Πρωτομαγιά στις Πρέσπες με τους Νάρκισσους

Η γιορτή του Νάρκισσου διοργανώνεται και φέτος από το Δήμο Πρεσπών σε συνεργασία με τον Πολιτιστικό Σύλλογο Πρεσπιωτών και άλλους φορείς της περιοχής την ερχόμενη Τρίτη 1η Μαΐου στις 11:30 πμ απέναντι από το Λιβάδι με τους Νάρκισσους στην Οξυά Πρεσπών.

 Η γιορτή, που συμπίπτει με την εντυπωσιακή ανθοφορία των φυσικών σχηματισμών του Νάρκισσου των Ποιητών που αφθονούν στην περιοχή, περιλαμβάνει πλούσιο πρόγραμμα με φαγητό και μουσική καθώς και δραστηριότητες για τα παιδιά στην ύπαιθρο της Πρέσπας.
Τα λιβάδια των Νάρκισσων είναι από τις κύριες φυσικές αξίες που συνθέτουν την ταυτότητα και το τοπίο των Πρεσπών. Ο Νάρκισσος (Narcissus Poeticus ssp. Radiiflorus) είναι ένα από τα είδη αυτοφυούς χλωρίδας που προστατεύονται στη χώρα μας από το προεδρικό διάταγμα 61/1981 ενώ ειδικά το λιβάδι των νάρκισσων στην Οξυά των Πρεσπών, απομεινάρι των πολύ πιο εκτεταμένων παλιότερων εκτάσεων, προστατεύεται ως φυσικός σχηματισμός (Σ3) του Εθνικού Πάρκου Πρεσπών.
Προσοχή: Στη διάρκεια της γιορτής, χαιρόμαστε τη μουσική και την φύση της Πρέσπας αλλά δεν πατάμε και φυσικά δεν κόβουμε τους Νάρκισσους. Σημειωτέο ότι ο Νάρκισσος είναι εξαιρετικά όμορφο και εύοσμο λουλούδι αλλά ταυτόχρονα είναι ένα πολύ τοξικό φυτό.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια