...Διαφημιστείτε στο blog Aνάποδοι. Επιλέξτε το διαφημιστικό πακέτο που ανταποκρίνεται στις ανάγκες σας και επικοινωνήστε μαζι μας στο email anapodoi@hotmail.gr...

Κυριακή, 29 Απριλίου 2018

Πρωταθλήτρια η Δυτική Μακεδονία στην ανεργία σε ολόκληρη την Ευρώπη


Συνολικό ποσοστό ανεργίας;

Η πρώτη και η τρίτη θέση στην Ευρώπη ανήκουν σε ελληνικές περιφέρειες.

Ανεργία των νέων;

Η δεύτερη θέση είναι ελληνική.

Μακροχρόνια ανεργία;

Από τη δεύτερη έως την… έβδομη θέση φιγουράρει η Ελλάδα. 


Αυτή είναι η θλιβερή εικόνα που παρουσιάζει η χώρα στο σκέλος της ανεργίας, μετά από οκτώ συνεχόμενα έτη οικονομικής κρίσης. Τα επίσημα στοιχεία της Eurostatδείχνουν ότι το 2017 η Ελλάδα, σε επίπεδο περιφερειών, γέμισε τις πρώτες θέσεις στην ΕΕ. Ακριβέστερα:


Η Δυτική Μακεδονία με 29,1% μπορεί να… περηφανεύεται ότι κατέχει στην πρώτη θέση στην Ευρώπη στο ποσοστό ανεργίας. Στην τρίτη θέση με 26,3% βρίσκεται η Δυτική Ελλάδα…


Στην ανεργία των νέων, ηλικίας 15 – 24 ετών, η δεύτερη θέση στην Ευρώπη με 58,2% ανήκει δικαιωματικά στο Βόρειο Αιγαίο.


Στην μακροχρόνια ανεργία, η Ελλάδα κατέχει όλες τις θέσεις από την 2η έως και την 7η ! Πιο συγκεκριμένα, η Αττική έχει την δεύτερη θέση στην Ευρώπη με 77,3% «μια ανάσα» υψηλότερα από την Θεσσαλία με 77,2%. Έπονται η Δυτική Ελλάδα (74,7%), η Ήπειρος (74,6%), η Στερεά Ελλάδα (74,2%) και η Πελοπόννησος (73,1%).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δεν δημοσιεύονται σχόλια υβριστικού χαρακτήρα , που προσβάλουν σε προσωπικό επίπεδο και τα σχόλια που είναι γραμμένα σε Λατινικά .
Την αποκλειστική ευθύνη για τα σχόλια την έχουν οι σχολιαστές .