Λουκέτο σε έξι Περιφερειακές Διευθύνσεις ΣΔΟΕ…μια από αυτές η Περιφερειακή Διεύθυνση Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος Ηπείρου, Δυτικής Μακεδονίας και Βορείων Ιονίων Νήσων

«Λουκέτο» σε έξι περιφερειακές διευθύνσεις του ΣΔΟΕ, μπαίνει από...
τη Δευτέρα 28 Σεπτεμβρίου με απόφαση του Ευκλείδη Τσακαλώτου.


Σύμφωνα με την απόφαση του υπουργού Οικονομικών το λουκέτο μπαίνει για την  «εξοικονόμηση πόρων και επίτευξης δημοσιονομικού οφέλους μέσω της επαναξιολόγησης των δομών» της Ειδικής Γραμματείας ΣΔΟΕ.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την απόφαση Τσακαλώτου:

1. Από τις 28 Σεπτεμβρίου 2017 αναστέλλεται η λειτουργία των εξής Περιφερειακών Υπηρεσιών (και των υπαγόμενων σε αυτές οργανικών μονάδων) της Ειδικής Γραμματείας ΣΔΟΕ:
i) Περιφερειακή Διεύθυνση Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος Δυτικής Ελλάδας, Πελοποννήσου και Νοτίων Ιονίων Νήσων
ii) Περιφερειακή Διεύθυνση Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος Ηπείρου, Δυτικής Μακεδονίας και Βορείων Ιονίων Νήσων
iii) Περιφερειακή Διεύθυνση Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος Θεσσαλίας και Στερεάς Ελλάδας
iv) Περιφερειακή Διεύθυνση Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος Kρήτης
v) Υποδιεύθυνση Κομοτηνής της Π.Δ.Δ.Ο.Ε. Κεντρικής και Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης

Ουσιαστικά το ΣΔΟΕ μένει με την Περιφερειακή Διεύθυνση Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος Αττικής – Αιγαίου (όπου συγχωνεύονται και οι πρώτες 4 υπηρεσίες που λειοτυργούσαν στην υπόλοιπη Ελλάδα) και με την Περιφερειακή Διεύθυνση Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος Κεντρικής και Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης.


2. Άμεσα, από την δημοσίευση της απόφασης, αναστέλλεται η λειτουργία της Ειδικής Διεύθυνσης Ελέγχου Εθνικών και Κοινοτικών Δαπανών και Καταπολέμησης Απάτης και Διαφθοράς της Ειδικής Γραμματείας ΣΔΟΕ. Οι καθ’ ύλην και κατά τόπον αρμοδιότητες της ως άνω Ειδικής Διεύθυνσης Ελέγχου Εθνικών και Κοινοτικών Δαπανών και Καταπολέμησης Απάτης και Διαφθοράς ασκούνται εφεξής από την Περιφερειακή Διεύθυνση Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος Αττικής-Αιγαίου...

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια