...Διαφημιστείτε στο blog Aνάποδοι. Επιλέξτε το διαφημιστικό πακέτο που ανταποκρίνεται στις ανάγκες σας και επικοινωνήστε μαζι μας στο email anapodoi@hotmail.gr...

Δευτέρα, 30 Απριλίου 2018

Θυγατρική της ΔΕΗ ενισχύει τη θέση της στα Σκόπια


Με το βλέμμα όχι μόνο στα Βαλκάνια αλλά και στην ελληνική αγορά προετοιμάζεται η ΔΕΗ για την ανάπτυξη της νέας θυγατρικής της στον τομέα της εμπορίας ενέργειας. Της εταιρείας EDS, η οποία απέκτησε πρόσφατα άδεια εμπορίας και στην Ελλάδα.


Η συμφωνία για την εξαγορά της EDS που εδρεύει στα Σκόπια υπεγράφη την περασμένη Τετάρτη στην πρωτεύουσα της FYROM από τον πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο της ΔΕΗ Μανώλη Παναγιωτάκη και τον μέτοχο και της EDS, αντιπρόεδρο της κυβέρνησης των Σκοπίων, Angusev Litchi.

Στόχος της προσπάθειας διείσδυσης στην περιφερειακή αγορά είναι η αναπλήρωση των απωλειών από την - υποχρεωτική - μείωση του μεριδίου στην Ελλάδα τόσο στην παραγωγή με την πώληση των λιγνιτικών μονάδων Φλώρινας και Μεγαλόπολης (η διαδικασία τέθηκε σε κίνηση με τον νόμο που ψηφίστηκε την περασμένη εβδομάδα), όσο και στην λιανική όπου το μερίδιο της ΔΕΗ - με τα τωρινά δεδομένα - πρέπει να μειωθεί κάτω από το 50% ως το τέλος του 2019.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δεν δημοσιεύονται σχόλια υβριστικού χαρακτήρα , που προσβάλουν σε προσωπικό επίπεδο και τα σχόλια που είναι γραμμένα σε Λατινικά .
Την αποκλειστική ευθύνη για τα σχόλια την έχουν οι σχολιαστές .