Σκουρλέτης: 6.667 προσλήψεις μέσω ΑΣΕΠ στους δήμους

Ο υπουργός Εσωτερικών, Πάνος Σκουρλέτης, σε συνέντευξή του στην εφ. «Ελευθερία» της Λάρισας, είπε ότι δεν υπάρχει στην Ελλάδα έξαρση των ρατσιστικών φαινομένων, χωρίς αυτό να σημαίνει πως δεν υπάρχουν κάποιες φορές τέτοια γεγονότα ή ότι πρέπει να μην υπάρχει εγρήγορση ώστε να αντιμετωπιστούν και να απομονωθούν τέτοιες καταστάσεις με την ΕΛΑΣ να κάνει βήματα σε αυτή την κατεύθυνση και να κινείται σε μια αντίστοιχη λογική, όπως εξυπακούεται για κάθε σύγχρονη αστυνομία σε μια δημοκρατική ευρωπαϊκή χώρα.


Υπενθύμισε ότι η πρακτική των συστηματικών επιθέσεων «των "ταγμάτων εφόδου" της ναζιστικής Χρυσής Αυγής» απομονώθηκε πολιτικά από τη συντριπτική πλειοψηφία της κοινωνίας, ενώ η ναζιστική οργάνωση βρίσκεται στη δικαιοσύνη για εκείνες τις επιθέσεις, αλλά και για τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα.

Διευκρίνισε ότι η πρόσληψη περίπου 6.667 μονίμων υπαλλήλων δεν αφορά «προσλήψεις στο δημόσιο, αλλά προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, μέσω διαγωνισμού του ΑΣΕΠ, στο τομέα της καθαριότητας για το σύνολο των 325 δήμων της χώρας». Ως προς τη διαχείριση των απορριμμάτων, είπε ότι με την ολοκλήρωση του ΕΣΔΑ και των ΠΕΣΔΑ υπάρχει ένας σχεδιασμός που, σε γενικές γραμμές, κινείται στη λογική της προώθησης της ανακύκλωσης μέσω της διαλογής στην πηγή και της μείωσης του όγκου των απορριμμάτων. Ο κ. Σκουρλέτης είπε ότι προετοιμάζεται νομοσχέδιο που θα περιλαμβάνει αλλαγές σε πολλά πεδία της Αυτοδιοίκησης, ένα από τα οποία αφορά το εκλογικό σύστημα, όπου θα προταχθεί η απλή αναλογική, ενώ ταυτόχρονα η κυβέρνηση μελετά την ενδυνάμωση των τοπικών Συμβουλίων.

Αποσαφήνισε ότι καμία αλλαγή δεν προβλέπεται στο θέμα του εκλογικού νόμου για τις εθνικές εκλογές το οποίο «έχει απαντηθεί με την ψήφιση της απλής αναλογικής που θα εφαρμοσθεί στις μεθεπόμενες εκλογές».

Πηγή:  dikaiologitika.gr

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια