ΣΥΝΕΛΗΦΘΗ 34ΧΡΟΝΟΣ ΗΜΕΔΑΠΟΣ ΓΙΑ ΠΟΡΝΟΓΡΑΦΙΑ ΑΝΗΛΙΚΩΝ ΜΕΣΩ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟΥ

Από τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος του Αρχηγείου Ελληνικής Αστυνομίας, συνελήφθη χθες (19 Σεπτεμβρίου 2017), 34χρονος ημεδαπός για πορνογραφία ανηλίκων μέσω διαδικτύου.

Για τη διερεύνηση της υπόθεσης προηγήθηκε κατάλληλη αξιοποίηση στοιχείων του οργανισμού NCMEC (National Center for Missing and Exploited Children), που εδρεύει στις Η.Π.Α., σύμφωνα με τα οποία εντοπίστηκαν ηλεκτρονικά ίχνη χρήστη, που απέκτησε πρόσβαση σε ιστοσελίδα διαδικτύου και κατείχε πρόσφορο προς διαμοιρασμό αρχεία υλικού πορνογραφίας ανηλίκων.
Τα στοιχεία αυτά τέθηκαν υπόψη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών, η οποία εξέδωσε βούλευμα για την άρση του απορρήτου των επικοινωνιών.

Από την άμεση ψηφιακή – διαδικτυακή αστυνομική έρευνα που επακολούθησε, προέκυψε ότι τα επίμαχα ηλεκτρονικά ίχνη αντιστοιχούν στην οικία του 34χρονου ημεδαπού, στην Αττική.

Σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε χθες (19 Σεπτεμβρίου 2017), στην οικία του 34χρονου,βρέθηκαν και κατασχέθηκαν (2) εσωτερικοί σκληροί δίσκοι και (1) φορητός ηλεκτρονικός υπολογιστής.
Σε επιτόπιο έλεγχο των παραπάνω κατασχεθέντων, βρέθηκε πλήθος αρχείων υλικού πορνογραφίας ανηλίκων, λόγος για τον οποίο και συνελήφθη με την αυτόφωρη διαδικασία.
O συλληφθείς με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος του οδηγήθηκε στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών και παραπέμφθηκε για τακτική ανάκριση, ενώ τα κατασχεθέντα ψηφιακά πειστήρια θα αποσταλούν στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών για περαιτέρω εργαστηριακή διερεύνηση.


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια