Συνάντηση Καρυπίδη – Κοτζιά για το Τελωνείο στον Λαιμό Πρεσπών

Η λειτουργία του Τελωνείου στα ελληνοσκοπιανά σύνορα στον Λαιμό Πρεσπών,
είναι το θέμα συνάντησης του περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας Θόδωρου Καρυπίδη με τον υπουργό Εξωτερικών Νίκο Κοτζιά, στις 4 το απόγευμα της Παρασκευής, με συμμετοχή και συναρμόδιων υπουργών. Πρόκειται για συνέχεια της πρώτης συνάντησης που είχε γίνει πριν από ένα δίμηνο και είχε συμφωνηθεί να πραγματοποιηθεί νέα, στα μέσα Ιανουαρίου 2018.

 Τότε συμμετείχαν συναρμόδιοι υπουργοί, όπως Χ. Σπίρτζης, Ν. Τόσκας και Κατερίνα Παπανάτσιου, καθώς και υπηρεσιακά στελέχη των Τελωνειακών Αρχών. Στη σημερινή συνάντηση η Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας θα παρουσιάσει την προμελέτη του μεθοριακού σταθμού Λαιμού, έναν φάκελο για το επιχειρησιακό σχέδιο Πρεσπών, καθώς και χρονοδιάγραμμα υλοποίησης. Επίσης, θα συζητηθεί το θέμα της τριμερούς συνάντησης των υπουργών Εξωτερικών Ελλάδας, ΠΓΔΜ και Αλβανίας. Η τριμερής είχε αποφασιστεί κατά την πρώτη συνάντηση, ενώ σήμερα ενδέχεται να συγκεκριμενοποιηθεί, ίσως να οριστεί και ημερομηνία.

Πηγή: e-ptolemeos.gr

Δημοσίευση σχολίου

3 Σχόλια

  1. Καρυπίδη να πείς στον Κοτζια να ανοίξει και στο Βροντερό κι άλλο Τελωνείο για να έρχοντε συντομότερα οι Αλβανοί από τα γειτονικά χωριά της Αλβανίας και την Κορυτσά με τα .... πόδια στην Πρέσπα .Να τους πείς να γέινει κέντρο μεταναστών στον Λαιμό με πακιστανούς για να μαζεύουν ..όσπρια Πρεσπών κι επίσης να μην ελέγχουν οι συνοριοφύλακες ούτε Σκοπιανούς ούτε Αλβανούς στην Πρέσπα και στο τέλος να πάς
    "ευτυχισμένος στο σπίτι σου ότι έκανες κι εσύ σαν περιφερειάρχης εξωτερική πολιτική"

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μπαρουφες για τα μάτια του κόσμου , πρώτα πρέπει να φτιάξουν δρόμο που είναι χωματόδρομος ,μετά να φτιάξουν κτίριο και υποδομές ,στην συνέχεια να βρούμε προσωπικό . Το που θα βρούνε τέτοια κεφάλαια για το χτισουν και πως θα στηρίξουν το κόστος λειτουργίας ενός τελωνείου δεν μας είπανε,εδώ δεν έχουν λεφτά για να βάλουν πετρέλαιο στα δύο υπάρχοντα .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Σαν χτές θυμάμαι το λεβέντη τον Βασίλη Τσέπα που έλεγε...δώστε μου χρηματική βοήθεια και πρώτος θα ανεβώ στην μπουλντόζα να φτιάξουμε έναν νέο δρόμο της προκοπής για να συνδεθούμε οδικώς με την Φλώρινα την Θεσσαλονίκη και την υπόλοιπη Ελλάδα. Από τότε ΄μέχρι σήμερα που "σχεδιάζουν Τελωνείο για τους Σκοπιανέζους " πέρασαν ούτε λίγο ούτε πολύ 7 χρόνια. Ούτε νέος δρόμος έγινε ούτε σύνδεση με την υπόλοιπη Ελλάδα όσο για σιδηροδρομική σύνδεση αυτά είναι ΠΑΡΑΜΥΘΙΑ ΤΗΣ ΧΑΛΙΥΜΑΣ ΓΙΑ ΕΥΚΟΛΟΠΙΣΤΟΥΣ ΧΑΖΟΥΣ . ¨Ενας δρόμος από την εποχή της ΧΟΥΝΤΑΣ υπάρχει ΝΑΙ ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΑ Ο ....ΠΑΤΤΑΚΟΣ ! και δεν έφτανε αυτό ήρθε ουρανοκατέβατο και Τελειωνίο με τους Σκοπιανούς . ΠΟΥ ΕΙΣΑΙ ΤΣΕΠΑ ΝΑ ΤΟΥΣ ΔΕΙΣ! Αν ζούσε μάλιστα και ο αείμνηστος ΛΑΖΑΡΟΣ ΝΑΛΠΑΝΤΙΔΗΣ θα σας έβαζε γυμνούς κοπαδιδών να ψαρεύετε ..... πέτρες μέσα στις λίμνες .

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δεν δημοσιεύονται σχόλια υβριστικού χαρακτήρα , που προσβάλουν σε προσωπικό επίπεδο και τα σχόλια που είναι γραμμένα σε Λατινικά .
Την αποκλειστική ευθύνη για τα σχόλια την έχουν οι σχολιαστές .