...Διαφημιστείτε στο blog Aνάποδοι. Επιλέξτε το διαφημιστικό πακέτο που ανταποκρίνεται στις ανάγκες σας και επικοινωνήστε μαζι μας στο email anapodoi@hotmail.gr...

Παρασκευή, 4 Αυγούστου 2017

Αρκούδες στην περιοχή του Αμυνταίου

Ανάστατη το τελευταίο διάστημα είναι ομάδα κτηνοτρόφων σε περιοχή του δήμου Αμυνταίου λόγω των επιθέσεων αρκούδας σε κτηνοτροφικές μονάδες.
Συγκεκριμένα,
το μεγαλόσωμο παμφάγο θηλαστικό επιτέθηκε σε κτηνοτροφικές μονάδες, στις τ.κ. Πεδινού , Βαλτονέρου και Λιμνοχωρίου, προκαλώντας ζημιές και απώλειες στο ζωικό κεφάλαιο των κτηνοτρόφων, οι οποίοι είναι ανάστατοι και προβληματισμένοι, καθώς δεν μπορούν να προστατεύσουν την περιουσία τους, καθότι η αρκούδα αποτελεί προστατευόμενο είδος.

Όλο αυτό έχει προκύψει από την έλλειψη ανεύρεσης τροφής των αρκούδων στις ορεινές περιοχές της ευρύτερης περιοχής, με συνέπεια το εν λόγω φαινόμενο να τείνει να γίνει καθημερινό και να παρατηρείται και  σε όμορους δήμους (Φλώρινα- Πρέσπες – Εορδαία).

Άπαντες αναμένουν τις ενέργειες που θα κάνει η περιβαλλοντολογική οργάνωση Αρκτουρος.

2 σχόλια:

  1. Ελληνικούς Ποιμενικούς δεν είχανε ; Ας πρόσεχαν .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. έναν Βούλγαρο και έναν Καυκάσιο έχουν

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δεν δημοσιεύονται σχόλια υβριστικού χαρακτήρα , που προσβάλουν σε προσωπικό επίπεδο και τα σχόλια που είναι γραμμένα σε Λατινικά .
Την αποκλειστική ευθύνη για τα σχόλια την έχουν οι σχολιαστές .