Σε δικαστική διεκδίκηση αποζημιώσεων από τον TAP προχωρά ο Δήμος Εορδαίας

Στη δικαιοσύνη προτίθεται να σύρει ο δήμος Εορδαίας τον Διαδριατικό Αγωγό Φυσικού Αερίου (TAP), για αποφυγή καταβολής των ανταποδοτικών για την όδευση του αγωγού από δημοτικές εκτάσεις του δήμου Εορδαίας.

 Την ανακοίνωση αυτή έκανε ο δήμαρχος Εορδαίας στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Εορδαίας το βράδυ της Δευτέρας, απαντώντας σε σχετική ερώτηση του δ.σ. της μείζονος αντιπολίτευσης, Στέφανου Μπίγγα, ο οποίος ζήτησε να πληροφορηθεί τι γίνεται με την μερική αποκλειστική ανταποδοτικότητα εκ μέρους του TAP ή εάν έχει προβλεφθεί κάτι για τις αντίστοιχες πληττόμενες Τοπικές Κοινότητες του δήμου από τις οποίες διέρχεται ο αγωγός. 

Ο Σάββας Ζαμανίδης ανέφερε ότι ο δήμος Εορδαίας είχε ζητήσει να γίνει ένα μουσείο το οποίο θα στεγάσει τα αρχαιολογικά ευρήματα που θα βρεθούν κατά την όδευση του αγωγού αλλά και άλλα αρχαιολογικά ευρήματα που δυστυχώς βρίσκονται σήμερα μακριά από την Πτολεμαΐδα. 

«Δεν φαίνεται να ολοκληρώνεται αυτή η διαδικασία», είπε και συμπλήρωσε ότι στην πορεία, πριν ένα χρόνο ζητήθηκε και η προμήθεια τριών απορριμματοφόρων και ενός σάρωθρου, αλλά παρά το ότι ανακοινώθηκε ότι εγκρίθηκαν, εδώ και ένα χρόνο δεν έχει γίνει τίποτα για την προμήθεια. 

«Γενικά υπάρχει μια τέτοια κατάσταση και αντίληψη προς όλους τους δήμου από τους οποίους διέρχεται (ο αγωγός) ότι κάτι δεν πάει καλά με αυτή την ιστορία», σημείωσε ο κ. Ζαμανίδης και συμπλήρωσε ότι ο δήμος Εορδαίας «έχει κι άλλη μια διεκδίκηση γιατί ο αγωγός διέρχεται και από δημοτικές εκτάσεις για τις οποίες ο TAP δεν θέλει να καταβάλλει αποζημίωση και προσανατολιζόμαστε μάλλον σε δικαστική διεκδίκηση.»

Πηγή: e-ptolemeos.gr

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια