Αυστηρό μήνυμα Τσίπρα σε ΠΓΔΜ: Η ευρωπαϊκή προοπτική της ΠΓΔΜ περνά από την Αθήνα (βίντεο)

Στην ατζέντα της σημερινής συζήτησης τέθηκαν δύο πολύ σημαντικά ζητήματα, αυτό που αφορά στη διαδικασία εκλογής του επόμενου προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και εκείνο για τον σχεδιασμό για το νέο πολυετές δημοσιονομικό πλαίσιο μετά το 2020.


Στην ατζέντα της σημερινής συζήτησης τέθηκαν δύο πολύ σημαντικά ζητήματα, αυτό που αφορά στη διαδικασία εκλογής του επόμενου προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και εκείνο για τον σχεδιασμό για το νέο πολυετές δημοσιονομικό πλαίσιο μετά το 2020, είπε ο Αλ. Τσίπρας στη συνέντευξη Τύπου που παραχωρεί μετά την ολοκλήρωση της άτυπης συνόδο κορυφής στις Βρυξέλλες.
Αναφορικά με τις κρίσιμες επαφές που είχε μαζί με τον Ν. Αναστασιάδη, ο Αλ. Τσίπρας είπε ότι έθεσαν το θέμα των προκλητικών τουρκικών ενεργειών στην κυπριακή ΑΟΖ και στο Αιγαίο, όπως είχε την ευκαιρία να το κάνει και στη Σύνοδο.
Είπε ότι ενημέρωσε για "το πρόσφατο απαράδεκτο και εξαιρετικά επικίνδυνο περιστατικό στα Ίμια, αλλά και την εν γένει αυξανόμενη παραβατική τουρκική αεροναυτική δραστηριότητα κατά το περασμένο έτος".
Τόνισε ότι ως ΕΕ πρέπει να σταλεί σαφές μήνυμα προς την Τουρκία: "Οι ευρωτουρκικές σχέσεις δεν μπορούν να προχωρήσουν με παραβιάσεις των κυριαρχικών δικαιωμάτων κρατών μελών". Σημείωσε ότι "η Τουρκία οφείλει να σέβεται το διεθνές δίκαιο τόσο στο Αιγαίο όσο και στην Ανατολική Μεσόγειο", για να προσθέσει πως "μόνο υπό αυτές τις προϋποθέσεις μπορούμε να οικοδομήσουμε οποιαδήποτε θετική ατζέντα ξανά στο μέλλον, στους πολλούς αυτούς τομείς που μπορούμε να συνεργαστούμε".
Ο κ. Τσίπρας τόνισε επίσης ότι η θέση αυτή για την προστασία των κυριαρχικών δικαιωμάτων κρατών-μελών, οφείλει να είναι κόκκινη γραμμή για την ΕΕ, αλλιώς δεν μπορούμε να μιλάμε για αναβάθμιση της ευρωπαϊκής πολιτικής άμυνας, ή του διεθνούς ρόλου της ΕΕ.
Υπογράμμισε δε την ουσιαστική στήριξη που έλαβαν ο ίδιος και ο Πρόεδρος Αναστασιάδης ήταν ουσιαστική και πως ο πρόεδρος Τουσκ προέβη σε σχετική δήλωση μετά το πέρας της Συνόδου στη συνέντευξη Τύπου που έδωσε.

Η συνέχεια εδώ

Δημοσίευση σχολίου

2 Σχόλια

  1. Ti εκανε λεει αυστηρο μυνημα προσοχη το σκυλακι νιαουριζει
    να πατε να το πητεαι στο Κωστα τον δικό σας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΤΣΙΠΡΑ ΓΙΑ ΕΣΩΤΕΡΙΚΗ ΚΑΤΑΝΑΛΩΣΗ ΜΑΣ ΤΑ ΛΕΣ? ΕΔΩ Η ΙΔΙΑ Η ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΦΑΣΙΣΤΡΙΑ Η ΜΕΡΚΕΛ ΥΠΟΔΕΧΘΗΚΕ ΩΣ ΜΑ.....Α ΤΟΝ ΖΑΙΤΣ ΤΩΝ ΣΚΟΠΙΩΝ ΚΙ ΕΣΥ ΜΙΛΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΘΗΝΑ? ΠΟΙΑ ΑΘΗΝΑ ΘΑ ΑΚΟΥΣΟΥΝ ΤΑ ΣΚΟΠΙΑ ΤΩΡΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΠΑΡΕΙ ΦΟΡΑ ΚΑΙ ΣΕ ΤΕΛΙΚΗ ΔΕΝ ΛΟΓΑΡΙΑΖΟΥΝ ΟΥΤΕ ΕΣΕΝΑ ΟΥΤΕ ΕΚΕΙΝΟ ΤΟ ΠΑΧΥΔΕΡΜΟ ΠΟΥ ΕΧΕΙΣ ΔΙΑΜΕΣΟΛΑΒΗΤΗ! ΑΝΥΠΑΡΚΤΗ Η ΣΟΒΑΡΗ ΕΞΩΤΕΡΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΟΥ ΚΩΜΜΑΤΟΣ ΣΑΣ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΕΠΙΠΕΔΑ ΤΟΥΡΚΙΑ ΑΛΒΑΝΙΑ ΚΑΛΑ ΣΚΟΠΙΑ ΔΕΝ ΜΙΛΑΜΕ ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δεν δημοσιεύονται σχόλια υβριστικού χαρακτήρα , που προσβάλουν σε προσωπικό επίπεδο και τα σχόλια που είναι γραμμένα σε Λατινικά .
Την αποκλειστική ευθύνη για τα σχόλια την έχουν οι σχολιαστές .