...Διαφημιστείτε στο blog Aνάποδοι. Επιλέξτε το διαφημιστικό πακέτο που ανταποκρίνεται στις ανάγκες σας και επικοινωνήστε μαζι μας στο email anapodoi@hotmail.gr...

Δευτέρα, 30 Απριλίου 2018

Ανακοίνωση της ΝΕ ΣΥΡΙΖΑ Κοζάνης για την εργατική πρωτομαγιά


Την Τρίτη 1η Μάη  τιμάμε τους διαχρονικούς αγώνες και τις θυσίες των εργαζομένων σε όλο τον κόσμο για να τους κρατήσουμε ζωντανούς στο μυαλό και την καρδιά μας.


Η υπεράσπιση της εργασίας απέναντι στην εκμετάλλευση και την αυθαιρεσία ήταν, είναι και θα είναι, πρώτα και κύρια, υπόθεση των ίδιων των εργαζόμενων. Και αυτό είναι το νόημα και της μεθαυριανής Πρωτομαγιάς

Τα ολέθρια προγράμματα της περιόδου 2010 – 2014, στα οποία οι κυβερνήσεις Παπαδήμου και Σαμαρά - Βενιζέλου υπέγραψαν ό,τι τους ζητήθηκε και ανέλαβαν και την ιδιοκτησία τους, είχαν αποτέλεσμα, εκατοντάδες χιλιάδες θέσεις εργασίας χάθηκαν, οι μισθοί μειώθηκαν απελπιστικά, τα ασφαλιστικά ταμεία λεηλατήθηκαν και οδηγήθηκαν στην ασφυξία.

Από το 2015 και μέχρι σήμερα, παρά τους σκληρούς δημοσιονομικούς περιορισμούς και την υποχρέωση για την εφαρμογή ενός εξαιρετικά δύσκολου προγράμματος, η προσπάθεια για τη στήριξη της εργασίας υπήρξε συνεχής και συστηματική.

Με οργανωμένη πολιτική για την ανακούφιση της ανεργίας, με ουσιαστικούς ελέγχους για το χτύπημα της αδήλωτης και της υποδηλωμένης απασχόλησης, η χώρα κάνει ακόμα ένα βήμα μπροστά, βάζοντας στο τραπέζι την αποκατάσταση των συλλογικών συμβάσεων και την αύξηση του κατώτατου μισθού.

Η νομοθέτηση της ουσιαστικής επαναφοράς των συλλογικών συμβάσεων από τον Αύγουστο του 2018 αποτελεί μια πρώτη μεγάλη νίκη για τον κόσμο της εργασίας, ανάμεσα σε άλλες μικρότερες.

Όμως για να υπάρξουν κι άλλες νίκες και οι νίκες αυτές να έχουν αντίκρυσμα στην καθημερινότητα των εργαζομένων και ολόκληρης της κοινωνίας, πρέπει όλοι μαζί να συνεχίσουμε τον αγώνα μαζί με το εργατικό κίνημα και μέσα στα σωματεία.

Συμμετέχουμε στις κινητοποιήσεις των συνδικάτων για την Εργατική Πρωτομαγιά και δείχνουμε την αποφασιστικότητά μας για τη συνέχιση των αγώνων του κόσμου της εργασίας. Θυμόμαστε, τιμάμε και συνεχίζουμε τους πανανθρώπινους αγώνες των εργαζομένων για εργασιακά δικαιώματα, κοινωνική δικαιοσύνη και δημοκρατία.

Όλες και όλοι στις συγκεντρώσεις των συνδικάτων την Tρίτη 1η Μάη.

Στην Κοζάνη στη συγκέντρωση του Εργατικού Κέντρου Κοζάνης, στις 10 πμ στην Κεντρική Πλατεία, και

Στην Πτολεμαΐδα στη συγκέντρωση του Εργατικού Κέντρου Πτολεμαΐδας, στις 10:15 πμ στην Κεντρική Πλατεία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δεν δημοσιεύονται σχόλια υβριστικού χαρακτήρα , που προσβάλουν σε προσωπικό επίπεδο και τα σχόλια που είναι γραμμένα σε Λατινικά .
Την αποκλειστική ευθύνη για τα σχόλια την έχουν οι σχολιαστές .