Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΣΤΗΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΤΟΥ ΞΙΝΟΥΝΕΡΟΥ

           Πιστοί στην υπόσχεση που  δώσαμε στους συνδημότες μας με την εκλογή μας στην θέση της αντιπολίτευσης , για συνεχή ενημέρωσή τους ,θεωρούμε σκόπιμο να τους ενημερώσουμε σχετικά με τις τρέχουσες εξελίξεις σχετικά με την
επιχείρηση του Ξινού Νερού  του Δήμου .
      Από το 2009 ο τότε Δήμαρχος και πρόεδρος της Ξινό Νερό είχε συνάψει σύμβαση με την Κ.Μαλαματίνα για την ίδρυση μιάς νέας εταιρείας  Κ. ΜΑΛΑΜΑΤΙΝΑ – ΞΙΝΟ ΝΕΡΟ ΑΕ με μετοχική σύνθεση  60% και 40% αντίστοιχα, παρά τις διαφορετική άποψη της τότε αντιπολίτευσης του κ. Λιάση  .  

 Στην σύμβαση προβλεπόταν να γίνει επένδυση από τον πρώτο 8.000.000Ε  σε πέντε χρόνια. Αυτό που ΞΕΧΑΣΕ να κάνει ο τότε Δήμαρχος κ. Θεοδωρίδης ήταν να εξασφαλίσει τα συμφέροντα της επιχείρησης και του Δήμου βάζοντας  κάποιους όρους – ρήτρες στον επενδυτή σε περίπτωση που δεν πραγματοποιήσει την παραπάνω  επένδυση , πράξη αυτονόητη και από τον ποιο αρχάριο συμβαλλόμενο.  
   
     Μετά από οκτώ χρόνια και αφού εξέπνευσαν οι προθεσμίες και δεν έγινε απολύτως τίποτε ζημιώνοντας την επιχείρηση σε υπέρτατο βαθμό χωρίς να λογοδοτήσει στην κοινωνία και ειδικά του χωριού αποφάσισε ξαφνικά ΧΩΡΙΣ ΑΠΟΦΑΣΗ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ Η ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ  να καταγγείλει την εν λόγω σύμβαση .Ενημερώθηκε και προφορικά από τον Μάιο του 2017 και εγγράφως ,για την αγορά των μετοχών του Μαλαματίνα από τον  Κ. Ιωσιφίδη .   Την παραπάνω απόφαση την πήρε χωρίς να το συζητήσει με την τοπική κοινωνία  .


   Το θέμα το φέραμε στο δημοτικό συμβούλιο το οποίο συγκαλέσαμε με δική μας πρόσκληση γιατί θεωρούμε ότι  είναι πολύ σοβαρό . Σε μια περίοδο που η χώρα μας μαστίζεται από βαθύτατη οικονομική κρίση,  η ανεργία αυξάνεται ραγδαία , παρόλα αυτά ο κ. Θεοδωρίδης γράφοντας στα παλαιά του υποδήματα ένα ολόκληρο χωριό (δεν συμμετείχε καν στην λαϊκή συνέλευση που προκάλεσε ο πρόεδρος του χωριού , αλλά με ανακοίνωσή του προέτρεψε τους κατοίκους να μην συμμετάσχουν , προσπαθώντας για άλλη μια φορά να  διχάσει την κοινωνία του χωριού  ) προχώρησε ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ  στην καταγγελία της δικής του σύμβασης με το σκεπτικό όπως το είπε ο κ. Ρακόπουλος < δεν είναι δυνατόν να επιτρέψουμε σε έναν πρώην πολιτικό αντίπαλό μας ,  άσχετα αν ο κ. Ιωσιφίδης δήλωσε ότι δεν θα αναμιχθεί στον πρώτο βαθμό τοπικής αυτοδιοίκησης  , να κάνει μία τέτοια επένδυση > φέροντας στο χωριό 10-20-30-40 θέσεις εργασίας με την δικαιολογία ότι η προσλήψεις θα γίνονται από αυτόν  με πολιτικά κριτήρια       ( τώρα τα κάνουνε με αξιοκρατία όπως ο πρόεδρος , τα δίμηνα κ.α.) .

    Τα αφηγήματα του κ. Θεοδωρίδη στην ερώτησή μας γιατί προσπαθεί να αποτρέψει μια επένδυση  που ο ίδιος ήθελε τόσο πολύ στερώντας από το χωριό τις όποιες θέσεις εργασίας , είναι:
-         Δεν την θέλαμε και εμείς και την καταγγείλαμε στη περίοδο της διοίκησής μας , ΨΕΜΑ  , δεν έγινε ποτέ ,δεν μας προσκόμισε την καταγγελία (γιατί δεν υπάρχει ).
-        προτιμάει να κάνει την επένδυση ο δήμος υποβάλλοντας φάκελο στον αναπτυξιακό ,ΨΕΜΑ , το ζητήσαμε και δεν μας τον έδειξε.

