Ο δήμαρχος Γ. Βοσκόπουλος μιλά στη «δημοκρατία» για τις μεγάλες δυνατότητες που έχει η περιοχή του

Αποστολή στη Φλώρινα
Μαρία Μαθιοπούλου

Στα... συρτάρια της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας μένει εδώ και καιρό μελέτη για την κατασκευή του δρόμου από τη Φλώρινα ως τη Βίγλα, ο οποίος θα μπορούσε να φέρει πραγματική τόνωση στην τοπική οικονομία, όπως καταγγέλλει στη «δημοκρατία» ο δήμαρχος Φλώρινας Γιάννης Βοσκόπουλος.

Σύμφωνα με τον κ. Βοσκόπουλο, πρόκειται για μελέτη που ξεκίνησε ο ίδιος όταν ήταν νομάρχης, ολοκλήρωσε ο πρώην περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας Γιώργος Δακής και αφορά ένα έργο που θα μπορούσε να αλλάξει τα τουριστικά δεδομένα στην περιοχή και να φέρει πιο κοντά στη Φλώρινα τόσο το χιονοδρομικό κέντρο Βίγλας - Πισοδερίου όσο και την Πρέσπα, από την οποία υπάρχει μεγάλη διαρροή τουριστών προς την Καστοριά.

Οπως λέει ο δήμαρχος, σήμερα ο δρόμος που οδηγεί στη Βίγλα είναι γεμάτος στροφές, ενώ σε ορισμένα σημεία έχει υποστεί καθιζήσεις. Χρονικά δε χρειάζεται κανείς περί τα 25 λεπτά για να φτάσει από τη Φλώρινα στο χιονοδρομικό. Κατά τον ίδιο, αν υλοποιηθεί το προτεινόμενο έργο θα χρειάζονται μόλις 10 λεπτά, κάτι που θα μειώσει και τον χρόνο που απαιτείται για να φτάσει κανείς στη συνέχεια και στην Πρέσπα.

Στην Πρέσπα
Σήμερα όσοι θέλουν να πάνε στην Πρέσπα επιλέγουν τον δρόμο μέσω Καστοριάς και τη χρησιμοποιούν ως σημείο εξόρμησης. Οπως εξηγεί ο κ. Βοσκόπουλος, αν κατασκευαζόταν ο δρόμος, οι επισκέπτες της Πρέσπας θα μπορούσαν να μένουν στη Φλώρινα. Η σχετική μελέτη είναι έτοιμη εδώ και τέσσερα χρόνια.

«Στην Περιφέρεια δεν μπορούν προφανώς να καταλάβουν τα οφέλη από το έργο αυτό. Το θεωρούν ακριβό και δεν το προκηρύσσουν. Η μελέτη είναι έτοιμη και θα μπορούσε να αξιοποιηθεί» λέει ο κ. Βοσκόπουλος και αναφέρει ότι το έργο είναι μεν προϋπολογισμού 65.000.000 ευρώ, με τις εκπτώσεις όμως θα μπορούσε να πέσει στα 25.000.000 ευρώ. «Εχω απευθυνθεί πολλές φορές στον περιφερειάρχη και στα στελέχη της Περιφέρειας, αλλά δεν γίνεται τίποτα» σημειώνει και τονίζει ότι η περιοχή δεν έχει αξιοποιηθεί τουριστικά, καθώς στερείται υποδομών.
Ακόμα ένα έργο που, σύμφωνα με τον δήμαρχο, θα αποτελέσει αναπτυξιακό μοχλό για την περιοχή όταν ολοκληρωθεί είναι αυτό της τηλεθέρμανσης, που προχωρά, όπως λέει, με αργό ρυθμό εν μέσω κρίσης. Η ολοκλήρωσή του θα μεταφραστεί σε οικονομία στη θέρμανση κατά 60% για κάθε Φλωρινιώτη.



Πηγή:  http://www.dimokratianews.gr

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια