H ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΤΟΥ ΟΥΡΑΝΙΟΥ ΤΟΞΟΥ ΑΠΟ ΦΛΩΡΙΝΑ ΓΙΑ ΤΟ ΣΚΟΠΙΑΝΟ

Με μια προκλητικότατη επιστολή το γνωστό σκοπιανό Ουράνιο Τόξο από την Φλώρινα παρεμβαίνει δηλώνοντας πως το όνομα «Δημοκρατία της Μακεδονίας» είναι αναγνωρισμένο και σαφώς… αδιαπραγμάτευτο.

Ορίστε λοιπόν η επιστολή προς τον… «κυριο» Mathew Nimetz :

Παρασκευή, 12 Ιανουαρίου 2018

ΟΧΙ ΑΛΛΟΙ «ΝΟΝΟΙ». Η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΤΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΕΧΕΙ ΟΝΟΜΑ
Μετά από 25 ολόκληρα χρόνια συζητήσεων και διαβουλεύσεων, παρατηρούμε το τελευταίο διάστημα την έξαρση του θεάτρου του παραλόγου αναφορικά με το θέμα του ονόματος της Δημοκρατίας της Μακεδονίας.


Θα θέλαμε να υπενθυμίσουμε ότι πρόβλημα με το όνομα της γειτονικής χώρας έχει αποκλειστικά και μόνον η χώρα μας, ενώ πάνω από 140 χώρες-μέλη του ΟΗΕ το έχουν αναγνωρίσει.
Υπογραμμίζουμε επίσης για πολλοστή φορά ότι το πραγματικό πρόβλημα της Ελλάδας δεν είναι το όνομα Δημοκρατία της Μακεδονίας που και σύνθετο είναι και απόλυτα διακριτό από το ελληνικό τμήμα της Μακεδονίας αλλά και δημοκρατικά επιλεγμένο από τους πολίτες στο δημοψήφισμα του 1991.


Το πρόβλημα είναι η πεισματική άρνηση της χώρας μας να αποδεχτεί την πραγματικότητα και την ύπαρξη του σύγχρονου μακεδονικού έθνους. Με άλλα λόγια, την ύπαρξη της εθνικής μακεδονικής μειονότητας που παρά τις επίμονες προσπάθειες 100 και πλέον χρόνων, εξακολουθεί και θα εξακολουθεί να ζει σε τμήμα της ελληνικής επικράτειας.


Όταν η χώρα μας διαβεί το Ρουβίκωνα, αναγνωρίσει την εθνική μακεδονική της μειονότητα και της παρέχει όλα τα δικαιώματα που αποτελούν αναπόσπαστο τμήμα του ευρωπαϊκού κεκτημένου, τότε και μόνο θα καταφέρει να αλλάξει σελίδα, να δει μπροστά και να συνεργαστεί με τη Δημοκρατία της Μακεδονίας και τις άλλες γειτονικές χώρες στη βάση του αλληλοσεβασμού και της ειλικρίνειας.


Το Γραφείο Τύπου της ΕΕΣ-Ουράνιο Τόξο

Δημοσίευση σχολίου

10 Σχόλια

  1. Πραγματικα πρωτα πρεπει να απελαθουν ολοι αυτοι οι τυποι η να μπουν φυλακη για εθνικη προδοσια...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ας δούμε την εκδοχή πως συμφωνούμε σε αυτά που λετε(που δεν υπάρχει αυτή η περίπτωση). Είμαστε μια οικογένεια που ο γείτονας της διεκδικεί κάτι που το θεωρούμε δικός μας. Το χωριό όλο υποστηρίζει τον γείτονα. Ποσό λογικό είναι τα μέλη της οικογένειας μας να στηρίζουν το χωριό και όχι την οικογένεια; Γιατί εσείς αυτό κάνετε τώρα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Νάτα και τα ουράνια τόξα διεφθαρμένα Βρώμικα και μισθωμένα δολλάρια απ το Τορόντο τα Σκόπια και την Μελβούρνη "πήραν θέση" .Σαν τους πολύχρωμους μεταξοσκώληκες ροκανίζουν και αναμασούν ξοφλημένες προπαγάνδες γεννίτσαρων σαν τον ξεπεταμένο στα σκουπίδια της ιστορίας Νίκολα Γκρουέφσκι γλύφτες του Δημητρώβ κι όλων των πανικόβλητων σκοπιανών που τρέμουν στην ιδέα μία ΑΓΡΙΑ νύχτα να διαμελιστουν σε Αλβανία και Βουλγαρία. Εκλιπαρούν τα κορόιδα στην Ελλάδα να τους αναγνωρίσουν για κάτι που δεν το κατέχουν . Οι νοσταλγοί των κομιτατζήδων της οχράνα και του "κουμουνιστικού ΣΝΟΦ" ονειρεύοντε και δελτιΟτυπούν ανούσια δελτία για να λένε ότι ..υπάρχουν ΝΑ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΟΥΝ ΤΑ ΔΟΛΛΑΡΙΑ ΠΟΥ ΤΣΑΚΩΝΟΥΝ για να κάνουν ανθελληνική προπαγάνδα σε αφελείς ντόπιους Φλωρινιώτες κι ηλίθιους πολιτικούς στην Αθήνα.



    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. αυτό που τόσα χρόνια μας λέει και μας ζητάει επίμονα η Μπανόβινα του Βαρδάρη (σερβοκροατικά: Вардарска бановина, προφ. Βαρντάρσκα Μπανόβινα) ήταν μια επαρχία ή μπανόβινα του Βασιλείου της Γιουγκοσλαβίας μεταξύ των ετών 1929 και 1941. Πρωτεύουσα της επαρχίας ήταν τα Σκόπια και περιλάμβανε το έδαφος που σήμερα ανήκει στην πρώην Γιουγκοσλαβική Δημοκρατία της Μακεδονίας, αλλά και περιοχές που υπάγονται σήμερα στο Κοσσυφοπέδιοα και τη Σερβία. Το όνομα στην επαρχία δόθηκε από τον ποταμό Αξιό, που είναι γνωστός στα βαλκανικά κράτη και ως "Βαρδάρης". ειναι Casus belli και ετσι πρέπει να αντιμετωπιστεί μέχρι τέλους απο την Ελλάδα και με κανέναν άλλο τρόπο και χωρίς καμία διαπραγμάτευση η μακεδονια ήταν είναι και θα είναι μία και Ελληνική.


    Hasta la victoria siempre

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΥΣΤΕΡΙΑ Ή ΙΣΤΟΡΙΑ;
      Κάθε φορά που αναρριπίζεται το μακεδονικό, πλημμυρίζει το διαδίκτυο από τα ίδια ανιστόρητα κατασκευάσματα. Ξανακυκλοφόρησε λοιπόν πρόσφατα στο διαδίκτυο το γνωστό «επιχείρημα» ότι προπολεμικά η Δημοκρατία της Μακεδονίας ονομαζόταν τάχα Vardarska και νάσου οι αυτόκλητοι νονοί της γειτονικής χώρας, πρόθυμοι να υπηρετήσουν το εθνικό μας αφήγημα. (Θαρρώ πως το επιχείρημα προβλήθηκε για πρώτη φορά από τον «μακαριστό» Χριστόδουλο σε κάποια φάση της προηγούμενης εθνικής μας υστερίας). Η ιστορία όμως άλλα μαρτυρεί για όποιον την προσεγγίζει χωρίς προκαταλήψεις.
      Γιατί η Vardarska Banovna ( Μπανόβινα του Βαρδάρη) υπήρξε απλώς μια διοικητική επαρχία που δημιουργήθηκε στις 3 Οκτωβρίου 1929 με νομοθετικό διάταγμα στα πλαίσια της διοικητικής μεταρρύθμισης του Βασιλείου της Γιουγκοσλαβίας, όπως ονομάστηκε το Βασίλειο των Σέρβων, των Κροατών και των Σλοβένων με τον ίδιο νόμο. Κατά τη διάρκεια του Β΄ Παγκόσμιου Πολέμου, το 1941, οι Δυνάμεις του Άξονα κατέλαβαν την Μπανόβινα του Βαρδάρη και η επαρχία ως διοικητική δομή καταργήθηκε.
      Η δημιουργία των επαρχιών αυτών, που καθορίστηκαν και ονομάστηκαν με βάση τη γεωγραφία (ποταμούς ή τη θάλασσα), και όχι με βάση εθνικές ή ιστορικές ονομασίες, αποτελούσε μέρος του μακροπρόθεσμου πολιτικού σχεδιασμού του βασιλιά Αλέξανδρου του Α΄, που στις 6 Ιανουαρίου είχε διαλύσει το Κοινοβούλιο εγκαθιστώντας ένα προσωπικό καθεστώς, να αντικαταστήσει τις τοπικές εθνικές ταυτότητες του βασιλείου του με μια ενιαία γιουγκοσλαβική συνείδηση. Άλλη «μπανόβινα ήταν λ.χ .η Dravska (η σημερινή Σλοβενία). (φωτογραφία)
      Οι τοπικές εθνικές ταυτότητες όμως δεν καταργούνται εύκολα με διατάγματα. Γιατί οι κάτοικοι της συγκεκριμένης περιοχής είχαν ήδη αναπτυγμένη εθνική συνείδηση τουλάχιστον από τις αρχές του εικοστού αιώνα.

      Διαγραφή
  5. Πρέπει να σας δίνουν πολλά χρήματα οι Σκόπιανοι για να λέτε τέτοιες μπούρδες.Δν εξηγητε αλλιώς...Τραγικοί.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Εξω οι Σλαβοι απο την Ελλαδα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Απλά τα πράγματα...Οι ψευτομακεδόνες τα παίρνουν από τους καναδους οι Έλληνες από τους Γερμανούς και ουκ το καθεξής....Τραγικοί;;;;Ναι ρε ζώα...Τι να την κάνω την εθνική ταυτότητα όταν το ίδιο το έθνος μου την πούλησε εδώ και τόσα χρόνια;;;20 χρόνια αναγνωρισμενοι είναι σαν μακεδονια οι γυφτοι γείτονες....διαβάστε ηλίθιοι τι θα πληρωσετε φέτος και αφήστε το εθνικοπατριωτισμο...στημένο όπως πάντα είναι πρόβατα Βουργουνδίας...ασχοληθείτε με το όνομα και ξεχάσετε ότι θα δουλεύετε 9 μήνες για το δήθεν Ελληνικό κράτος...ζώα....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. εσένα 1.08 απορώ πώς δεν σε εντόπισα να σε εντάξω σε κανένα Ζωολογικό κήπο.Τώρα που το ξανασκέφτομαι λέω να σε χώσω σε κανένα τσίρκο για να μην χάσεις το επαγγελματικό σου βόλεμα.Θα σε χώσω στο κλουβί με τα ζώα ή στο κλουβί με τις τρελές.Ποιό κλουβί διαλέγεις δεν έχει σημασία. Ετοιμάζω τον θηριοδαμαστή στα ζβέλτα για να πάρεις ένα μάθημα που όλους εμάς που μας καίει το εθνικό ζήτημα μας αποκαλείς ζώα Ουστ κοπρόσκυλο που το μόνο που σε νοιάζει είναι ένας μισθός Από κάτι τέτοια δίποδα ΖΩΑ φτάσαν πάσης φύσεως ΠΡΟΔΟΤΕΣ να αναγνωρίζουν τα Σκόπια συνιστώσες με π@@@στηδες να θυμάστε δεν θα σας περάσει ΘΑ ΣΑΣ ΚΑΝΟΥΜΕ ΤΣΙΡΚΟ ΟΛΟΥΣ

      Διαγραφή
    2. Επειδή οι υγειής πατριώτες στην Ελλάδα το ψιλοσκέφτοντε..αν τολμάνε οι "επαναστάτες του ΡΟΥΒΙΚΩΝΑ ΑΣ ΑΝΑΨΟΥΝ ΕΝΑ ΚΕΡΑΚΙ ΣΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΤΟΥ ΟΥΡΑΝΙΟΥ ΤΟΞΟΥ" να δούμε τι σκατα επαναστάτες είναι κι αυτοί στην Ελλάδα .¨Όχι μόνο ψευτοτσαμπουκάδες με κάμερες σε ανυπεράσπιστες γυναίκες και συμβολαιογράφους Ευτυχώς από παρακρατικούς ψευτοαναρχικους τραμπούκους δεν θα το δούμε...

      Διαγραφή

Δεν δημοσιεύονται σχόλια υβριστικού χαρακτήρα , που προσβάλουν σε προσωπικό επίπεδο και τα σχόλια που είναι γραμμένα σε Λατινικά .
Την αποκλειστική ευθύνη για τα σχόλια την έχουν οι σχολιαστές .