Οι Δηλώσεις του Δημάρχου Πρεσπών, Παναγιώτη Πασχαλίδη, εν αναμονή της επίσκεψης του Πρωθυπουργού.

Στην Π.Ε. Φλώρινας θα βρίσκεται το Σάββατο 26 Αυγούστου, ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, προκειμένου να παρακολουθήσει, τη μεγάλη συναυλία - αφιέρωμα στον Νίκο Γκάτσο με τους Μανώλη Μητσιά και Καρυοφυλλιά Καραμπέτη, που θα πραγματοποιηθεί στη βασιλική του Αγ. Αχιλλείου Πρεσπών στις 20:30 το βράδυ.



Μάλιστα, την επόμενη μέρα, 27 Αυγούστου, ο πρωθυπουργός θα συναντηθεί με θεσμικούς φορείς της περιοχής, προκειμένου να ενημερωθεί για τα τρέχοντα προβλήματα. Με αφορμή την επικείμενη επίσκεψη του, το blog Anapodoi επικοινώνησε με τον Δήμαρχο Πρεσπών, κ. Παναγιώτη Πασχαλίδη, ο οποίος τόνισε τα ακόλουθα: 
 
« Είμαστε στην ευχάριστη θέση. να επισκέπτεται την ακριτική μας περιοχή ο πρωθυπουργός της χώρας, Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος θα παρακολουθήσει το Σάββατο το βράδυ στον Άγιο Αχίλλειο, τη συναυλία – αφιέρωμα, στον ποιητή Νίκο Γκάτσο. 
 
Πέραν όμως του ψυχαγωγικού προγράμματος, ο κ. Τσίπρας, θα μας συναντήσει στο Δημαρχιακό χώρο, προκειμένου να του εκθέσουμε μια σειρά ζητημάτων-προβλημάτων, που έχουν να κάνουν, με την περιοχή και συγκεκριμένα:

-Οι μετακλητοί εργάτες γής
ο ιδιοκτησιακό του Αγίου Γερμανού
-Το περιφερειακό Ιατρείο του Λευκώνα
-Το αναπτυξιακό έργο του αρδευτικού δικτύου
 
Προβλήματα τα οποία έχουμε εκθέσει και στο υπόμνημα που καταθέσαμε, στο Μέγαρο Μαξίμου» .

Αναφορικά με το πάρκο των Πρεσπών ο κ. Πασχαλίδης σημείωσε: « Η αλήθεια οτι υπάρχει μια καθυστέρηση με τη διαχείριση των υδάτων και της αειφόρου ανάπτυξης του πάρκου, το οποίο οφείλεται στην Αλβανική πλευρά, η οποία όμως αναμένεται το προσεχές διάστημα να κυρώσει τη σχετική διεθνή συμφωνία» . 
 
Στο κλείσιμο της συνέντευξης, ο δήμαρχος Πρεσπών, αναφέρθηκε γιορτή φασολιού-τσιρονιού που πραγματοποιείται κάθε χρόνο στον Λαιμό. « Μια ακόμα σημαντική εκδήλωση που διοργανώνουμε στις Πρέσπες είναι αυτή του Τσιρονιου-Φασολιού, η οποία θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 1 Σεπτμβρίου στις 19:30 στον Λαιμό, μπροστά στο Δημαρχείο, όπου θα προφέρουμε φασόλια και τσιρώνια στον κόσμο που θα παρευρεθεί στην εκδήλωση , η οποία θα πλαισιωθεί απο το το μουσικό συγκρότημα Χάλκινα Ηχοχρώματα και απο χορευτικά συγκροτήματα ».

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια