ΧΑΝΤΜΠΟΛ: Έμεινε στον θρόνο της σε τελικό θρίλερ

Σε έναν από τους καλύτερους τελικούς που έχουν γίνει στον θεσμό του κυπέλλου γυναικών, με την αγωνία να χτυπάει «κόκκινο» και την εξέλιξη του αγώνα αμφίβολη και στα 60 λεπτά, η Νέα Ιωνία ήταν αυτή που πανηγύρισε την κατάκτηση του κυπέλλου και τη διατήρησή της στον θρόνο του θεσμού για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά.

Το 16ο Final 4 του κυπέλλου γυναικών που ολοκληρώθηκε στο κλειστό της Λευκόβρυσης στην Κοζάνη βάφτηκε στα χρώματα της αθηναϊκής ομάδας που επικράτησε με 21-20 του ΠΑΟΚ χάρη σε ένα τέρμα της Χρήστας Μαρίας Στουγιαννίδου δύο δευτερόλεπτα πριν το τέλος του μεγάλου τελικού.

Η 22χρονη εξτρέμ έβαλε το πιο σημαντικό τέρμα στην καριέρα της και μαζί το κερασάκι στην… τούρτα που ετοίμαζε τα προηγούμενα 59 λεπτά και 57 δευτερόλεπτα η Μάγδα Κεπεσίδου – με την αμέριστη συνδρομή της άμυνας της Νέας Ιωνίας – υπερασπιζόμενη την εστία της ομάδας της.

Με στατιστικά για όσκαρ – 24/43 επεμβάσεις και ποσοστό 55,8% – η 21χρονη διεθνής τερματοφύλακας της Νέας Ιωνίας έβαλε το δικό της στίγμα σε ακόμη έναν τελικό, μετά από αυτόν του 2015 στο PAOK Sports Arena όπου και πάλι είχε πανηγυρίσει την κατάκτηση του κυπέλλου.

Στο πρώτο μέρος, η Νέα Ιωνία ήταν αυτή που μπήκε δυνατά και έδειχνε να έχει καλύτερο ρυθμό, όμως το 6-4 για τις Αθηναίες στο 13:20 μετατράπηκε με ένα σερί 4-0 σε  8-6 για τον ΠΑΟΚ που παίζοντας πολύ συγκεντρωμένα και με μεγάλη προσήλωση στο τακτικό κομμάτι.

Τα 12 λεπτά που έμεινε η Νέα Ιωνία χωρίς γκολ δεν στοίχισαν ουσιαστικά αφού οι επιθέσεις που εκδήλωσε ο ΠΑΟΚ αν και ήταν πολλαπλάσιες των τεσσάρων τερμάτων που πέτυχε, οι περισσότερες σταμάτησαν είτε στην εξαιρετική άμυνα των Ζυγούρα και Πάπα στο κέντρο της άμυνας είτε χάρη στις επεμβάσεις της «Κέπε». Η αθηναϊκή ομάδα ανέβασε στροφές στο τέλος του πρώτου ημιχρόνου και πήγε προηγούμενη στο ημίχρονο με 12-10.

Με τον ίδιο ρυθμό συνέχισε και στο δεύτερο μέρος η Ν. Ιωνία, με τον Χρήστου Τζουβάρα να προσπαθεί να αλλάξει τον ρου του αγώνα αλλάζοντας αρχικά την Σεραφίμοβα. Η Σκοπιανή τερματοφύλακας αν και ξεκίνησε καλά, η απόδοσή της έπεσε στο διάστημα 25’-30’. Στη συνέχεια το ροτέισον συνεχίστηκε με τις Νούλα, Μάστακα να παίρνουν τις θέσεις των Στοϊκόφσκα και Νίκολιτς αντίστοιχα. Η τελευταία δεν ξαναμπήκε στον αγώνα, έχοντα νικηθεί κατά κράτος από την Κεπεσίδου τουλάχιστον πέντε φορές από τα έξι μέτρα, ενώ η Στοϊκόφσκα όταν επέστρεψε στο παιχνίδι έδωσε λύσεις έχοντας πάρει ανάσες.

Σημαντικό ήταν το δίλεπτο που δέχθηκε η Πάπα στο 17-14 υπέρ της Ν. Ιωνίας. Η απουσία της Κύπριας πίβοτ επέτρεψε στον ΠΑΟΚ να ισοφαρίσει σε 17-17 κι ο τελικός να πάει γκολ – γκολ από εκείνο το σημείο και μετά.

Με το σκορ 18-17 υπέρ του ΠΑΟΚ η Κεπεσίδου σταμάτησε το μοναδικό πέναλτι απέναντι στην Χατζηπαρασίδου και επέτρεψε στην ομάδα της να κρατήσει επαφή με το σκορ.
Η μπάλα ήταν στα χέρια των αθλητριών της Σοφίας Ναϊσίδου στα τελευταία 49 δευτερόλεπτα και στο 59:37 η Προκοπίδου αντίκρισε σωστά την κόκκινη κάρτα για μαρκάρισμα στην Παπανικολάου η οποία πήρε και την επίθεση 10’’ πριν το τέλος αλλά την σταμάτησε η Ρόσκα που είχε πάρει τη θέση της Σεραφίμοβα.

Η Ρουμάνα τερματοφύλακας βγήκε έξω από τα εννιά μέτρα της περιοχής της πανηγυρίζοντας την επέμβασή της κι ενώ η Τσιομπάνου με μεγάλη διαγώνια πάσα προσπάθησε να εκδηλώσει αιφνιδιασμό, κι ενώ η Στρατάκη λανθασμένα βγήκε για αλλαγή με τα τελευταία δευτερόλεπτα να κυλούν. Η Στουγιαννίδου διάβασε τη φάση, έκλεψε τη μπάλα και με το τέρμα κενό είχε τη διαύγεια, την ψυχραιμία και την απαραίτητη ευστοχία να σουτάρει από τα 20 μέτρα και να πετύχει το νικητήριο γκολ παρά την προσπάθεια της Ρόσκα που ακούμπησε τη μπάλα.

Αυτό ήταν το πέμπτο κύπελλο στην ιστορία του συλλόγου μετά από αυτά το 2011, 2013, 2015 και 2017.
ΟΦΝ ΙΩΝΙΑΣ – ΠΑΟΚ RED LED 21-20

Τα πεντάλεπτα: 1-1, 4-2, 6-5, 6-6, 7-8, 12-10 (ημχ.), 13-12, 14-12, 17-14, 17-17, 18-19, 21-20

Ν. ΙΩΝΙΑ (Σοφία Ναϊσίδου): Μ. Κεπεσίδου, Φράγκου, Μίλασιτς 3, Παπανικολάου, Πάπα 7, Ζυγούρα 2, Μακρή, Ντανίλοβιτς 4, Βαφειάδου, Χρυσή, Διακογιάννη, Κοντοστέργιου, Σαραντάκου, Ζηνωνίδου, Χρονοπούλου 1, Στουγιαννίδου 4.

ΠΑΟΚ (Χρήστος Τζουβάρας): Σεραφίμοβα, Τσαουσίδου, Τσιομπάνου 2, Νούλα, Παναγιωτίδου, Γκάτσιου 1, Σελεμίδου, Ρόσκα, Μούρνου 4, Τζούρισιτς 1, Προκοπίδου, Νίκολιτς 3, Στοϊκόφσκα 2, Στρατάκη, Χατζηπαρασίδου 5, Μάστακα 2.
Διαιτητές: Πατιός -Τσιάνας Παρατηρητές: Μεϊμαρίδης – Αγγελίδης Δίλεπτα: 4-2 Πέναλτι: 4/5-6/7 Κόκκινη: 59:37 Προκοπίδου (δεν κρατήθηκε δελτίο)

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια