«Ώρα μηδέν» για ΔΕΗ, Δυτική Μακεδονία – Μεγαλόπολη-Επαναλαμβανόμενες 48ωρες απεργίες από τα μεσάνυχτα της Κυριακής


Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο Σύνταγμα την Τετάρτη που ψηφίζεται το ξεπούλημα της μεγαλύτερης δημόσιας επιχείρησης Η «ώρα μηδέν» για τη ΔΕΗ και για τις περιοχές της Δυτικής Μακεδονίας και της Μεγαλόπολης έφτασε.
Το νομοσχέδιο για την πώληση της ΔΕΗ εισήχθη στη Βουλή την περασμένη Τετάρτη και ψηφίζεται την προσεχή Τετάρτη. 

Η εξέλιξη αυτή αποτελεί αιτία πολέμου για εργαζόμενους και φορείς των δύο περιοχών, γι’ αυτό η ΓΕΝΟΠ εξήγγειλε πρόγραμμα δυναμικών κινητοποιήσεων, τις οποίες στηρίζουν τα θεσμικά όργανα και η αυτοδιοίκηση. Όπως είναι γνωστό, κατατέθηκε αργά το βράδυ της Τετάρτης 18 Απριλίου, στη Βουλή, το νομοσχέδιο για το ξεπούλημα λιγνιτικών μονάδων της ΔΕΗ Μεγαλόπολης (3 και 4) και Φλώρινας (η υφιστάμενη μονάδα και η άδεια για την κατασκευή δεύτερης). Στις 17 σελίδες και τα 9 άρθρα του σχεδίου νόμου υπό τον τίτλο «Διαρθρωτικά μέτρα για την πρόσβαση στο λιγνίτη και το περαιτέρω άνοιγμα της χονδρεμπορικής αγοράς ηλεκτρισμού» αποτυπώνονται τα συγκεκριμένα βήματα και τα χρονοδιαγράμματα που θα ακολουθηθούν στη fast-track διαδικασία που έχει αποφασιστεί για την «αποεπένδυση» του 40% του λιγνιτικού δυναμικού της ΔΕΗ.

Περισσότερα εδώ

Δημοσίευση σχολίου

1 Σχόλια

Δεν δημοσιεύονται σχόλια υβριστικού χαρακτήρα , που προσβάλουν σε προσωπικό επίπεδο και τα σχόλια που είναι γραμμένα σε Λατινικά .
Την αποκλειστική ευθύνη για τα σχόλια την έχουν οι σχολιαστές .