Κακός χαμός στην έκτακτη συνεδρίασή του Περιφερειακού Συμβουλίου Δυτ. Μκαεδονίας + Video

Μεγάλη ένταση σημειώθηκε στη χθεσινή έκτακτη  συνεδρίασή του Περιφερειακού Συμβουλίου Δυτ. Μκαεδονίας ,μεταξύ του προέδρου του Σώματος Φώτη Κεχαγιά και του πρώην εκτελεστικού γραμματέα της Περιφέρειας Δ. Μακεδονίας, Π. Αργυριάδη, όταν ο δεύτερος διαμαρτυρήθηκε, έντονα, μαζί με άλλους, πως, ο Πρόεδρος του Σώματος, δεν επέτρεψε στο βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Μ. Δημητριάδη να μείνει στο βήμα, μετά το πέρας της ομιλίας του, ώστε να δεχτεί ερωτήσεις, στη συζήτηση για το επερχόμενο προς ψήφιση νομοσχέδιο για την αποεπένδυση της ΔΕΗ. 


Σε κάποια στιγμή,  ο κ. Αργυριάδης, βλέποντας τον Φ. Κεχαγιά να μη διακόπτει τη συνεδρίαση του περιφερειακού συμβουλίου, όπως προειδοποίησε ότι θα κάνε,ι βλέποντας την ένταση που επικρατούσε, με τις διαμαρτυρίες που ακολούθησαν και την παρέμβαση του Περιφερειάρχη, του είπε : «Έλα κάτσε κάτω», με τον Φ. Κεχαγιά να χάνει την ψυχραιμία του και να του απαντά:  «Άντε ρε χοντρέ»!

Νωρίτερα, μάλιστα, σημειώθηκε έντονο φραστικό επεισόδιο μεταξύ του περιφερειάρχη Θόδωρου Καρυπίδη και του Γιώργου Δακή. Αφορμή στάθηκε η τοποθέτηση του περιφερειάρχη, ο οποίος επανέλαβε πως θα παραιτηθεί όχι τώρα, αλλά εάν βρεθεί αγοραστής για τις μονάδες της ΔΕΗ.

«Να παραιτηθείτε τώρα» είπε ο κ. Δακής, για να αντιδράσει έντονα ο κ. Καρυπίδης λέγοντας «μη με διακόπτεις».»

Υπερψηφίστηκε το κείμενο Καρυπίδη
H ένταση συνεχίστηκε και προς το τέλος της εξάωρης και πλέον συνεδρίασης (σ.σ. ολοκληρώθηκε λίγο μετά τις 10.30) με τον επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης να κατηγορεί την περιφερειακή Αρχή αλλά και τους περιφερειακούς συμβούλους, ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, όπως είπε, που τη στηρίζουν ότι «είναι άθλιοι και ανάξιοι», προκαλώντας έντονες αντιδράσεις.

Τελικώς σε ψηφοφορία τέθηκαν δύο κείμενα:
-Ενα της επικεφαλής της παράταξης «Ελπίδα» (ελλάσων αντιπολίτευση) που είχε τη συμφωνία και της μείζονος, σύμφωνα με το οποίο ζητούνταν: απόσυρση του νομοσχεδίου ή σε περίπτωση που δεν αποσυρθεί να μην το ψηφίσουν οι βουλευτές της Δυτικής Μακεδονίας και παραίτηση του περιφερειάρχη.

-Το δεύτερο, το οποίο και υπερψηφίστηκε από την πλειοψηφία του ΠΕΣΥ Δυτικής Μακεδονίας, του ίδιου του κ. Καρυπίδη με το οποίο ζητούνταν νομοτεχνικές αλλαγές στο νομοσχέδιο και η παραίτηση του περιφερειάρχη μετατιθόταν για το μέλλον, όταν βρεθεί αγοραστής για τις λιγντικές μονάδες της ΔΕΗ.


πηγή:  aftodioikisi.gr

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια