Τρίτη, 8 Ιανουαρίου 2019

ΕΚΔΟΣΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΩΝ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΤΙΚΩΝ - ΤΑΚΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΑΥΘΑΙΡΕΤΩΝ - ΕΚΤΙΜΗΣΕΙΣ ΑΚΙΝΗΤΩΝ - ΕΚΔΟΣΗ ΟΙΚΟΔΟΜΙΚΩΝ ΑΔΕΙΩΝ - ΑΝΑΚΑΙΝΙΣΕΙΣ - ΣΤΑΤΙΚΕΣ ΜΕΛΕΤΕΣ.


Αγαπητοί συμπολίτες,


επιθυμούμε να σας πληροφορήσουμε ότι έχουμε δημιουργήσει ένα Τεχνικό Γραφείο, σε συνεργασία με εξειδικευμένους τεχνικούς στο Αμύνταιο, κατάλληλα εξοπλισμένο ώστε να δύναται να παρέχει ένα ευρύ φάσμα υπηρεσιών άριστης ποιότητας στους τομείς της μελέτης και της κατασκευής.


Το αυξημένο επίπεδο μηχανοργάνωσης που επιτάσσουν οι ανάγκες της σύγχρονης κοινωνίας, αναπόφευκτα επηρεάζει και τον τομέα της ιδιοκτησίας. Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί η "ταυτότητα κτιρίου", που εισήχθη επίσημα σαν ορολογία μέσω του νόμου 3843/2010. Θέμα χρόνου αποτελεί πλέον η οριστικοποίηση της προθεσμίας εντός της οποίας κάθε ιδιοκτησία θα πρέπει να διαθέτει οργανωμένο σχετικό φάκελο με το σύνολο των θεσμοθετημένων απαιτουμένων δικαιολογητικών, ο οποίος θα συντάσσεται από ιδιώτη μηχανικό και θα υπόκειται ανά τακτά χρονικά διαστήματα στον έλεγχο των αρμόδιων δημόσιων αρχών.

Επιπροσθέτως, ήδη το ενεργειακό πιστοποιητικό έχει μπει τα τελευταία χρόνια για τα καλά στη ζωή μας καθότι - ως ορίζει ο κανονισμός Ενεργειακής Απόδοσης Κτιρίων (Κ.ΕΝ.Α.Κ.) - η διενέργεια ενεργειακής επιθεώρησης μετά της έκδοσης του σχετικού Πιστοποιητικού Ενεργειακής Απόδοσης (Π.Ε.Α.) απαιτείται σε όλες τις κάτωθι αναφερόμενες περιπτώσεις:

  • στις νέες μισθώσεις κτιρίων ή διαμερισμάτων,
  • σε αγοραπωλησίες κτιρίων ή διαμερισμάτων,
  • σε νέα ή ριζικά ανακαινιζόμενα κτίρια,
  • για την ένταξη κτιρίων κατοικίας στο πρόγραμμα “Εξοικονόμηση Κατ’ Οίκον”.

Άμεση συνέπεια των προαναφερομένων, που επηρεάζει σαφώς την καθημερινότητα της πλειονότητας των πολιτών, είναι ότι τα κατά τόπους αρμόδια τμήματα της Δ.Ο.Υ. δεν παραλαμβάνουν νέα μισθωτήρια προς κατάθεση, αν δεν αναγράφεται επ' αυτών ο αριθμός πρωτοκόλλου του Π.Ε.Α. και δεν προσκομίζεται μαζί και αυτό προς επίδειξη στη Δ.Ο.Υ.

Διαθέτοντας εξειδικευμένο και άρτια καταρτισμένο δίκτυο συνεργατών εντός των ορίων του Δήμου Αμυνταίου, το γραφείο μας δύναται:

  • να αναλάβει την έκδοση Πιστοποιητικών Ενεργειακής Απόδοσης (Π.Ε.Α.),
  • να σας υποστηρίξει τεχνικά και με συνέπεια στις σύγχρονες απαιτήσεις μηχανοργάνωσης (οργάνωση φακέλων για "ταυτότητα κτιρίου" - μεταβιβάσεις ακινήτων - άδειες λειτουργίας καταστημάτων ή επιχειρήσεων - πρόγραμμα "Εξοικονόμηση Κατ' Οίκον"),
  • να διενεργήσει τις απαιτούμενες διαδικασίες για νομιμοποιήσεις - ρυθμίσεις αυθαιρέτων,
  • καθώς και να αναλάβει πλήθος ολοκληρωμένων λύσεων στον χώρο της μελετοκατασκευής (μελέτες, επιβλέψεις, κατασκευές, ανακατασκευές και αναδιαρρυθμίσεις κτιρίων, με την έκδοση των απαραίτητων οικοδομικών αδειών),

και όλα αυτά γρήγορα, αξιόπιστα, επιστημονικά άρτια και προπαντός οικονομικά.Γεώργιος Ι. ΦωτάκηςΠολιτικός Μηχανικός Α.Π.Θ.

Τεχνοοικονομικά Συστήματα MBA EMΠ

Ενεργειακός Επιθεωρητής  Α.Μ. ΕΥΠΕΝ 11784

Ελεγκτής Δόμησης Α.Μ. ΣΕΠΔΕΜ/ΤΕΔΚ 1356

Διεύθ.: Μπουκουβάλα 4, Αθήνα

Κιν.: 693 266 1214 & 6974 481246

τηλ./FAX: 211 40 58 078

email: geofotakis@gmail.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δεν δημοσιεύονται σχόλια υβριστικού χαρακτήρα , που προσβάλουν σε προσωπικό επίπεδο και τα σχόλια που είναι γραμμένα σε Λατινικά .
Την αποκλειστική ευθύνη για τα σχόλια την έχουν οι σχολιαστές .