ΘΕΟΦΥΛΑΚΤΟΣ - ΟΜΙΛΙΑ ΓΙΑ ΝΣ ΥΓΕΙΑΣ - ΑΝΑΦΟΡΕΣ ΣΕ ΜΑΜΑΤΣΕΙΟ - ΜΠΟΔΟΣΑΚΕΙΟ

Με αναφορές στο Μαμάτσειο και Μποδοσάκειο Νοσοκομείο ήταν η ομιλία του βουλευτή Ν. Κοζάνης (ΣΥΡΙΖΑ), Γιάννη Θεοφύλακτου στην Ολομέλεια της Βουλής κατά τη συζήτηση του νομοσχεδίου για την πρωτοβάθμια υγεία.

Ο βουλευτής Ν.  Κοζάνης, Γιάννης Θεοφύλακτος, επισήμανε τον καθοριστικό ρόλο του Διοικητή και των υποδιοικητών των Νοσοκομείων Κοζάνης και Πτολεμαΐδας, οι οποίοι, έχοντας και την καλή συνεργασία:
- της Περιφέρειας ("ενός εξαιρετικού αντιπεριφερειάρχη υγείας", όπως χαρακτηριστικά ανέφερε) και των Δήμων,
- της 3ης Υ.Π.Ε.  και
- του Υπουργείου Υγείας,

κατάφεραν να καλύψουν τα τεράστια κενά που υπήρχαν έως το 2015 και να εξυπηρετούνται πλέον οι ασθενείς.

Ο κ. Θεοφύλακτος τόνισε ότι πλέον η Κυβέρνηση με 'φουλ τις μηχανές' ασχολείται με σημαντικά ζητήματα της κοινωνίας και της καθημερινότητας (υγεία, παιδεία, ΜΜΕ κτλ) και υπενθύμισε τα σκάνδαλα, την κακοδιαχείριση και τις εντελώς διαφορετικές πολιτικές (για 'λίγους' και όχι για τους πολλούς) που ίσχυαν κατά την περίοδο του δικομματισμού Ν.Δ. - ΠΑΣΟΚ, αλλά και κατά τα μνημονιακά χρόνια έως το 2015.

Πολιτικές που οδήγησαν π.χ. στην άρνηση περίθαλψης των ασφαλισμένων του ΟΑΕΕ (π.χ. μαγαζάτορας που πλήρωνε 30 χρόνια εισφορές και στα πρώτα χρόνια της κρίσης ήταν για 6 μήνες ανασφάλιστος) και μετά τους βεβαίωναν το κόστος στην Εφορία (όλα αυτά διαγράφονται με το παρόν νομοσχέδιο, τόνισε ο κ. Θεοφύλακτος).

Χαριτολογώντας μάλιστα, ανέφερε ότι επειδή σε όλους τους τομείς του δημόσιου βίου συνέβησαν τέτοιου μεγέθους σκάνδαλα που τελικώς οδήγησαν την χώρα στην πτώχευση, θα μπορούσαμε με μία μόνο λέξη (π.χ. "υγεία", "εξοπλισμοί", "δημόσια έργα", "χρηματιστήριο" κτλ) να θυμόμαστε τι πραγματικά έφταιξε -όπως σε ένα αντίστοιχο ανέκδοτο- για την χρεοκοπία της Ελλάδας (μόνο που αντί να γελάμε, δυστυχώς, κλαίμε και εμείς και όσοι υπέστησαν τις συνέπειες των σκανδάλων...)

Κλείνοντας, ο βουλευτής Γιάννης Θεοφύλακτος παρομοίασε την πρόθεση της Ν.Δ. να καταργήσει το νόμο αυτόν της υγείας, με τις προσπάθειες του Ντόναλντ Τραμπ να καταργήσει το Obamacare.

Ακολουθεί το βίντεο της ομιλίας:

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια