Ο Δήμος Αμυνταίου τίμησε την 28η Οκτωβρίου 1940

Παρά τις κακές καιρικές συνθήκες ο Δήμος Αμυνταίου τίμησε σήμερα Σάββατο, την Εθνική Επέτειο της 28ης Οκτωβρίου με δοξολογίες και παρελάσεις, όπως ο απανταχού ελληνισμός.
Η επέτειος του «Όχι» αναφέρεται στην άρνηση της Ελλάδας στις ιταλικές αξιώσεις που περιείχε το τελεσίγραφο που επιδόθηκε στις 28 Οκτωβρίου του 1940 στον Ιωάννη Μεταξά. Συνέπεια της άρνησης ήταν η είσοδος της χώρας στον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο και η έναρξη του ελληνοϊταλικού πολέμου του 1940.

Στο Αμύνταιο οι εκδηλώσεις κορυφώθηκαν με την μαθητική και στρατιωτική παρέλαση στις 11:30 π.μ. Λίγο νωρίτερα τελέστηκε πανηγυρική δοξολογία στον ιερό ναό των Αγίων Κων/νου και Ελένης , χοροστατούντος του Πανοσιολογιότατου Αρχιμανδρίτη, π. Σεβαστιανού Τοπάλη, για να ακολουθήσει επιμνημόσυνη δέηση και κατάθεση στεφάνων μπροστά στο Ηρώο.

Τον Πανηγυρικό λόγο της ημέρας κφώνησε ο Δ/ντής του Α΄Δημοτικού Σχολείου Αμυνταίου κ. Μιχαηλίδης Μιχαήλ.

Στην εορταστική εκδήλωση παρέστησαν τοπικοί φορείς και εκπρόσωποι της τοπικής αυτοδιοίκησης, ενώ το β/βάθμιο όργανο αυτοδιοίκησης εκπροσώπησε ο Αντιπεριφερειάρχης Ενέργειας – Περιβάλλοντος και Μεταφορών της Περιφέρειας Δυτ. Μακεδονίας κ. Κώστας Γέρου.


Μετά το πέρας της παρέλασης, ο Δήμαρχος Αμυνταίου και το δημοτικό συμβούλιο Αμυνταίου παρέθεσαν δεξίωση στη Λέσχη Αξιωματικών Φρουράς Αμυνταίου.








Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια