Μια μέρα αφιερωμένη στον μεγάλο Φλωρινιώτη Άμπα Ζαφείρη από τον αγροτικό κόσμο της Ορεστιάδας.



Την Τετάρτη 15 Νοεμβρίου 2017 ο αγροτικός κόσμος της Ορεστιάδας πραγματοποίησε δύο εκδηλώσεις που είχαν τη σφραγίδα του αείμνηστου Φλωρινιώτη Άμπα Ζαφείρη. 


Το πρωί έγινε η τελετή παράδοσης – παραλαβής του κτηρίου των παλιών ΚΕΓΕ της Ορεστιάδας στη Σχολή Αγροτικής Ανάπτυξης του Δημοκρίτειου Πανεπιστήμιου Θράκης. Το όραμα της αξιοποίησης αυτών των ακινήτων ήταν του Ζαφείρη, ο οποίος και έκανε τις πρώτες επαφές με το Υπ Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, ήταν αυτός που πήρε τις απαραίτητες αποφάσεις ως πρόεδρος της σχολής και υπέβαλε το αίτημα του στο Υπουργείο. Κατά την τελετή παράδοσης-παραλαβής ο Κοσμήτορας της Σχολής μνημόνευσε στον Υπουργό τον πρωτεργάτη της αξιοποίησης της περιουσίας του δημοσίου.


Αργότερα έγιναν εγκαίνια τυροκομείου, πάλι από τον Υπουργό Α.Α.Τ. Το τυροκομείο ανήκει στον Κτηνοτροφικό Συνεταιρισμό «Θρακών Αμνός», ο οποίος δημιουργήθηκε μετά από παραινέσεις του Ζαφείρη. Η πραγματική αγάπη που έδειξε ο Ζαφείρης προς τους κτηνοτρόφους και τα ζωντανά, η πίστη του στην κτηνοτροφία, η πεποίθηση ότι αυτή η σχέση ανθρώπου και ζώων είναι αμοιβαία επωφελής έκανε τους κτηνοτρόφους να του αποδώσουν μέγιστη τιμή. Ονόμασαν το τυροκομείο τους ΑΜΠΑΣ ΖΑΦΕΙΡΗΣ.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια