Ευχαριστήριο μήνυμα προς τους εκπαιδευτικούς του Κοινωνικού Φροντιστηρίου

Αν ανατρέξουμε σε ένα λεξικό ψάχνοντας το λήμμα «εθελοντισμός» θα βρούμε τη σημασία «η οργανωμένη προσφορά υπηρεσιών χωρίς την
απαίτηση ανταλλάγματος».

 Ο εθελοντισμός είναι μία έκφραση ανθρωπισμού, η δύναμη της κοινωνίας, ο λόγος για να προχωράμε μπροστά. Στα πλαίσια λοιπόν, της εθελοντικής συνείδησης δημιουργήθηκε και το Κοινωνικό Φροντιστήριο στο Αμύνταιο Φλώρινας. Ένα όνειρο που έγινε πραγματικότητα. 

Πολλοί εθελοντές καθηγητές έδωσαν την ψυχή τους βρίσκοντας ελεύθερο χρόνο για να δώσουν βοήθεια στα παιδιά που πραγματικά το έχουν ανάγκη, αποδεικνύοντας σε όλους ότι το επάγγελμα του εκπαιδευτικού είναι λειτούργημα. Λένε πως κάτι φαίνεται αδύνατο μέχρι να πραγματοποιηθεί. Το Κοινωνικό φροντιστήριο φαινόταν αδύνατο μέχρι που πραγματοποιήθηκε και πλέον υπάρχει στην περιοχή μας για δεύτερη σχολική χρονιά μέσα από την θέληση και διάθεση των εκπαιδευτικών. 

Για όλους εσάς τους εθελοντές μας είναι αυτό το μήνυμα, που συμμετείχατε πέρσι και εξακολουθείτε να είστε εκεί, δίνοντας στα παιδιά την ευκαιρία για ένα καλύτερο αύριο. Ένα ευχαριστώ φαντάζει λίγο μπροστά στο έργο που εσείς επιτελείτε. 

 Η συντονιστική ομάδα του κοινωνικού φροντιστηρίου Αμυνταίου

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια