Αγνό μέλι ΒΑΙΟΥ ΛΑΜΠΡΟΠΟΥΛΟΥ ένας αληθινός θησαυρός υγείας και δύναμης από τα βουνά της Δυτικής Μακεδονίας

ΜΕΛΙ, ΒΑΣΙΛΙΚΟΣ ΠΟΛΤΟΣ, ΓΥΡΗ, ΠΡΟΠΟΛΗ, ΚΕΡΑΛΟΙΦΕΣ...ΜΕ ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΤΟ ΘΑΥΜΑ ΤΗΣ ΦΥΣΗΣ ΣΤΗΝ ΠΟΡΤΑ ΣΑΣ

Η μεγάλη θρεπτική αξία του μελιού ήταν ήδη γνωστή από την αρχαιότητα, όπως αναφέρεται σε πολλά κείμενα. Έχουν ανιχνευθεί σε αυτό περίπου 180 στοιχεία υψηλής βιολογικής αξίας, απαραίτητα στον άνθρωπο, ενώ περιέχει μόνο 23 θερμίδες σε ένα κουταλάκι του γλυκού.


Ο Βά'ος Λαμπρόπουλος, εδώ και μια 10ετία, ασχολείται επαγγελματικά με την παραγωγή και διάθεση γνήσιων μελισσοκομικών προϊόντων σε ολόκληρη την Ελλάδα.


Με τη σκληρή του δουλειά και την αγάπη του για τις μέλισσες κατάφερε να δημιουργήσει στο Σκλήθρο-Φλώρινας, ένα παραδοσιακό εργαστήρι επεξεργασίας μελιού, επιδιώκοντας να προσφέρει ό, τι καλύτερο στους καταναλωτές και αναδείξει τις ιδιαιτερότητες του μελιού απο τα δάση της Δυτικής Μακεδονίας.

Η Δυτική Μακεδονία διαθέτει πλούσια χλωρίδα και εδαφική ποικιλομορφία, που δημιουργούν ένα μοναδικό διεθνώς οικότοπο για την ανάπτυξη της μελισσοκομίας. Γενικά το Ελληνικό μέλι να ξεχωρίζει για τη διαύγεια, το χρώμα και την πλούσια γεύση του. Είναι ιδανικό για τη διατροφή του σύγχρονου ανθρώπου κάθε ηλικίας. Μέσα στο βομβαρδισμό των λεγόμενων «πλαστικών τροφών» το μέλι εξακολουθεί να είναι μια από τις πιο φυσικές και υγιεινές τροφές.




Διαθέσιμα – Προϊόντα

 
Μέλι Πεύκων

θρεπτική αξία του πευκόμελου οφείλεται στο μεγάλο αριθμό διαφορετικών ουσιών που συνυπάρχουν στη σύστασή του. Ξεχωριστή θέση κατέχουν τα ιχνοστοιχεία, τα οποία βρίσκονται σε μεγάλες συγκεντρώσεις χαρακτηρίζοντάς το ως μέλι υψηλής θρεπτικής αξίας. Εχει μεγάλη περιεκτικότητα σε νάτριο και κάλιο. Δεν περιέχει το ένζυμο Καταλάση και ως εκ τούτου έχει ισχυρές αντιμικροβιακές ιδιότητες. Έχει αντισηπτική δράση, βοηθά στην αντιμετώπιση των φλεγμονών και δρα ενάντια στον βήχα και στην ουρική αρθρίτιδα. Επίσης είναι  ένα θαυμάσιο φάρμακο για την καταπολέμηση των παθήσεων του λαιμού.



Μέλι Δάσους

Το μέλι δάσους χαρακτηρίζεται ως μέλι μεγάλης  θρεπτικής άξιας καθώς περιέχει σε μεγάλες ποσότητες κάλλιο, μαγνήσιο, φώσφορο, σίδηρο και νάτριο. Τα ένζυμα που περιέχει, ενισχύουν το μεταβολισμό και τις λειτουργίες των ζωτικών οργάνων. Βοηθάει επίσης στις γαστρικές διαταραχές, στη γρίπη, στην υπερκόπωση, στις αιμορροΐδες. Είναι από τα πιο πλούσια σε αντιοξειδωτικές ιδιότητες μελια.



Μέλι Καστανιάς

Το μέλι καστανιάς είναι ίσως το πιο πλούσιο σε ιχνοστοιχεία όπως κάλιο, μαγνήσιο, μαγγάνιο, βάριο καθώς και σε φρουκτόζη και τανίνες λόγω του δένδρου της καστανιάς. Στο μέλι αυτό εντοπίζετε μεγάλη περιεκτικότητα γυρεόκοκκων (κόκκοι γύρης) που του προσδίδουν μια πολύ δυνατή γεύση. Αυτό είναι και ένα από τα κύρια πλεονεκτήματά του αφού η έντονη παρουσία της γύρης του αυξάνει τη θρεπτική αξία. Έχει εφιδρωτικές ιδιότητες, βοηθά την κυκλοφορία του αίματος και είναι ένα πολύ καλό τονωτικό. Επιπλέον διαθέτει στυπτικές, απολυμαντικές και επουλωτικές ιδιότητες ιδιαίτερα χρήσιμες στο ουροποιητικό και πεπτικό σύστημα παρέχοντας αντιμικροβιακή δράση στο έντερο.



Μέλι Άνθεων – Σεπτεμβρίου

Το μέλι άνθεων έχει ανόργανα στοιχεία γνωστά σαν ιχνοστοιχεία, τα οποία παίζουν σπουδαίο ρόλο στον μεταβολισμό και τη θρέψη, είναι συστατικά του σκελετού και των κυττάρων, συμμετέχουν σε διάφορα ενζυμικά συστήματα, και τέλος ρυθμίζουν την οξύτητα του στομάχου. Έχει επίσης αντισηπτικές ιδιότητες, είναι τονωτικό, αυξάνει το ρυθμό λειτουργίας της καρδιάς, μειώνει προβλήματα έλκους στο στομάχι και γενικά συμβάλλει στην καλή λειτουργία του ανθρώπινου οργανισμού. Ακόμη βοηθά σημαντικά στο ταχύτερο μεταβολισμό του οινοπνεύματος με αποτέλεσμα να απαλλάσσεται κανείς γρηγορότερα από την κατάσταση μέθης. Έχει υψηλή περιεκτικότητα σε χολίνη που βοηθά ιδιαίτερα άτομα που από δυσκοιλιότητα. Επίσης έχει αντιμικροβιακή δράση και εμποδίζει την ανάπτυξη των βακτηρίων και άλλων παθογόνων οργανισμών. Τέλος είναι χρήσιμο για την επούλωση και τον καθαρισμό ή την απολύμανση πληγών. 

Προπολομέλι
Στο προπολομέλι συνδυάζονται οι πλούσιες ιδιότητας και τα σημαντικά συστατικά της πρόπολης και του μελιού καστανιάς (αντιβακτηριακές, αντιφλεγμονώδεις, βιταμίνες, ιχνοστοιχεία, μεταλλικά άλατα), που ενισχύουν το ανοσοποιητικό σύστημα, αντιμετωπίζοντας διάφορες παθήσεις, όπως φαρυγγίτιδα, ιώσεις, γρίπη κ.α.



Βασιλικός Πολτός

Η υψηλή περιεκτικότητα του βασιλικού πολτού σε ακετυλοχολίνη (1.2 mg./gr. βασιλικού πολτού) βοηθά ώστε να μειωθεί η πίεση του αίματος και θεραπεύει τη χρόνια δυσκοιλιότητα. Λόγω της υψηλής περιεκτικότητάς του σε 10-υδροξυ-δεκενοϊκό και πεντοθενικό οξύ, αυξάνει την ικανότητα για εργασία και βοηθά τα άτομα να αποκτήσουν μεγαλύτερη διανοητική και σωματική δύναμη. Έχει αντισηπτικές και μικροβιοκτόνες ιδιότητες. Επίσης βοηθά να αντιμετωπιστεί ο ερυθηματώδης λύκος, το ερύθημα στο πρόσωπο και άλλες καταστάσεις κακής υγείας του δέρματος. Βοηθά άτομα που πάσχουν από γενική εξάντληση, ζαλάδες και γενικά κακοκεφιά. Τέλος,  περιέχει γενετήσιες ορμόνες (τεστοστερόλη, προγεστερόλη, οισταδιόλη) σε συγκεντρώσεις που βοηθούν τους άντρες να βελτιώσουν τη σεξουαλική τους ζωή και να αυξήσουν τη μυϊκή τους δύναμη. Στις γυναίκες συμβάλλει σημαντικά στη γαλακτοπαραγωγή μετά τη γέννα και στην αγγείωση του δέρματος δίνοντάς του έτσι λαμπερότητα και ομορφιά.



Ρακόμελο

το ρακόμελο λόγω των δύο βασικών του συστατικών, την τσικουδιά και το μέλι προσφέρει στον οργανισμό τις ευεργετικές ιδιότητες. Είναι ιδιαίτερα χωνευτικό ειδικά μετά από ένα πλούσιο σε λιπαρά γεύμα, αλλά και εφόσον ζεσταθεί, προσφέρει άμεση ανακούφιση στον πονόλαιμο και καταπραΰνει διάφορες μορφές κρυολογημάτων.



Νωπή Γύρη

Η Μελισσογύρη είναι μια νέα τροφή θαυματουργική που την παράγει η μέλισσα στη κυψέλη. Η γύρη βοηθά στη διανοητική λειτουργία, ενισχύει τη συστολή της καρδιάς, έχει διουρητική δράση (liebelt,1994), διορθώνει την ισορροπία του μεταβολισμού και συμβάλλει όχι μόνο στη μείωση του βάρους αλλά και στην αύξηση της ταχύτητας μεταβολισμού της αιθανόλης. Περιορίζει σημαντικά τα προβλήματα της εμμηνόπαυσης και της αναιμίας, προστατίτιδα, αιμορροΐδες, δυσκοιλιότητα, διάρροια, εντερίτιδες. Περιέχει μία αντιβιοτική ουσία, παρόμοια με την πενικιλίνη, επηρεάζει το μεταβολισμό του νερού, την απόθεση λίπους του θυρεοειδούς αδένα (liebelt,1998) και προστατεύει την όραση. Καταναλώνεται αυτούσια ως έχει, διαλυμένη σε κάποιο χυμό, αναμεμιγμένη με μέλι.



Βάμμα Πρόπολης - Πρόπολη

Η κατανάλωση Πρόπολης ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα. Μπορεί επίσης να ληφθεί με ασφάλεια μαζί με αντιβιοτικά για την ενίσχυση της αποτελεσματικότητάς τους. Ένα βάμμα πρόπολης μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως θεραπεία πληγών και για να καταπραΰνει τον πονόλαιμο. Η πρόπολη χρησιμοποιείται επίσης σε μερικές τσίχλες, οδοντόκρεμες, καλλυντικά, κρέμες και αλοιφές και μπορεί να έχει πιθανές χρήσεις στον τομέα της οδοντιατρικής να σκληρύνει το σμάλτο. Η πρόπολη δρα κατά των ιών και είναι ισχυρό αντιβιοτικό και αντιπαρασιτικό, προσφέρει προστασία από την ραδιενέργεια, είναι αποτελεσματική για παθήσεις του ουροποιητικού συστήματος, για τον προστάτη, για ανωμαλίες του ενδοκρινικού και για τοπικούς πόνους όπως του πονόδοντου.



Κεραλοιφή ή Κηραλοιφή


έρχεται ως συνταγή από τα βάθη των αιώνων και θεωρείται μια εξαιρετική αλοιφή για τους ερεθισμούς του δέρματος, η οποία παρασκευάζεται από πραγματικά 'φυσικά' υλικά. Πέρα από το πεντανόστιμο μέλι, ο κ. Λαμπρόπουλος δημιούργησε μία εξαιρετική σειρά χειροποίητων παραδοσιακών κηραλοιφών  που καλύπτουν τις πιο συχνές δερματολογικές ανάγκες. ( πρόπολης, για μυϊκούς πόνους, ενυδάτωσης και κρυολογήματος) . Η κηραλοιφή είναι μία 100% φυσική κρέμα, η οποία αποτελείται κυρίως από δύο αγνά υλικά: το ελαιόλαδο και το κερί μέλισσας. Στο κερί της μέλισσας υπάρχουν 300 ευεργετικές ουσίες που θρέφουν το δέρμα και βοηθούν στη διατήρηση της ελαστικότητάς του. Σε συνδυασμό με το λάδι δίνουν ένα αποτέλεσμα πλούσιο σε βιταμίνες, μέταλλα, ιχνοστοιχεία, υδρογονάνθρακες και αντιοξειδωτικά, συστατικά απαραίτητα για την υγεία της επιδερμίδας. Οι κηραλοιφές έχουν καταπραϋντική, αντιβιοτική, επουλωτική, αντιφλογιστική, αντιμυκητιακή, μαλακτική και αντιγηραντική δράση. Χρησιμοποιούνται παραδοσιακά σε μία ποικιλία δερματολογικών προβλημάτων όπως καψίματα, κοψίματα, εγκαύματα, συγκάματα, πληγωμένες θηλές κατά το θηλασμό, ξηροδερμία, σκασμένα χείλη, ακόμη και βρεφικό μασάζ.

Η συχνή εντριβή με την κηραλοιφή για ψύξη και μυικούς πόνους καταπραΰνει και ανακουφίζει την πάσχουσα περιοχή (αυχένας, γόνατα κ.α), τονώντας την κυκλοφορία του αίματος. Πόνοι που οφείλονται σε μυϊκούς σπασμούς, που προκαλούνται συνήθως από το στρες, την κακή στάση του σώματος, την επαφή με το κρύο ή μικροτραυματισμούς στην περιοχή, μπορούν να αντιμετωπιστούν αποτελεσματικά με τη χρήση της αλοιφής. Βοηθά επίσης στα αρθριτικά και τους ρευματισμούς. Περιέχει καμφορά, έλαια από δενδρολίβανο και θυμάρι, αιθέρια έλαια μέντας, πεύκου, ευκάλυπτου και λεβάντας. Όλα τα συστατικά αυτά από το φαρμακείο της φύσης, χρησιμοποιούνται παραδοσιακά στην αντιμετώπιση μυοσκελετικών προβλημάτων πολλαπλής αιτιολογίας, με τον πιο φυσικό και ακίνδυνο τρόπο. Επιπλέον, αιθέρια έλαια όπως ο Ευκάλυπτος και το Πεύκο, βοηθούν στην καταπολέμηση των συμπτωμάτων της γρίπης και του κρυολογήματος, ανακουφίζοντας απο το βήχα, τον πονόλαιμο, την καταρροή και τον πυρετό.Είναι πολλαπλής χρήσεως, για κάθε ηλικία. Προλαμβάνει και απαλείφει σοβαρά δερματικά προβλήματα: Ξηροδερμίες, κοκκινίλες, ερεθισμούς, σκασίματα, σκληρύνσεις, έλκη, εξανθήματα, οιδήματα, εγκαύματα, μυκητιάσεις, κ.α. Ανακουφίζει κιρσούς και φλεβίτιδα, πρησμένα και κουρασμένα πόδια. Η εξαιρετική αναπλαστική της δράση βοηθά τους ιστούς στη παραγωγή νέων κυττάρων. Συνιστάται ιδιαιτέρως για τις ξηρές επιδερμίδες.



Προπαλοιφή

Είναι κατάλληλη για τη θεραπεία των τραυμάτων, εγκαυμάτων, μυκητιασικές λοιμώξεις του δέρματος,σε μηκρά τραύματα, σχισμές, ραγάδες, αιμορροΐδες, κιρσούς ενώ συμπλέκεται και με τον χειρουργικό καθαρισμό. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την πρόληψη και τη θεραπεία των μυκητιασικών λοιμώξεων του δέρματος και των νυχιών. Για το σκοπό αυτό, τα άκρα με τα κοντα κομμένα νύχια πρέπει να εφαρμόζονται με την αλοιφή, έτσι, εμποδίζει την είσοδο  των σπόρων μυκήτων στην καίνουργια κοπής επιφάνεια του νυχιού.

Αν αγαπάτε και φροντίζετε τον εαυτό σας και την οικογένεια σας δεν έχετε  παρά να προμηθευτείτε από τον κ. Λαμπρόπουλο 100% φυσικά προϊόντα από τα δάση της πανέμορφης Φλώρινας



ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ



Τηλέφωνα: 6947033681



Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια