Διαμαρτύρονται οι επαγγελματίες φωτογράφοι για τον τρόπο έκδοσης των νέων ταυτοτήτων

H Ένωση Επαγγελματιών Φωτογράφων-Βιντεογράφων Αιτωλοακαρνανίας εξέδωσε ανακοίνωση προς ενημέρωση του κοινού για το θέμα της έκδοσης των καινούργιων αστυνομικών ταυτοτήτων. Αναφέρει:

Το ότι είναι στην πρόθεση της Κυβέρνησης η αλλαγή των υφισταμένων ταυτοτήτων είναι κάτι γνωστό καθώς το θέμα είναι σε εκκρεμότητα αρκετά χρόνια τώρα.


Η υποχρέωση αυτή απορρέει τόσο από τη σχετική νομοθεσία της ΕΕ όσο και από πιέσεις τρίτων χωρών με στόχο την αύξηση του επιπέδου ασφαλείας  και την μείωση του διοικητικού κόστους των υπηρεσιών σε θέματα ελέγχου. Με βάση αυτά και σύμφωνα με την δημοσιότητα που έχει λάβει η συγκεκριμένη αλλαγή, το κόστος που θα επωμιστούν οι Έλληνες πολίτες για την αντικατάσταση ή την έκδοση νέων δε θα υπερβαίνει τα 10€.

Είναι γνωστόν τοις πάσι ότι οι φωτογραφίες για τις ταυτότητες (όπως και για τα διαβατήρια, διπλώματα κλπ) γίνονταν στα φωτογραφικά καταστήματα. Τίποτα το παράξενο μέχρι εδώ καθώς ο επαγγελματίας φωτογράφος είναι το κατάλληλο πρόσωπο για να επιμεληθεί μια φωτογράφιση και να ανταποκριθεί με επιτυχία στις οποιεσδήποτε προδιαγραφές και απαιτήσεις αυτής.

Τις τελευταίες μέρες όμως υπάρχει η ενημέρωση από την Πανελλήνια Ομοσπονδία Φωτογράφων ότι στα σχέδια της κυβέρνησης είναι αυτό να γίνεται εντός των αστυνομικών τμημάτων και μάλιστα από μία μόνο εταιρεία πανελλαδικά.

Σχετικά με το θέμα η  Ένωση Επαγγελματιών Φωτογράφων και Βιντεογράφων Αιτωλοακαρνανίας, έδωσε στη δημοσιότητα ανακοίνωση, που επισημαίνει:

“Η κυβέρνηση επικαλείται την ασφάλεια του εγγράφου αλλά και την διευκόλυνση των πολιτών,επιχειρήματα που καταρρίπτονται από μόνα τους. Ως προς το πρώτο ξέρουμε όλοι ότι  το ασφαλέστερο έγγραφο, το διαβατήριο είχε και έχει την φωτογραφία απο τον επαγγελματία φωτογράφο χωρίς ποτέ να τεθεί θέμα ασφάλειας. Ως προς το δεύτερο τι διευκόλυνση θα είναι για τους πολίτες το γεγονός ότι θα πρέπει να μετακινούνται από μια πόλη σε μια άλλη για να βγάλουν φωτογραφίες αφού δεν θα υπάρχει η δυνατότητα σε όλα τα αστυνομικά τμήματα να γίνει αυτό καθώς δεν θα είναι όλα εξοπλισμένα με τα απαραίτητα μηχανήματα.

Στα παραπάνω έρχεται να προστεθεί το γεγονός οτι δημιουργούνται συνθήκες μονοπωλείου με ότι αυτό συνεπάγεται για το μελλοντικό κόστος απόκτησης του εγγράφου (που έχει όλες τις προυποθέσεις να αυξηθεί),αλλά και το γεγονός ότι με αυτόν τον τρόπο θα συντελεστεί μια μεγάλη καταστροφή για ολόκληρο τον φωτογραφικό κλάδο που σε περίοδο κρίσης μετα βίας καταφέρνει να κρατιέται ζωντανός και να στηρίζει με τις εισφορές και τους φόρους του το κράτος.”

Δημοσίευση σχολίου

3 Σχόλια

  1. Made in SYRIZA
    oχι αλλη εταιρια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Δηλαδη οι φωτογραφοι κανουν αλοιωση στισ φωτογραφιες
    αυτο παλι ειναι πολυ ΚΟΥΦΟ αλλα , αλλου ειναι η αληθεια
    η προωθηση εταιριας προσκημενη στην κυβερνηση και τιποτε αλλο
    Κοντα στο νου και η γνωση που λενε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Χανουν την μαρμίτα και σκούζουν
    και το τελευταίο κινητό της πλάκας τραβαει αξιοπρεπεστατες φωτογραφίες

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δεν δημοσιεύονται σχόλια υβριστικού χαρακτήρα , που προσβάλουν σε προσωπικό επίπεδο και τα σχόλια που είναι γραμμένα σε Λατινικά .
Την αποκλειστική ευθύνη για τα σχόλια την έχουν οι σχολιαστές .