-       Οποιαδήποτε επένδυση μπορεί να γίνει στο υφιστάμενο εργοστάσιο δεν συγκρούεται με την επικείμενη επένδυση στο νέο.

-        Στο δημοτικό συμβούλιο κάναμε κάποιες ερωτήσεις στον κ. Θεοδωρίδη και δεν πήραμε ποτέ απαντήσεις ,αυτές είναι :

-       Η εταιρεία Κ. ΜΑΛΑΜΑΤΙΝΑ – ΞΙΝΟ ΝΕΡΟ έχει γραφεία ? που είναι αυτά ? διότι καταβάλλεται ενοίκιο 100Ε τον μήνα .σε  ποιόν? 
-       Υπάρχουν αποφάσεις ΔΣ ή Γεν. Συνέλευσης που τον εξουσιοδοτούν να καταγγείλει την σύμβαση?
-       Ενημερώθηκε για την αγορά των μετοχών της Μαλαματίνα από τον κ. Ιωσιφίδη ? (ενημερώθηκε από 28 Μια 2017)
-       Υπάρχει φάκελος για νέα επένδυση ? και γιατί δεν μας τον δείχνει ?
-       Συζήτησε με το χωριό για το αν θέλουνε την επένδυση?

Κ. θεοδωρίδη πρέπει να καταλάβεις ότι δεν είσαι στην δεκαετία του 1960 , δεν μπορείς να παίρνεις τόσο σοβαρές αποφάσεις για ένα χωριό , χωρίς την άποψη των κατοίκων , ως ‘ένας σύγχρονος Μαυρογιαλούρος. Σε καλούμε έστω και την τελευταία στιγμή να εγκαταλείψεις την αδιάλλακτη αυτή σου πολιτική , και να ενεργήσεις για το συμφέρον της τοπικής κοινωνίας παραμερίζοντας τις όποιες πολιτικές σκοπιμότητες και προσωπικές σου αντιπαραθέσεις , οι κάτοικοι που περιμένουν εναγωνίως μια θέση εργασίας δεν φταίνε σε τίποτα.

                                                  -Ο-
                  ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΑΝΟΙΧΤΩΝ ΟΡIΖOΝΤΩΝ
                           ΠΑΠΑΧΡΗΣΤΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΣ

Δημοσίευση σχολίου

9 Σχόλια

  1. Πεστα ρε Νικολακη κ εμεις ειμαστε μαζι σου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Επ ευκαιρια, κυριε 5'11,ας μας πει ο Νικολακης σου, ποτε? και που? ειπα εγω, αυτα που τσαμπουνα, και μου χρεωνει οτι ειπα??Α.Θ.Ρ.

      Διαγραφή
  2. Εσύ τι σχέση έχεις με την αλήθεια; είσαι ο ορισμός της διαστρέβλωσης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ποιός καταδικάστηκε με 1 χρόνο στέρησης πολιτικών διακαιωμάτων για κατ' εξακολούθηση παράβαση καθήκοντος; ποιό ατιμωτική τιμωρία δεν νομίζω να έχει υπάρξει...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. τα μισά λές όμως, η υπόθεση δεν εχει τελεσιδικήσει οπότε μην χαίρεστε εσεις τις αντιπολίτευσης , διότι οι ανοιχτοί ορίζοντες θα ερθουν καβάλα στον άλογο, ενώ εσεις θα ψάχνετε λαγούμια να κρυφτείτε, εκτός και αν αρχίσετε απο τωρα τις κωλοτούμπες, ψάχνοντας για νέες φωλιές.

      Διαγραφή
  4. Ο επόμενος δήμαρχος είσαι Νίκο και το ξέρεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μακάρι να κατέβει (αν μπορέσει να κάνει συνδιασμό, αφού ούτε οι δικοί τον θέλουν), θα ρίξουμε πολύ γέλιο...

      Διαγραφή
    2. Χααχαχχαχ μπασεκαλο σου

      Διαγραφή
  5. Ποτέ θα βγει η απόφαση του δικαστηρίου?
    Εναντίον ποιόν δύο πλευρών γίνεται η δίκη?
    Θα είναι οριστική και αμετάκλητη?
    Και τελικά τι περιλαμβάνει η κάθε επένδυση αυτή του επενδυτή και της δημοτικής επιχείρησης?
    ΑΥΤΑ ΠΟΙΟΣ ΘΑ ΤΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΕΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΚΑΤΟΙΚΟΥΣ ΤΟΥ ΞΙΝΟΥ ΝΕΡΟΥ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δεν δημοσιεύονται σχόλια υβριστικού χαρακτήρα , που προσβάλουν σε προσωπικό επίπεδο και τα σχόλια που είναι γραμμένα σε Λατινικά .
Την αποκλειστική ευθύνη για τα σχόλια την έχουν οι σχολιαστές .