενες σε αυτό».
Ο Δήμαρχος Πρεσπών, κ. Παναγιώτης Πασχαλίδης, αναφέρθηκε στην σημαντικότητα του έργου το οποίο έχει αναβαθμίσει την κοινωνική αλληλεγγύη στην περιοχή των Πρεσπών, καθώς και στο κοινωνικό πρόσωπο του Δήμου, αλλά και στο σύνολο των δράσεων του για την εξυπηρέτηση των δημοτών των Πρεσπών. Ανέφερε, επίσης, ότι για πρώτη φορά ο Δήμος Πρεσπών αποκτά, σε συνεργασία με τον Δήμο Φλώρινας, κοινωνική υπηρεσία.
Ακολούθησαν οι τοποθετήσεις των υπαλλήλων του Κέντρου, οι οποίες αναφέρθηκαν στη λειτουργία του, στον σκοπό του, αλλά και στο σύνολο των αρμοδιοτήτων τους, ενώ ανέφεραν, επίσης, ότι αποτελεί αναπόσπαστο μέρος της δημιουργίας και λειτουργίας του Εθνικού Μηχανισμού συντονισμού, παρακολούθησης και αξιολόγησης των πολιτικών κοινωνικής ένταξης και κοινωνικής συνοχής. Το Κέντρο Κοινότητας μέσω παραπομπών διασυνδέει τα ωφελούμενα άτομα - πολίτες των Δήμων Φλώρινας και Πρεσπών με επιμέρους φορείς και υπηρεσίες (υπηρεσίες ΟΤΑ, δημόσιες υπηρεσίες, εθελοντικές οργανώσεις, οργανισμούς κοινωνικού χαρακτήρα κλπ) για την εξυπηρέτηση των αναγκών τους. Λειτουργεί Δευτέρα με Παρασκευή από τις 08:00 πμ. έως τις 16:00 μμ., στον χώρο πλησίον της Διεύθυνσης Κοινωνικής Προστασίας, Παιδείας, Πολιτισμού και Τουρισμού στην οδό Δημοτικής Αγοράς 70 (τηλέφωνο επικοινωνίας 2385045969), ενώ η «αντένα» για το Δήμο Πρεσπών στεγάζεται στο πρώην κοινοτικό κατάστημα της Τ.Κ. Λαιμού.
Να σημειωθεί ότι, τόσο η λειτουργία του Κέντρου Κοινότητας του Δήμου Φλώρινας, όσο και η «αντένα» του Δήμου Πρεσπών, λειτουργούν μετά από σχετική έγκριση της πρότασης που κατέθεσε ο Δήμος Φλώρινας στην Πρόσκληση της Ειδικής Υπηρεσίας Διαχείρισης Ε.Π. της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια