Τέλος οι Πανελλήνιες: Με το βαθμό του απολυτηρίου η είσοδος στο πανεπιστήμιο


Ολική ανατροπή για την είσοδο στα πανεπιστήμια αναμένεται να φέρουν οι αλλαγές στην Παιδεία, αφού καταργούνται οι Πανελλήνιες Εξετάσεις.


Σύμφωνα με τον υπουργό Παιδείας Κωνσταντίνο Γαβρόγλου, οι αλλαγές θα έρθουν άμεσα και ουσιαστικά θα οδηγήσουν στη σταδιακή κατάργηση των εξετάσεων μέσα σε διάστημα μερικών ετών.

Συγκεκριμένα, τα παιδιά που σήμερα φοιτούν στην Α' Λυκείου θα μπουν στα πανεπιστήμια με βάση τον βαθμό του απολυτηρίου. Ωστόσο, το σύστημα των εξετάσεων για ένα διάστημα θα διατηρηθεί σε μια σειρά σχολών.

Σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Τα Νέα» ο υπουργός Παιδείας αναφέρει πως από τον Ιούνιο του 2020 η εισαγωγή σε ΑΕΙ και ΤΕΙ θα εξαρτάται από τον βαθμό του απολυτηρίου του Λυκείου.

Ωστόσο, οι εξετάσεις δεν θα καταργηθούν για μια σειρά σχολών, καθώς, όπως είπε ο υπουργός Παιδείας, «θα διατηρήσουμε για ένα διάστημα το καθεστώς με τις Ιατρικές, τις Νομικές και τα Πολυτεχνεία».

Ο υπουργός δεν διευκρινίζει αν θα υπάρξει πλήρης κατάργηση των εξετάσεων για τις υπόλοιπες σχολές και πότε το νέο σύστημα εισαγωγής σε ΑΕΙ και ΤΕΙ θα ισχύσει και για Ιατρικές, Νομικές και Πολυτεχνικές Σχολές.

Και διετή προγράμματα σπουδών
Παράλληλα, ο κ. Γαβρόγλου μίλησε για δημιουργία διετών προγραμμάτων σπουδών που θα παρέχουν πιστοποιητικά ευρωπαϊκών προδιαγραφών, τα οποία θα συνδέονται με τα Επαγγελματικά Λύκεια.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια