Απαλλαγή από τον ΕΝΦΙΑ των κοιν. Αναργύρων, Βαλτονέρων, Πεδινού, Ροδώνα και Φανού-Ερώτηση του βουλευτή Φλώρινας Γ. Αντωνιάδη

Προς: τον Υπουργό Οικονομικών
 
Θέμα: Απαλλαγή από τον ΕΝΦΙΑ των κοιν. Αναργύρων, Βαλτονέρων, 
Πεδινού, Ροδώνα και Φανού της Π.Ε. Φλώρινας


Κύριε Υπουργέ,
Είμαι βέβαιος πως γνωρίζετε πολύ καλά, όπως γνωρίζει και όλη η Ελλάδα την μεγάλη κατολίσθηση που έγινε πρόσφατα στο ορυχείο Αμυνταίου της ΔΕΗ προκαλώντας καταστροφές στα σπίτια, στα χωράφια και γενικά στην περιουσία των γειτονικών κοινοτήτων, δηλαδή των κοιν. Αναργύρων, Βαλτονέρων, Πεδινού, Ροδώνα, και Φανού της Π.Ε. Φλώρινας. Σε κάποιες από αυτές, οι καταστροφές είναι τόσο μεγάλες που χρήζουν μετεγκατάστασης.
Λόγω των πολλών προβλημάτων που έχουν σωρευθεί στις εν λόγω κοινότητες οι οποίες αξίζει να σημειωθεί πως έχουν κηρυχθεί σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης, θα αποτελούσε σημαντική ανακούφιση η απαλλαγή των κοινοτήτων αυτών από τον ΕΝΦΙΑ. Ήδη οι ζημιές που έχουν υποστεί και τα σπίτια και τα χωράφια των κατοίκων όλα αυτά τα χρόνια είναι υψηλές και δεν έχουν αποζημιωθεί ποτέ. Σημειωτέον πως πρόκειται για πολύ μικρές κοινότητες των 150 περίπου κατοίκων η καθεμιά. Όπως συμβαίνει σε ανάλογες περιπτώσεις (σεισμοί, πλημμύρες, κατολισθήσεις κ.ά.), επιβάλλεται άμεσα να εξαιρεθούν της υποχρέωσης πληρωμής του ΕΝΦΙΑ.
Κατόπιν των ανωτέρω,
 
Ερωτάται ο κ. Υπουργός
Προτίθεστε να εξαιρέσετε τις κοινότητες Αναργύρων, Βαλτονέρων, Πεδινού, Ροδώνα και Φανού της Π.Ε. Φλώρινας από την πληρωμή ΕΝΦΙΑ;
                                                                                                                                          
Ο ερωτών βουλευτής
 

Γιάννης Αντωνιάδης

Δημοσίευση σχολίου

12 Σχόλια

  1. Ευτυχώς που είναι ο Αντωνιάδης βουλευτής και έχει φωνή ο Νομος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σιγά μην πάθει κάτι. Να δούμε αν θα είναι τόσο ομιλητικός όταν γίνει κυβέρνηση η ΝΔ. Το γραφείο τύπου του ,κάνει καλή δουλειά.

      Διαγραφή
    2. Άξιος ο μισθός στον εκπρόσωπο τύπου του βουλευτή!

      Διαγραφή
    3. Συμφωνώ μόνο αυτός κάνει κάτι αν και δεν το ψήφισα από ότι φαίνεται αξίζει

      Διαγραφή
    4. Φίλε μας δουλεύεις;; Ερωτήσεις κάνει , απαντήσεις παίρνει;; Κάθε μέρα βιομηχανία ερωτήσεων. Ιεράρχηση των προβλημάτων και επιδίωξη λύσης ,μαζί με τουε άλλους φορείς του τόπου. Ο άκρατος λαϊκισμός δεν προσφέρει τίποτα. Ιδίως με την ανάλγητη κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ

      Διαγραφή
  2. Ναι ναι,και το αμυνταιο και ξινο νερο αγιος πετρες αετος ολος ο δημος λεω εγω

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Τους πεδινιωτες και τους διπλα δεν τους φτανουν τα δις και οι μονιμοποιησεις που πηραν θελουν και απαλλαγη ενφια,ασε μας ρε αντωνιαδη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Τα προβλήματα είναι ακριβώς τα ιδια που ήταν και επι καραμάν, αλη και επί σαμαρά πασσά, αλλά ο κατά τα άλλα λαλίστατος σήμερα Αντωνιάδης τότε ήταν βραχνιασμένος... Οχι ότι στο συγκεκριμένο θέμα δεν έχει δίκιο αλλά όχι και να ωραιοποιήσουμε τα αυτονόητα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Μπραβο ρε Γιαννη .Αξιος!!! Ο μονος που ασχολειται και φωναζει.Ο μονος που εχει επιχειρηματα και ιδεες για την περιοχη. Επιτελους ενας πολιτικος με ηθος και ικανοτητες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ενοειται οτι μολις παρει τη κυβερνηση ο Κουλης Μητσοτακης..θα ισχυσει η ..χουβαρνταδικη προταση του Αντωνιαδη..Α.Θ.Ρ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ο ερωτών ,ερωτησάκιας ρώτησε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Αντωνιαδη είσαι μεγάλος άστους να λένε..

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δεν δημοσιεύονται σχόλια υβριστικού χαρακτήρα , που προσβάλουν σε προσωπικό επίπεδο και τα σχόλια που είναι γραμμένα σε Λατινικά .
Την αποκλειστική ευθύνη για τα σχόλια την έχουν οι σχολιαστές .