Πέτη Πέρκα «Παραιτήθηκα από τη θέση της Γ.Γ. Δημοσιας Περιουσίας, λόγω εκλογών»


Η πολιτευτής του ΣΥΡΙΖΑ στην ΠΕ Φλώρινας, Πέτη Πέρκα, λίγες ημέρες μετά τη γνωστοποίηση της παραίτησης της, από τη θέση της Γ.Γ. Δημοσιας Περιουσίας, παραχώρησε αποκλειστική συνέντευξη στο blog των ΄’Ανάποδων΄΄.

Υπενθυμίζεται ότι η κ. Πέρκα, Είχε τοποθετηθεί επικεφαλής της ΓΓ Δημόσιας Περιουσίας, πριν από έναν χρόνο, τον Μάρτιο του 2017. 

«Παραιτήθηκα από τη θέση της Γ.Γ. Δημοσιας Περιουσίας, λόγω της Συνταγματικής επιταγής, η οποία ορίζει ότι οι γενικοί ή ειδικοί γραμματείς, εφόσον επιθυμούν να θέσουν υποψηφιότητα, οφείλουν να παραιτηθούν από τη θέση τους 18 μήνες πριν τις προκαθορισμένες βουλευτικές εκλογές (το 2019)».

Σχετικά με τα σενάρια περί πρόωρων εκλογών η κ. Πέρκα τόνισε «το σενάριο πρόωρης προσφυγής στις κάλπες, με αφορμή το δίλημμα που θέτει το ΔΝΤ (επέκταση του μνημονίου ή επίσπευση της εφαρμογής των προ απαιτούμενων) δεν υφίσταται , καθώς η υπεραποδοση των εσόδων σε συνδυασμό με την αναβάθμιση της πιστοληπτικής ικανότητας της χώρας, προδιαγράφουν μια καθαρή έξοδο από την μνημονιακή επιτροπεία».

Για τα θέματα εξωτερικής πολιτικής, πρόσθεσε «θεωρώ ότι οι διαπραγματεύσεις ανάμεσα στην Ελλάδα και την ΠΓΔΜ βρίσκονται σε καλό δρόμο, προηγουμένως, όμως χρειάζεται πολιτειακή δέσμευση για την άρση του αλυτρωτισμού από την πλευρά των γειτόνων μας, που αποτελεί κόκκινη εθνική γραμμή. Ωστόσο αυτή τη στιγμή, ο προβληματισμός μας εστιάζεται στην Τουρκία, η οποία χρησιμοποιεί εμπρηστική γλώσσα και προκαλεί με τις ενέργειες της. Γι΄ αυτό απαιτείται ψυχραιμία, ορθολογική στρατηγική και κυρίως ετοιμότητα για παν ενδεχόμενο»

Τέλος, αναφερόμενη στην ανασκαφική επιτυχία στο Αμύνταιο είπε « Είναι εντυπωσιακός ο αρχαιολογικός πλούτος της περιοχής, που έρχεται στο φως, χάρις στις συντονισμένες και αξιέπαινες προσπάθειες του επιτελείου της αρχαιολογίας και του επικεφαλής των ανασκαφών κ. Πανίκου Χρυσοστόμου. Πλέον θα πρέπει να εξετάσουμε επισταμένως, τη δυνατότητα να ενισχυθεί ποικιλοτρόπως το αρχαιολογικό έργο, που πραγματοποιείται στην περιοχή».

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια