Σταύρος Θεοδωράκης: Ηθικός αυτουργός της επίθεσης κατά του Δημάρχου Θεσσαλονίκης είναι ο Στρατηγός Φράγκος

«Θα ξεκινήσω με τα όσα συνέβησαν το Σάββατο, στη σκιά του Λευκού Πύργου. Το βίντεο με όσα μου είπε ο Γιάννης Μπουτάρης στη Θεσσαλονίκη μαρτυρούν ότι υπήρχε αρχηγός- μαύρος αρχηγός- και κεντρικός συντονισμός. Ο στόχος θα ήταν ο Μπουτάρης ή κάποιος άλλος «εθνοπροδότης» που θα τολμούσε να εμφανιστεί στη γιορτή των Ποντίων.

Διαβάζω: «Ο Νίμιτς παίρνει λεφτά από τον Σόρος και άλλον έναν συντοπίτη μας που τον ξέρετε καλύτερα απ' όλους και δεν ήθελε να είστε εδώ παρόντες, ο δήμαρχος». Αυτά επι λέξει είπε πριν μερικούς μήνες ο απόστρατος Φραγκούλης, με το πλήθος να φωνάζει: «Μπουτάρη μεθυσμένε - στα Σκόπια πουλημένε» και κανένας πολιτικός από τα τέσσερα κόμματα - δεν υπολογίζω την Χρυσή Αυγή- που συμμετείχε στο συλλαλητήριο - δεν αποχώρησε!
Και παρά τη δημόσια έκκληση μας την επόμενη μέρα να διαχωρίσουν τη θέση τους από όλα αυτά τα υβριστικά, για τη Δημοκρατία, συνθήματα που ακούστηκαν, ουδείς μίλησε. Εκτός αν θεωρούμε κανονική τη φράση με την οποία έκλεισε το συλλαλητήριο: «Ζήτω ο στρατός. Ζήτω οι ειδικές δυνάμεις! Θα μας βρουν μπροστά τους, με ό,τι αυτό σημαίνει».
Δεν είμαστε λοιπόν λωτοφάγοι. Η αστυνομία και η Δικαιοσύνη ελπίζουμε να βρει τους δράστες. Τους ηθικούς αυτουργούς, όμως, τους ξέρουμε! Και εμείς τολμάμε και τους αποκαλύπτουμε. Αυτό το κλίμα του διχασμού θέλουν να συντηρούν κάποιοι στη Μακεδονία και να κερδίζουν πότε χρήματα, πότε ψήφους.
Και εδώ υπάρχει το ερώτημα: Θα τους κάνουμε τη χάρη; Θα υποχωρήσουμε για άλλη μια φορά;
Λοιπόν θέλω να γίνω, ξανά, ξεκάθαρος! Καλούμε την κυβέρνηση να ξεκαθαρίσει τι θέλει. Πιστεύει στη λύση ή απλώς κάνει επικοινωνιακά παιχνίδια για να προκαλέσει προβλήματα στην αντιπολίτευση; Με ερασιτεχνισμούς και παλινωδίες δεν χαράζεις εθνική πολιτική. Να βρεθεί λύση με τη σφραγίδα της ΕΕ και με σεβασμό στη γραμμή που υποστήριξε ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης από το 1992!
Με τον Γκλιγκόροφ τότε χάσαμε την πρώτη ευκαιρία. Γιατί κάποιοι στην Ελλάδα έχτιζαν τότε καριέρες και σαμπόταραν τη λύση. Αν λοιπόν ο Ζάεφ τολμήσει εμείς δεν πρέπει να χάσουμε την ευκαιρία! «Έχει νόημα η αντιπολίτευση να διευκολύνει το έργο μιας κακής κυβέρνησης, υπερψηφίζοντας νομοθετήματα με τα οποία συμφωνεί;» αναρωτιέται ο καθηγητής Θανάσης Διαμαντόπουλος- ένας φιλελεύθερος διανοητής- και απαντά: Ναι! «Όταν είναι εξαιρετικά αμφίβολο εάν θα ξαναπροκύψουν στο ορατό μέλλον συνθήκες επίλυσης του συγκεκριμένου θέματος». Θα έχουμε λοιπόν και στο μέλλον πρωθυπουργό Ζάεφ; Αυτό θα πρέπει να ανααρωτηθούμε και να πράξουμε ανάλογα.
Την ώρα που ήμουν στο Δημαρχείο της Θεσσαλονίκης ήταν και η ομιλία του πρωθυπουργού στο υπουργικό συμβούλιο. Νομίζω ότι ο κ.Τσίπρας έχασε μια μεγάλη ευκαιρία να ξεκαθαρίσει τους λογαριασμούς του με τη βία. Να καταδικάσει τη φασιστική βία, εύκολο, αλλά, να καταδικάσει και τη βία που «φορά», αριστερή δήθεν, αμφίεση. Τη βία με τις βαριοπούλες. Τη βία στα πανεπιστήμια, τη βία στις γειτονιές των Εξαρχείων. Τη βία των δήθεν αγανακτισμένων, που αφήνουν να καούν άνθρωποι στη Σταδίου, που προπηλακίζουν, απειλούν και κυνηγούν πολιτικούς τους αντιπάλους. Δεν το κάνατε κ. Τσίπρα. Αν θέλετε να συμβάλετε στον πολιτικό διάλογο με όρους κανονικότητας, πρέπει να τελειώνετε οριστικά με τη ρητορική του μίσους εκείνης της περιόδου που άφησε ανοικτά τραύματα.
Δείτε το βίντεο με την ομιλία του Θεοδωράκη εδώ
http://topotami.gr/to-montelo-sirizanel-apetiche-o-neos-dromos-apeti-mia-megali-politiki-allagi-2/

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια